Valken F1 bekert verder na thriller in Hoorn!

De Valken F1 moesten vanmiddag voor de beker om 17.00 uur aantreden in Hoorn tegen de leeftijdsgenoten van het altijd lastige Hollandia. In de competitie kwamen we de F1 van Hollandia met wisselend succes ook tegen . Uit verloren we daar enigszins geflatteerd met maar liefst 4-0. Thuis waren de rollen echter omgedraaid en liet een zeer gemotiveerd Valken ze alle hoeken van het veld zien en werd er terecht gewonnen met 3-0. Aan de reacties langs de lijn was te merken dat dit de Hoornse ploeg niet vaak overkomt.

We wisten dus dat we een getergde tegenstander zouden treffen en dat we vol aan de bak moesten om dat kunstje te herhalen. Hollandia bleek echter niet de grootste tegenstander vandaag, maar de wind. Het was voor beide ploegen zeer lastig voetballen en ondanks dat we het beste van het spel hadden kwamen er geen echte uitgespeelde kansen. Hollandia mocht één corner nemen die prompt werd binnen gekopt. Geen paniek bij de mannen want kansen zouden nog wel komen. En wat heet….uit een afgeslagen aanval nam Lars Bleeker de bal in één keer op zijn slof en de bal zeilde over de keeper heen….1-1 ruststand.

De 2e helft hadden wij schuin wind mee en was het helemaal eenrichtingsverkeer, alleen tot echte kansen kwamen we niet. We wilden het niet op penalty’s laten aankomen want de keeper van Hollandia bleek in de voorgaande wedstrijden een uitzonderlijk talent. Vlak voor tijd kregen wij een vrije trap op een metertje of 20 van de goal. Lars Bleeker nam hem en schoot hem fraai via de lat binnen…1-2.

Hollandia kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten, maar de verdediging deed wat het de hele middag had gedaan…nauwelijks iets weggeven. Al met al een zeer verdiende overwinning.

We hebben geen idee hoeveel rondes we nog moeten spelen om in de Kuip te eindigen, maar we hebben er in ieder geval veel zin in.

Jongens (mannen) van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!!

Coaches Ruud en Karim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken