Valken 3 aan goede kant van 3-2 tegen Woudia 3

Na een paar weken radiostilte weer een verslag vanuit Valken 3 kant. De wedstrijd van 2 weken heeft breeduit in de pers gestaan. Bij een 3-2 tussenstand tegen Hollandia 5 werd de wedstrijd een paar minuten voor tijd gestaakt en was voor Niels een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk. Het onderzoek bij de KNVB en de politie loopt nog. De doelpuntenmakers voor Valken 3 waren mister X en Bas.

Bij de wedstrijd van vorige week tegen KGB was onderstaande niet aanwezig. Met veel invalspelers werd er uiteindelijk met 3-2 verloren. Het was twee maal Roy die doel trof voor Valken 3.

Voor gisteren stond de wedstrijd tegen Woudia 3 op het programma. Uit speelde de Valken de beste wedstrijd van het seizoen en werd er met maar liefst 6-0 gewonnen van de huidige nummer 3. Afwezig waren vandaag Michel Hoffer, Ron, Jesper en Michael. Ook Michel Haring was niet fit, maar hij was wel aanwezig om zich bij de andere supporters te scharen. Mark Zwagemaker was gelukkig bereid om zijn half fitte broer de eerste helft te ontlastten door zijn plaats in te nemen.

In de eerste helft speelt de Valken de bal goed rond en controleert het de wedstrijd. Via Nick kan er vaak aansluiting worden gevonden af en toe komt de Valken gevaarlijk voor het doel van Woudia, maar tot grote kansen leidt het nog niet. Erwin is er nog het dichtste bij vanuit de corner. De bal wordt door de meewind richting doel geworpen en de keeper is net op tijd om er een vuist tegen aan te krijgen. 10 minuten voor rust is er dan toch de verdiende voorsprong voor de Valken. Rowan krijgt vanaf links de bal op rand 16 en kan de bal doorspelen op rechts naar Nick. De eerste aanname is echter net niet goed genoeg, waardoor hij de bal bij zich moet houden. Hij draait terug en geeft af op de inkomende Niels van het Hoff. Deze heeft voor de verandering een beheerst schot in petto en verschalkt de keeper in de verre rechterhoek. Woudia kruipt hierna iets meer uit zijn schulp en via ex-Valken 1 speler Rob de Decker krijgen ze nog twee kansen voor de rust. Jeroen zit er echter twee keer goed bij.

Na de rust komt Valken al heel snel op 2-0. Vanaf rechts komt de bal op de 16 bij Robin en deze produceert een half schot op doel. Roy staat in de baan van het schot en besluit de bal van richting te veranderen waardoor de bal naar de andere hoek gaat en hij de keeper kansloos laat. Woudia schreeuwt om buitenspel, maar de eigen grensrechter heeft het niet kunnen waarnemen, wat de scheidsrechter ertoe doet besluiten om de goal goed te keuren. Ondanks de snelle goal is het Woudia die de betere partij is in het begin van de tweede helft. Door de sterke tegenwind komt de Valken er moeilijk uit. Woudia krijgt ook enkele kansen, maar telkens staat Jeroen goed opgesteld of heeft Woudia pech in de afwerking. Toch wordt het wel 2-1 door Rob, die vanaf rechts de bal in de verre hoek nu wel achter Jeroen krijgt. 5 minuten later is marge al weer 2 doelpunten in het voordeel van de Valken. Mark krijgt een verre uittrap op het hoofd van de kopsterke Nick, die het duel wint van de 10 centimeter langere centrale middenvelder en hij stuurt de goed weggelopen Roy hiermee de diepte in. Roy faalt niet 1 op 1 met de keeper en brengt hiermee zijn seizoenstotaal op 18. Na deze goal krijgt de Valken het duel weer beter onder controle en volgens er kansen aan beide kanten. Uiteindelijk is het Woudia die 15 min voor tijd nog een keer scoort en opnieuw is het Rob vanuit dezelfde hoek. Verdere grote kansen volgen er niet meer en dus betekent dit dat de Valken voor de derde keer op rij een 3-2 op het wedstrijdformulier ziet staan als eindstand (met als opmerking dat die tegen Hollandia wordt aangevochten). Nu dus een keer aan de goede kant van de score.

Met een goede teaminspanning en veel vechtlust zijn de drie punten binnengehaald tegen Woudia. Komende week mogen de Valkenspelers de wei in om paaseieren te zoeken en doordeweeks zal er hard worden getraind voor de laatste wedstrijd in het drieluik tegen ASV. Ik roep u allen op om te kijken bij de wedstrijd tegen hun tweede elftal (en koploper in de competitie) op 12 april om 13.00 uur, waarbij spektakel gegarandeerd staat!