Valken 3 verliest koplopers nu echt uit het oog

Na een lange winterstop (mede door de vele afgelastingen) hoefde Valken 3 pas vorige week voor het eerst op te draven voor een officiële wedstrijd in 2015. Always Forward 5 was de tegenstander. Het weer zat mee en er werd gespeeld op het goede kunstgrasveld van Forward. Valken was vastbesloten om de heenwedstrijd tegen deze Horinezen te revancheren. Hierin werd, ondanks een groot overwicht, verloren met 4-5 door de messcherpe counters van Forward. Vorige week gebeurde echter weer precies hetzelfde. Het is Valken die de bal rondspeelt en Forward dat er vervolgens bij balverlies met de snelle spitsen snel uit is en binnen een paar passes bij Jeroen staat. Uiteindelijk wordt er, na een 4-0 (!) ruststand, verloren met 6-2. Doelpuntenmakers voor Valken: Erwin en Nick

De wedstrijd tegen ALC 3 van de 16de was al een paar keer eerder uitgesteld. Nu ging hij toch eindelijk door. Zonder Ron, Michel, Michael en Nick moest de klus geklaard worden. De eerste helft speelt zich veelal af op de helft van ALC, maar zij komen er af en toe gevaarlijk uit. Grote kansen zijn er over en weer, bij de Valken o.a. voor Erwin en Michel Haring. ALC komt er zo nu en dan gevaarlijk uit doordat vaak het gat tussen de verdediging en de aanval te groot is. Het is dan ook ALC dat hier van profiteert en de eerste goal van de wedstrijd maakt na zo’n 30 minuten. 5 minuten later is het al weer gelijk. Op rand 16 meter krijgt Valken een vrije trap. Mark stapt achter de bal en krult de bal laag in de verre hoek. Keeper heeft de bal nooit zien komen, omdat er 7 teamgenoten van hem in de muur zijn zicht belemmerde. 1-1 is de uiteindelijke ruststand.

Na rust begint Valken fel en een legio kansen is wat volgt. Het vizier staat alleen jammer genoeg niet op scherp. O.a. Niels vh Hoff, Rowan en Bas weten niet te scoren. Daarna vallen er weer gaten op het middenveld en is de omschakeling niet goed. Uiteindelijk is het ALC die 10 minuten voor tijd opnieuw uit de counter toeslaat. Ondanks dat de Valken hierna va banque gaat spelen mag dit niet meer baten. Wilco weet de bal nog wel achter de doelman te krijgen, maar helaas heeft hij hiervoor de bal moeten verkrijgen van Roy die daarvoor in buitenspelpositie stond.

Opnieuw wordt er dus verloren, dit maal met 2-1. Hiermee is de koppositie nu wel erg ver (9 punten). Beide wedstrijden werden verloren door een matige omschakeling en grote gaten op het middenveld. Hopelijk is Valken 3 in staat om dit in de komende wedstrijden te verbeteren.