Veteranen 1 opnieuw met de winst aan de haal tegen de helden

Na de mooie overwinning van vorige week was het zelfvertrouwen van de helden toch weer wat opgekrikt. En dat was wel nodig ook aangezien er afgelopen zondag gespeeld werd tegen Veteranen 1. De koploper en één der gedoodverfde kampioenskandidaten. Eens kijken of deze wedstrijd – nog meer dan een derby – de helden tot een ongekende prestatie kan leiden. Helaas, zonder de immer geblesseerden Edwin, Dennis Dup, Erwin L. en Martin. Ook Marc en Richard waren niet van de partij. Gelukkig was dramaspits Mattie en veteraan-in-de-dop Nico present om ons te helpen.

’t frisse windje waaide flink dwars over het B-veld, gelukkig hadden alleen de vele toeschouwers hier last van en konden de acteurs optimaal presteren.

De helden spelen een prima eerste helft. Mattie en Nico worden veelvuldig gezocht en krijgen ook kansen. De allerbeste is voor Mattie die na een voorzet – ik meen van jarigejobjaapjan – vanaf rechts vrij voor keeper Wilfried staat. Zijn inzet wordt echter op miraculeuze wijze met het hoofd gekeerd door Wilfried.

Latere inzetten van Dennis (snoeihard geschoten maar goed blok van Frank Lakeman), Nico, Ivo en nogmaals Mattie treffen helaas doel.

Achterin wordt er fel maar fair verdedigd door Corné en Doelman centraal en Tuur en Dennis op de flanken. Vlak voor rust echter 1 momentje van onachtzaamheid. Joris krijgt de bal diep gespeeld, wijkt uit naar links en legt de bal voor zijn rechter. Zijn inzet met drie verdedigers om hem heen is echter hard genoeg om de bal in de verre hoek achter Niels te plaatsen.

Tuurlijk zijn er nog wat meer kansen voor Vet. 1. Zo belandt er nog een bal van Marco Bakker op de lat. De rust wordt echter bereikt met 1-0.

Na rust als Marco Bakker na 5 minuten met een mooie uithal de bal in de kruising schiet is het duel beslist. De helden komen niet meer tot kansen.De gebroeders Koster, Jan en Sjaak, houden het achterin bij Vet. 1 potdicht en lopen alle gaatjes vakkundig dicht. Vet. 1 is slordig bij de laatste passes of staan buitenspel.
Tegen het einde nog wat adrenaline bij menig speler wat opspeelt, maar gescoord wordt er niet meer.

Eindstand helaas: 2-0 voor Vet. 1.

De zeer gezellige 3e helft met een volle kantine eindigt in een gelijkspel!