Na 4 maanden weer eens een overwinning voor de helden

De door blessures geplaagde heldenformatie die wekelijks tik op tik krijgt moest afgelopen zondag aantreden tegen Hauwert 65. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen was bij de blauwhemden en ging toen met 3-1 verloren. Tijd voor revanche dus. Dat moest dan gebeuren zonder de gebroeders Arthur en Edwin, Dennis Dup, Erwin L. en Martin. Dat zou dus geen wissel betekenen, maar gelukkig waren Tjade en Jos Dalinvaller bereidt om ons uit de brand te helpen. En dat scheelde nogal een slok op een borrel (die bewaren we voor komend weekend).

In het eerste bedrijf Peter en Erwin R in de wissel. In de tweede helft volgende in delen Rens, JaapJan, Doelman en Richard.

De eerste helft, windje schuin in de rug alleen maar balbezit voor Valken. Niels heeft welgeteld 1 maal een poging op doel gehad, en die was nog buitenspel ook. Dit tot ongeloof van o.a. Carlo Dop, lepe linkerspits bij Hauwert, net als z’n broer op het naastgelegen A-veld. Verder hadden Richard, Doelman en Tjade en Corné de zaakjes prima op orde achterin.

Valken is heer en meester, de laatse pass komt echter niet aan. Daarmee is de eerste helft besproken: Weinig uitgespeelde kansen, geen goals.

Na rust gaat Valken rustig verder met het zoeken naar openingen. Hauwert raakt langzamerhand moegestreden, de goal kan niet uitblijven. Het is Dennis die als linkerspits richting tweede paal gaat. Ivo kan net niet goed bij de bal na een voorzet vanaf rechts. Dennis is alert en schiet de bal onder de keeper door.

Lang kan er echter niet worden genoten van de voorsprong. Eén defensief foutje en Carlo Dop kan met drie verdedigers om hem heen toch knap in de korte hoek binnenschieten.

Dit was Hauwert, er valt nog een speler van ze uit (en de eerdere wissel is ook al niet meer beschikbaar), ze gaan dus verder met z’n 10en.

En dat is de sleutel tot Valken’s succes. De 2-1 wordt gemaakt door Jos die een mooie actie in huis heeft en de keeper verschalkt.

Niet veel later is het opnieuw Jos die zichzelf vrijspeelt en richting keeper kan gaan. De noodrem wordt echter gebruikt en de penalty is terecht. Dennis schiet deze zelfverzekerd in de hoek, al zit de doelman wel dichtbij.

Het wordt nog mooier voor de helden vandaag. Nu zijn het Erwin en Jaap-Jan die de combinatie doeltreffend afronden. Erwin onderschept een bal prima en stuurt Jaap richting goalie. Jaap is eerder bij de bal en tikt de bal voorbij de kansloze keeper.

De 5-1 – ja mensen, het is een weelde – wordt gemaakt door Ivo. Dennis gooit ver in, Jos behaalt de achterlijn en tikt prima terug op de inlopende Ivo.

Hehe, eindelijk weer eens een overwinning voor Veteranen 2. Of er volgende week ook zo’n stunt valt te bezien….. uit tegen het altijd lastige Valken Ve. 1 🙂