Valken 4 weet net iets vaker te scoren!

Wedstrijdverslag Always Forward 4 – Valken 4

Eerst nog even een kort verslagje van de vorige wedstrijd tegen Winkel 3.
Die wedstrijd wonnen wij met 3-2 met doelpunten van: Wessel (2x) en Sven. Deze wedstrijd gaat de boeken in als een waarin wij vergeten te scoren of de laatste bal goed te plaatsen. Het zal allemaal wel gelegen hebben aan de zaterdag avond… Gelukkig wel de winst behaald!

Dan de wedstrijd tegen Forward 4. Deze heren waren in de eerste wedstrijd gelijkwaardig aan ons. En dat moest natuurlijk verbeterd worden. We moesten het deze wedstrijd helaas zonder Wietse, Jeroen, Wessel, Dennis en Bart B. doen. Jeroen en Dennis geblesseerd, Wietse zag zijn Heerenveen grandioos afgaan tegen het (uiteraard) sterkere Ajax. Wessel zat in Rome voor een bijeenkomst van de MUN. Ook Bas gaf voor de wedstrijd aan ietwat last te hebben van zijn heup. Zodoende begon hij als grensrechter. Rens Zuurbier werd gevonden als invaller.

De opstelling:
Op doel, als vanouds: Edwin
Verdediging v.l.n.r.: Tjeerd ©, Rens, Frank V en Danny.
Middenveld v.l.n.r.: Ruud, Bart V en Tom.
Aanvallers v.l.n.r.: Frank K, Koen en Sven.

Wissels: Thijs en Bas.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd was aftastend. Forward nam de leiding en had een paar keer kans op een goed schot, maar dit lukte telkens net niet door het goede werk van de verdediging. Na 10 minuten begon het 4e wat beter te voetballen. Veel passes over en weer en het overzicht werd behouden. Er was veel ruimte op het middenveld wegens een super vreemde opstelling van Forward. Die speelden, volgens mij: 4-2-3-1. Een diepe spits, met daarachter 3 aanvallers. Twee centrale middenvelders waarbij beide veel achterin bleven hangen en dan de verdediging. De aanvallers werden opgevangen door onze verdedigers en middenvelders, de rest was eigenlijk niet gevaarlijk. Na ongeveer 20 minuten voetballen werd de bal op ongeveer 20 meter van het doel afgegeven op de opgekomen Frank V. die helemaal vrij de bal (met zij chocoladebeen) buiten het bereik van de keeper in het doel plaatste en zo konden wij van een 1-0 voorsprong genieten. De Valken bleef sterker tot en met de rust, maar we wisten niet meer te scoren.

In de rust werd Frank K. gewisseld voor Thijs. Tom werd laatste man en ruilde van positie met Rens. Bas zou later in de tweede helft invallen voor Tjeerd. Corrr Vriend was bereid om de Vlag over te nemen! Super Corrr, bedankt!

Dan de tweede helft. We begonnen sterk aan de laatste 45 minuten. Na een goede diepte bal op Sven, speelde hij de vogelvrije Koen aan. Koen scoorde maar….. De grensrechter gaf buitenspel aan. Nu mag er uiteraard nooit kwaad worden gesproken over de Leidsman en zijn assistenten. Maar hier valt toch wel een kritische noot te plaatsen. Aangezien dat de scheidsrechter vrij openlijk zijn team aan het coachen was. Maargoed. Wat er te verwachten valt bij een afgekeurd doelpunt, is dat de bal er aan de andere kant in rolt. Zowaar, een prima dieptebal aan Forward kant werd door de razendsnelle aanvaller afgemaakt en zo werd de stand gelijk getrokken. Daarna ging het koppie hangen bij de Valken. Er werden meer duels verloren dan gewonnen en zo werd op bijna identieke wijze de 2-1 binnengeschoten door een Forward aanvaller. Met nog 10 minuten op de klok moest er wat veranderen. Sven viel geblesseerd uit en werd gewisseld voor Tjeerd, die in de punt van de aanval ging spelen. Hij werd aangespeeld en wist in de 16 van Forward, Koen te vinden die de bal achter de keeper wist te schieten! Het stond weer gelijk! Niet veel later kreeg Tjeerd de bal, op ongeveer 20 meter van het doel en met een geplaatst schot was de stand weer in ons voordeel! 3-2! Dit was ook de einduitslag. Wel werden er nog vele kansen gemist op de 4-2. Edwin mag ook nog genoemd worden, dankzij zijn reddingen bleef het bij 2 doelpunten. Voor de rest heeft iedereen er keihard voor gevochten om de winst naar ons toe te trekken!

Omdat Medemblik 2 gelijk speelde bij DWB 2, staan wij nu 2e! DWB staat echter wel 12 punten op voor (en een veel beter doelsaldo). Met nog maar 6 wedstrijden te gaan lijkt het een onmogelijke opgave, maar niks is te gek voor dit team, mijn team!

Trainer Jack bedankt voor de training, en tot komende vrijdag. Rens bedankt voor het invallen, jammer dat je schoten het net net niet konden vinden. Meegereisde supporters bedankt voor de steun! Volgende week treden wij om 11:00 uur uit bij Medemblik. Het wordt een spannende wedstrijd! Valken 1 moet gelukkig dan ook tegen Medemblik waardoor wij niet bang hoeven te zijn dat er ‘geleend’ wordt. Ik heb er zin in!