Valken 3 ondervindt flinke woei en remiseert

Op de eerste dag van de meteorologische lente van 2015 mocht Valken 3 het gaan opnemen tegen Blokkers 6 . De thuiswedstrijd werd na een mooie wedstrijd gewonnen met 2-1. Astrologisch gezien is het echter nog winter en vele waren met deze wind dan ook van mening dat de astrologen het dit keer bij het rechte eind hadden. Duidelijk was dat de wind vandaag een cruciale rol ging spelen. De afwezigenlijst leek lang te worden, daar zowel Nick, Ron, Michael, Erwin, Wilco, Jouke en Michel Haring zich afmeldden. Gelukkig was Michel Haring toch nog op tijd hersteld van zijn griep en kon Jouke vanuit zijn romantische weekendje voor twee nog opdraven voor de tweede helft.

Valken begint de eerste helft tegen de wind in. In de eerste 20 minuten komt Valken voetballend af en toe gevaarlijk voor het doel van de Blokkers, maar tot grote kansen leidt het nog niet. Blokkers is het team dat vooral gevaarlijk is bij de uittrappen vanuit achteruit van de Valken. De bal komt niet echt weg door de wind en hierdoor kan Blokkers hoog druk zetten. Toch is het Valken die op voorsprong komt. Nadat twee 2 op 1 situaties niet goed worden uitgespeeld, is het Roy die op ongeveer 18 meter een vrije trap versiert. Mark stapt achter de bal en trapt de bal zuiver langs de muur in de verre hoek. Alweer de 2de goal van de laatste man, de 2de uit een vrije trap. Het is een echt wapen. In de 10 minuten die resteren tot de rust geeft Valken het vervolgens even helemaal weg. 3 keer weet Blokkers te scoren. Een bal die zomaar over Jeroen zeilt, een lullig rollertje in de verre hoek en een bal door de benen van Mark zorgen voor een ruime achterstand.

Met de wind in de rug ziet de tweede helft er heel anders uit. Door de komst van Jouke is Rowan vanaf de rechtsback opgeschoven naar de rechtshalf positie. Bij de aftrap krijgt hij de bal van aftrappende Bas. Na een combinatie met Niels van t Hoff passeert hij drie man en weet hij met een beetje geluk Bas alleen voor de keeper te zetten. Deze is koelbloedig en schuift de aansluitingskeeper in de verre hoek. Zo staat het na 20 seconden alweer 3-2. 10 minuten later krijgt de ingevallen Robin de bal 1-1 met de keeper zomaar in zijn voeten van de laatste man van de Blokkers. Robin stift de bal met een leningheid waarschijnlijk verworven op de rode pistes van La Joue du Loup in de kruising. Dit betekent dat Robin nu ook van de hatelijke 0 doelpunten af is en dat hij de tussenstand op 3-3 heeft gebracht. Valken ruikt bloed en gaat verder op zoek naar de winnende treffer. Het heeft het betere van het spel en uiteindelijk krijgt Robin nog twee grote kansen. Helaas weet hij deze kansen niet te verzilveren. Ook een voorzet van Rowan is helaas net niet scherp genoeg om door Niels Kool binnen te worden getikt. Aan de andere kant is Jeroen nog een paar keer goed bij de les om een treffer van Blokkers te voorkomen en zo blijft het bij 3-3.

Met de wind als bepalende factor is de 3-3 einduitslag uiteindelijk terecht. Komende wedstrijd komt de virtueel koploper RKEDO 3 bij Valken 3 op bezoek. Hopelijk kan er revanche worden genomen voor het 5-4 verlies van vorige keer. Aanvang 13.00.