Valken 2 start tweede seizoenshelft met overwinning!!

Eindelijk was het zover en mochten ook de toppers van Valken 2 de wei weer in na de zinloze winterstop waarin men bijna in een string aan het strand kon liggen!

Om 10:30 uur verzamelen i.p.v. 10 uur omdat per heden het ontbijt is afgeschaft en dat is voor sommige (Opa) een verademing want hij kan nu 30 minuten langer op de WC vertoeven………

Onze opponent kwam uit het verre Julianadorp en luisterde naar de (club)naam JVC.
De uitwedstrijd, enkele maanden geleden, ging met 4-1 verloren, maar was zeer geflatteerd en tevens hadden we toen te maken met een zware onderbezetting qua personeel.

Vandaag was alles anders en kon onderstaande weer eens beschikken over 14 (redelijk) fitte spelers, waaronder Mike Houtman die aangaf weer beschikbaar te zijn en onze kleine grote vriend Camilo van Vlimmeren.

De tegenstander was ook niet geheel dezelfde en hun trainer gaf aan dat hij twee spelers van het eerste elftal mee had, gezien het feit dat zij vrij waren.

Om 11:45 uur kon de wedstrijd beginnen onder bezielende leiding van de heer Hemminga, klein van stuk, maar vastbesloten deze wedstrijd tot een goed einde te gaan brengen.

Afgesproken was om de tegenstander vroeg (hoog) vast te zetten en te zien wat JVC daar tegenover kon zetten.
Er ontspon een leuke wedstrijd waarin Valken duidelijk de bovenliggende partij was, maar helaas de doelpunten nog ontbraken.
Na meerdere kansen om zeep te hebben geholpen was het JVC dat hun eerste grote kans bijna verzilverde, maar ook bij hun voorhoede ontbrak de scherpte!
In de 29e minuut kwam onze linksback Wietse Sijm opstomen en op volle snelheid de bal strak inspeelde bij Lennard…….met een simpel uitziende voetbeweging kreeg Wietse de bal prachtig retour en kon door richting punt zestien.
Daar aangekomen kwam er een schitterend hard en prachtig gedrukte pegel van zijn voeten en de bal plofte onhoudbaar achter de keeper van JVC 1-0.
Deze stand werd meegenomen de rust in, maar wel met enig geluk en goede reflexen van Hiphop Loek Groot.

In de rust wat meer gewicht in de strijd dus was het tijd voor Jeen om in te vallen voor Rick.B.

De tweede helft was er één om snel te vergeten, daar er door beide ploegen niet best werd gespeeld.
Wel mooi om te zien was dat Valken aan het knokken was om deze partij over de streep te trekken met een ontketende Mike die achterin als een waar heerser overeind bleef tezamen met zijn manschappen!

In de 70e minuut was Sammy helemaal op en licht geblesseerd dus kwam Camilo voor hem in de plaats.
Helaas was snel te zien dat hij zonder trainingen dit soort wedstrijden niet zomaar aankan en was al snel buiten adem.(zonde want voetballend is hij absoluut een aanwinst!)
Dit was bij de overige spelers ook terug te zien en dan vooral bij de afronding want omdat JVC overging op opportunistisch voetbal en vol op de aanval ging spelen, kregen wij dotjes van kansen in de omschakeling. Zowel Lennard (ski’s nog om) als Mark (speelde toen al met gebroken middenhandslinksgeworteldbeentje)
De kansen werden helaas om zeep geholpen zodat alles en iedereen met de billen geknepen bleef zitten vanwege de magere 1-0 stand.

En toch kwam daar het eindsignaal en was de zwaarbevochten overwinning een feit en ook zo broodnodig!

Een compliment voor degene die de keeper inschoot en een Mike die de draad zonder problemen weer oppakte en natuurlijk een felicitatie voor Wietse die de titel “matchwinner” voor een week mag dragen!!