Valken 4 verbeterd vorige score tegen DESS 2

Zondag 1 maart,

Na een weekendje rust mochten wij de wei weer in. Dit keer in Benningbroek bij de plaatelijke v.v. D.E.S.S. Dit team beheerd de 10 plaats in de competitie. Met de thuis wedstrijd werd er al van deze heren gewonnen met: 5-1. Tijd om deze score te verbeteren!
Met 14 man waren wij aanwezig en we begonnen met de volgende opstelling:
Op doel: Edwin
Achterin v.l.n.r.: Tjeerd, Tom, Frank V en Danny.
Middenveld v.l.n.r: Ruud, Bart V. en Wietse.
Voorin v.l.n.r.: Dennis, Wessel en Frank K.

Wissels waren: Jeroen, Koen en Bas.

We begonnen de wedstrijd en meteen was het ook de Valken die het spel bepaalde. De eerste 10 minuten was het zoeken naar de kansen en de gaten in de verdediging van DESS. Mede door de sterke tegenwind die we de eerste helft ook moesten trotseren waren we nog niet in de 16 gekomen om de doelman te testen. Wessel liep vaak goed diep, maar de wind hield de bal tegen. Dennis en Frank K. maakten goed het spel breed en konden vaak de bal ontvangen om hem daarna door te spelen. Na een kwartiertje was het Dennis die door een goede diepte bal de verdediging kon passeren en koelbloedig, maar loeihard de bal langs de goalie trapte en de stand op 0-1 zette! Hierna zette de Valken meer druk naar voren en schoof Frank V. of Tom mee naar het middenveld om de druk op te voeren. Dit zorgde bij DESS voor veel verwarring en de gaten achterin werden groter. Echter kon dit nog niet worden omgezet in doelpunten. Na een mooie opbouw vanuit het midden werd Frank K. één op één gezet door een prachtige bal van zijn naamgenoot Frank V.. Frank passeerde de keeper met een goed geplaatst schot: 0-2! Dit gaat de goede kant op. De rest van de eerste helft werd vooral bepaald door de scheidsrechter die, helaas, veel nadruk legde op zijn ‘leidende’ positie als scheidsrechter. Hierdoor werd de rest van de eerste helft en een groot deel van de tweede helft bepaald. Maargoed, met een 0-2 voorsprong is dat niet een super groot probleem.

In de rust wisselde Ruud voor Jeroen en Koen voor Bart V. Tjeerd was al eerder gewisseld voor Bas omdat Tjeerd rustig wilt opbouwen. Ruud zou de vlag oppakken.

Na de rust kwam het spel van de Valken niet goed uit de verf. Het werd een saaie tweede helft met als hoogte punt de gele kaart van Wietse, wegens praten en Danny die zijn oorbellen af moest doen (anders zou hij ook geel krijgen en zouden wij met 9 man staan). Tot de laatste 5 minuten. Toen Wietse weer in het veld stond en wij de druk weer opvoerde werd DESS gebroken. Frank V. besloot om van 20 meter eens op doel te schieten en de keeper kon er niet meer bij, zodoende stond het in de’85ste minuut 0-3. Twee minuten later kregen wij een corner, de kopgevaarlijke Tom ging mee naar voren en kreeg de bal in zijn voeten gespeeld. Hij nam aan, draaide weg en weer open en kon zodoende op doel schieten. Tussen alle benen door wist ook hij het net te vinden en werd het 0-4. Vaste supporter Jaap Huigen zei nog tegen mij dat nu de 0-5 er ook wel in zat. En zo geschiedde. Wessel kreeg de bal en passeerde zijn tegenstander op links en gaf de bal voor op Dennis die al glijdend de bal door de benen van de keeper wist te prikken.

Dus het resultaat van de eerste wedstrijd is inderdaad verbeterd! Wij willen trainer Jack bedanken voor de training afgelopen vrijdag. Ook worden de meegereisde supporters bedankt! Volgende week nemen wij het op tegen het altijd lastige Winkel. Vorige keer werd het 0-3 voor ons! Tijd om te verbeteren! Dus komt allen kijken aanstaande zondag, 13:00 uur op ons mooie complex.