Valken 4 wint eerste wedstrijd van tweede seizoenshelft!

Valken 4 – Strandvogels 2 zondag 15 februari.
Hé, hé, eindelijk was het dan zover. Na de Nieuwjaarswedstrijd van 4 januari jongsleden was er door het 4e elftal van de Valken geen bal meer geraakt in wedstrijdverband. Dit mede door de mooie weken, maar regenachtige weekenden en de lichte vrieskou die in de grond zat. Afgelopen vrijdag weer voor het eerst getraind met de mannen en zondag de steeds uitgestelde wedstrijd tegen Strandvogels 2. Dit team is in de competitie onderin terug te vinden maar we moesten onszelf wel scherp houden. Vorig seizoen werd er immers ook net aan met 1-2 uit bij HOSV (de rode lantaarn van het vorige seizoen) gewonnen.
Dan de wedstrijd. Thijs, Danny en Bart B. hadden zich afgemeld voor deze zondag. Zodoende wij met 14 man overbleven. Tjeerd had zijn rentree na 4 maanden en 20 dagen blessureleed en zou een kwartiertje meespelen. De wedstrijd stond gepland om 13:00 op het prachtige C-veld van onze geliefde club. Vandaar dat we met allen die meededen om 12:15 aanwezig waren en aan de verkleedpartij konden beginnen. In de kleedkamer werd alvast de opstelling bekend gemaakt, wel te weten:
Op doel: Edwin.
Achterin v.l.n.r.: Tjeerd, Tom, Frank V. en Frank K.
Middenveld v.l.n.r.: Ruud, Bart en Koen.
Voorin v.l.n.r.: Jeroen, Wessel en Sven.

Wissels waren: Dennis, Bas en Wietse (ook de man met vlag).

Na de warming-up werd de wedstrijd gestart onder leiding van scheidsrechter Pronk.

We begonnen fel aan de wedstrijd. Er werd goed opgebouwd en de communicatie met de voorhoede was ook goed, waardoor er veel gecombineerd werd. Door de tegenwind werd de bal laag gehouden. Na enkele begin minuten was het de Valken die door de verdediging van Strandvogels heen prikte. Een mooie aanval waarin er goed positie werd gekozen door Jeroen, Wessel en Sven. De voorhoede liep randje 16 en de bal werd voorgegeven door Frank K.. Het bleek een perfecte bal op Jeroen die de keeper liet schrikken met zijn verschrikkelijk harde schot, 1-0! Na het juichen gingen we verder met het goede voetbal. Op het middenveld kreeg Bart de bal en zag Ruud vrij staan aan de linkerkant. Op zijn beurt zag Ruud, Wessel de vrije ruimte in lopen en speelde de bal precies op maat de diepte in. Wessel vond de combinatie met Sven en Sven zag wederom Jeroen weer vrij voor het doel staan en zo stond het na 20 minuten 2-0. Eindelijk loopt het ook in de eerste helft bij Valken 4. Na de 2-0 raakten we de concentratie echter kwijt. De bal werd vaak in de opbouw verloren en we kwamen niet meer aan voetballen toe. Strandvogels wist met een sterke laatsteman de pressie er goed in te zetten. En zo werd de ene na de andere aanval van Strandvogels steeds gevaarlijker. Het was echter een afstandschot van ongeveer 20 meter dat een antwoord gaf op onze voorsprong. Een prachtig schot, net iets te hoog voor de uitstekend keepende Edwin, belande in het net, 2-1. Daarna pakten wij het spel weer op. Met iets meer rust achterin, waar het wel nog wat gevaarlijk werd, werden de aanvallers vaker gevonden. Tjeerd was ondertussen gewisseld voor Bas en Jeroen voor Dennis. Na een goed opgezette aanval was het Wessel die de bal via de paal snoeihard binnen schoot en zo gingen wij rusten met een 3-1 voorsprong.

In de rust werd Frank V. gewisseld voor Wietse en de rest bleef staan. Frank nam de vlag ook over.

In de tweede helft was het de Valken die initiatief toonde. Wietse pakte de midmid van Strandvogels op en zodoende speelden wij aanvallender. Strandvogels kwam er nog een paar keer vernuftig langs door gebruik te maken van hun snelle rechterkant of door te stormen in het midden. Maar altijd stond daar of Bas of Tom of Wietse of Frank K. die daar de weg versperde voor de Onderdijkers. Eén keer moest Edwin echt in actie komen en hij zorgde ervoor dat zijn doel de tweede helft schoon bleef. Voorin werden velen kansen gemist. Koen, Bas, Ruud, Jeroen (die er weer in was gekomen voor Koen, die met positie wisselde met Dennis, snap je?) schoten over of naast. Wessel zorgde voor de eindstand met een geplaatst schot wist hij de keeper (een totaal andere keeper dan in het eerste bedrijf) te verschalken en ook de eindstand op het scorebord te brengen. Na een lange periode waarin er weinig gebeurde floot Arbiter Pronk het laatste fluitsignaal en was de buit verdient binnen.

We staan nu 3e met een wedstrijd minder dan de nummer 2 en nummers 4 en 5. Het gat met de nummer 2 is 4 punten en onze belagers zitten met maar 2 punten minder bij ons in de nek te hijgen. De volgende wedstrijd is gepland op 8 maart om 13:00 uur thuis tegen het 3e elftal van Winkel.

Valken 4 bedankt haar supporters en de scheidsrechter voor uw aanwezigheid. Ook trainer Jack bedankt voor de training van afgelopen vrijdag.