Uitblinkende Doelman loodst helden naar punt

Je koopt er niets voor maar na de nederlaag van vorige week tegen Veteranen 1 konden de helden met goede moed afreizen naar Hoorn voor het duel tegen Always Forward.

Zomertijd: een uurtje minder slaap en al om 09:45 aftrappen. Richard kon dit allemaal niet aan en verscheen pas om 10:25 in Hoorn. De rest was toen al bijna aan de thee toe. Zonder hen de vaste lijst afwezigen: Erwin L., Edwin, Martin en Dennis Dup. Ook Niels en Erwin R. waren er vandaag niet bij. Tekort dus. Gelukkig was Ve. 1 vrij en waren Ron Boon en Marco Stapel beschikbaar om ons bij te staan.

Met Doelman op eigen verzoek terug op de goal en Ivo en Corné centraal werden eerst maar eens de eigen verdedigende stellingen gemetseld. Een viermans middenveld moest de aanvallers Dennis en Marc ondersteunen.

Thuis bleek Forward een prima combinerende ploeg waarbij vooral de middenvelders ons tot wanhoop dreven. Nu waren Ron en Marco centraal geplaatst en ze deden het prima. De keren dat Forward er echter toch doorheen kwam was het
1) buitenspel,
2) stond de paal of lat in de weg of
3) was Doelman Dekker zeer attent.

Voorin was in het eerste bedrijf de counter niet scherp genoeg, al zag je naarmate de thee naderde al de eerste kansjes ontstaan. Sterker nog, een penalty had gegeven kunnen worden. Rens wordt door Dennis diepgestuurd en kapt de bal ver binnen de 16 terug. Daar wordt hij gehaakt door de rechtsback. Maar de leidsman zag een faire tackle op de bal.

Helaas moet Ron na rust al binnen een paar minuten het veld verlaten met een rugblessure: Sterkte Ron. Richard komt er in als linksback. Het spel golft nu meer en meer op en neer. Tuurlijk krijgt Forward kansen. Maar steeds is Doelman een sta in de weg. Eén tegen één gooit ie zich als een leeuw op zijn prooi (de bal), de mooiste save bewaart hij voor tegen het einde. Een afstandsschot van een metertje of 20 lijkt richting kruising te gaan. Doelman zweeft als nooit te voren in tikt hem corner.

Aan de andere kant krijgen we flink wat kansen op de counter. De counters beginnen vaak bij Marco op het middenveld die balvast is en zich makkelijk vrij weet te spelen om een goede steekpass te geven. Helaas hebben Dennis, Marc en Jaap het vizier niet op scherp. Dennis komt ook oog-in-oog met de doelman, zelfs in de laatste minuut maar hij schiet wild hoog over.

Het duel eindigt zoals het begonnen is. Een leuk potje en toch weer een puntje.