Valken 2 krijgt voetballes van koploper!!

Nadat we vorige week de koppositie weer terug hadden gepakt ten koste van Hugo Boys (4-0), wachtte nu angstgegner Valken 2.

Vorig seizoen werd namelijk 2 maal verloren van de mannen uit Hem.
Maar het vertrouwen op een goede afloop was deze keer groot, mede omdat de uit vorm zijnde Jos Dalmulder en Lennard Groot meededen bij de tegenstander.

Het weer was dreigend, met een donkere lucht en wind die zo kon omslaan in storm, maar dreigend dat was ook de eerste aanval VVW. Gelegenheidsrechtsback Ton Kolenberg ging in de eerste minuut al op avontuur, met zijn linker schoot hij de bal richting de verre hoek. Echter stopte de keeper deze stuiterende inzet keurig.
De Valken had een paar zeer (oudere)ervaren spelers in hun gelederen, waaronder de al eerder genoemde ex-spits van onze hoofdmacht Lennard Groot en Opa Dalmulder!

Die kwam in de 10e minuut doordat Tim Tom perfect bediende en de laatste kon inkoppen.
VVW drukte door en werd gevaarlijk in respectievelijk de 14e en 17e minuut via een inzet van Stefan (op de lat) en Tom die net over kopte na een voorzet door onze redder in nood Jef Koomen. Altijd lekker om een oproepkracht van zijn niveau achter de hand te hebben! Nogmaals dank Jef!

Daar wij de kansen misten was Valken effectiever, de eerste kans die zij kregen was het raak. De 1-1 kwam in de 18e minuut uit een corner die door ons niet goed werd weggewerkt, zodat een speler van Valken van dichtbij Frank kansloos liet.
VVW toonde echter veerkracht, want een minuut later kregen we een vrije trap op zo’n 20 meter van doel. Stefan stond achter de bal en zag dat een speler van Valken naast die keeper op de doellijn ging staan. Tom was zo slim om zich ook in richting van de doellijn te positioneren, Stefan speelde de bal hard in op Tom die keurig de bal achter zijn standbeen naast de keeper wist te krijgen. I
n de 36e minuut won Jef rechts achterin de bal en wist Kevin te bereiken. Kevin snelde naar binnen en wist netjes Tom te vinden, Tom wist wel raad met deze buitenkans en trof voor de derde maal doel. Vlak voor rust miste we een grote kans op de 4-1, zodat we met 3-1 de rust in gingen.

We wisten na rust dat we snel de 4-1 moesten maken, om de bezoekers geen hoop meer te laten geven. Stefan had dat goed in z’n oren geknoopt en maakt vlak na rust uit een geweldige volley, die in de kruising belandde, de 4-1. Helaas miste een hoop supporters deze fraaie goal, doordat zij zich nog aan het doorwarmen waren in de kantine.

Mocht Valken toch nog wel vertrouwen hebben gehad in een goed eindresultaat, dan was de 62e minuut het moment dat de genadeklap voor hen viel. Wederom was het duo Tim en Tom die de 5-1 in boekje van de scheidsrechter wisten te krijgen.
Tom kreeg iets later een terechte publiekswissel na zijn 4 treffers.
Mark Meester viel eerder ook verdienstelijk in, bedankt Mark! Hij werd hiermee de 29e speler die dit seizoen in het 2e heeft meegedaan. Dit laatste meld ik om de breedte van de selectie aan te tonen, dit is wellicht een van de oorzaken van het dusverre succesvolle seizoen!