Valken B1 herstelt zichzelf en houdt hoop op de titel.

Na een teleurstellend resultaat van vorige week tegen Always Forward moesten wij onszelf herstellen tegen ALC B1 om zicht te houden op de titel.

We vertrokken om 11:00 vanuit De Valken en waren compleet zonder afwezigen. Deze week hadden we besloten om in plaats van 4-4-2 over te gaan op 4-3-3 om zo meer kansen te creëren. Na een goede warming-up begonnen we de wedstrijd scherp en kregen we eigenlijk meteen grip op de wedstrijd. Het centrale duo wat deze keer bestond uit Alain de Leth en Joris Molenaar en dat stond prima. We konden Huub van de Akker die op de mid-mid stond deze wedstrijd goed vrijspelen en zo creëerden we de eerste kansen. Vrij snel na de wedstrijd zag Huub dat de verdedigers niet opletten en legde de bal lekker neer achter de verdediging zodat ik alleen maar de keeper hoefde te verschalken. Dit lukte en resulteerde in een 0-1 voorsprong.

We drukten na de goal door en waren druk op zoek naar de 0-2. We creëerden wel wat kansen maar de keeper van ALC keepte weer zeer sterk net als in de thuiswedstrijd.

Uiteindelijk na een goede combinatie kopte de laatste man een goede voorzet van Nick Duppen achter de keeper. De 0-2 was een feit door een eigen doelpunt en dit was te wijten aan de slechte communicatie bij ALC achterin.

Na de 0-2 gingen we lekker verder en we waren goed aan het voetballen met prima positiespel. De wijziging naar 4-3-3 pakte goed uit en we gingen op weg naar de 0-3. We gingen eigenlijk niet goed genoeg om met de ruimte die ALC ons gaf en met name Huub. We gingen rusten met 0-2.

In de rust hadden we gezegd om deze keer de 2e helft hetzelfde niveau te halen, dit was 2 keer eerder niet echt gelukt. We wisten dat het de eerste 10 minuten lastig zou worden.

Dit was precies het geval, ALC ging eigenlijk vanaf het begin veel aanvallender spelen en wij kwamen wat meer onder druk te staan. Dit resulteerde niet echt in kansen en wij probeerden op de counter wat terug te doen. We creëerden uiteindelijk kansen genoeg met een schot van Wouter Laan vooraf en een prachtig schot van Tim Stammes spatte uiteen op de lat. De rebound kon ik helaas niet verzilveren.

Even later had Milko Laan nog een prachtig schot in de verre hoek maar de keeper redde met zijn vingertoppen heel goed. Weer hadden we beter met de ruimte kunnen omgaan om meer goals te maken. Wel een compliment aan de verdediging die goed stand hield en ook keeper Thijn Kuitert redde 2 keer goed 1 op 1.

3 punten dus voor de B1 waar we thuis 1-1 speelden tegen ALC.

Waar ALC 3e staat en wij 2e was dit een goed resultaat.

Volgende week wacht de koploper KSV B1, uit in Heerhugowaard gaan we proberen de 3 punten te pakken om zo de koppositie over te nemen!