Valken 2 boekt megaoverwinning op KGB 2!!!!

Wat kan voetbal toch mooi zijn wanneer alles op z’n plek valt…………….

En vandaag, zondag 22 maart 2015 was zo’n dag want welke speler die voetbalt bij De Valken droomt er nou niet van om met grote cijfers van KGB te winnen?

Alles begon om 10:30 uur met koffie en……….heerlijk zelf gebakken appeltaart van Tjade.

Het was geen zondag zoals alle andere zondagen want we waren zowaar (bijna) compleet om het gevecht met KGB aan te gaan!

Om niets aan het toeval over te laten had Paul zijn eigen begeleider meegenomen om hem in te schieten in de vorm van………………………Theo Hofland!!
Theo hees zichzelf in zijn trainingstenue en keek vervolgens toe hoe Mark Dop Paul warm schoot hahaha (resultaat: dikke winst op KGB!)

Na het gebruikelijke praatje van ondergetekende kon de warming up beginnen, maar om 11:20 uur was er nog steeds geen scheids en al snel werd het duidelijk dat die ook niet meer zou komen.
Dan gaat het noodplan in werking en worden de heren De Groot (Kryn) en Visser (Theo) gebeld met de vraag of zij tijd en zin hebben om onze wedstrijd te fluiten.
Kryn ging een dagje weg met gezin, maar Theo kwam, ondanks een licht griepje, onze kant op om te fluiten! (klasse Theo!!)

De wedstrijd begon daardoor om 11:50 uur en al snel ontspon er een strijd met flinke duels die veelal in ons voordeel werden beslecht waardoor we de wedstrijd redelijk in handen kregen.
Het gevolg was al snel te noteren want in de 6e minuut was het raak!
Een schot van Lennard belande via het hoofd van Twan bij Bart die het laatste tikje mocht geven 1-0.

De kansen werden, net als de uitwedstrijd, aan elkaar geregen, maar de afronding was helaas (nog)niet zuiver genoeg.

Vanaf de zijkant (dug-out of tribune) was het mooi om te zien dat we KGB 2 volledig onder controle hadden, maar ook begrepen dat als we niet snel zouden scoren, zij de 1-1 gingen maken.

Het duurde tot aan de 44e minuut toen “good old” Jos een prachtige actie in huis had en twee verdedigers van KGB het bos in stuurde en de bal via de handen van een KGB speler bij Bart kreeg en deze de 2-0 maakte!!
Deze stand ging mee de rust in.

Ondanks dat we een gretige Mark Dop en Chris Hoogland nog op de bank hadden zitten, was iedereen het erover eens dat we niets moesten veranderen.

Zo geschiedde en begonnen we prima aan de tweede helft met een onnavolgbare (zowel fysiek als verbaal) Twan Koster die de longen uit zijn lijf liep en KGB meer dan eens te slim af was.

In de 55e minuut ging de wedstrijd op slot door een assist van Lennard op Twan en hij maakte de verlossende 3-0.

Ondanks deze mooie voorsprong bleef het in en om het veld toch vrij onrustig want met de wetenschap van de uitwedstrijd (voorsprong helemaal verspeeld!!) in ons hoofd was niemand nog echt gerust.

KGB kwam er sporadisch uit en creëerde eigenlijk heel weinig of het was onze verdediging of de prima keepende Paul Dalmulder (Hiphop had andere spannende verplichtingen) die hen van een doelpunt af wisten te houden!

In de 70e minuut een mooie actie van Rick Besseling die een inworp snel nam, maar deze ook nog eens over een geweldige afstand bij Sammy kreeg en hij de heerlijke 4-0 maakte!

Opa Jos had wat lichamelijke klachten en werd in de 65e minuut vervangen door een andere “Opa”…..namelijk Mark Dop die de wedstrijd op de midmid positie uitspeelde en dit verdienstelijk deed.

In de 75e minuut een goal van wederom Twan waarbij het voorbereidende werk was gedaan door Tjade (nog een Opa?) 5-0.

Enkele minuten later was het door een slippertje achterin toch nog 5-1, maar het slotakkoord ging naar de laatste “Opa” want Lennard Groot maakte de mooiste van de dag door een prima genomen corner van Mark in één keer op zijn pantoffel te nemen en de bal prachtig vollerend en keihard achter de keeper te rammen!! 6-1.

Alles bij elkaar een geweldige wedstrijd waarbij iedereen een dikke voldoende scoorde en we hebben laten zien dat we deze derde klasse gewoon aan kunnen.

Helaas zijn we er nog lang niet en mogen we de aankomende twee weken uit naar de nummers één en twee (VVW en De Blokkers!).
Alles zal uit de kast moeten, maar we zijn er toe in staat!

Namens Tjade nogmaals iedereen bedankt voor een prachtige Valken dag en de korte nachtrust die hij over hield………..truste!