Valken 2 ondanks monsteroverwinning nog steeds op degradatieplek!

Na de zure nederlaag van vorige week moesten de koppies weer fris en fruitig zijn om vandaag tegen de nummer laatst gewoon de drie punten te pakken.

Om 10:15 uur in de kantine was de afspraak en exact om 10:14:50 liep Nobi het Valkenterrein op en had een smoes die wij nog nooit hadden gehoord, zelfs niet van Rick Raven want Nobi moest nog even bananen kopen en ze deden moeilijk bij de kassa…….

Vervolgens mistte we Paul nog, maar hij was te laat vanwege andere bezigheden die niet te vertalen zijn in dit verslag!

Met 15(!) talenten om me heen kon het toch niet meer fout gaan zou je zeggen.
Ook Mark Borst had zich weer gemeld bij ondergetekende en sloot vandaag aan om van enige toegevoegde waarde te kunnen zijn.

Om 11:30 uur floot de altijd warrig leidende, tropische verrassing, Machi Konte voor het beginsignaal.

De eerste 10 minuten waren zeer rommelig met een superverdedigend Andijk en een aftastend Valken. Het veld was eigenlijk onbespeelbaar want de hobbels en kuilen volgden elkaar in rap tempo op en had ook gevolgen voor de constant wegspringende bal.
Uiteraard hadden beide ploegen last van dit probleem, maar Valken ging daar beter mee om en ook voetballend zag het er steeds beter uit.

Na wat kansjes te hebben gehad was het in de 20e minuut Lennard die aan zijn shirt naar de grond getrokken werd en de daaruit voortkomende penalty zelf verzilverde 1-0.

Het was ook na dit doelpunt nog steeds geen walk-over en kreeg Andijk zelfs de kans op 1-1, maar Paul stond op de goede plek.

In de 30e minuut een corner die genomen werd door de afscheid nemende Mark Dop en de bal belandde bij Lennard die zijn tweede van de dag maakte 2-0.

Met deze stand gingen we rusten.

Met dezelfde basis begonnen we aan de tweede helft en tegen alle verhoudingen in kwam Andijk in de 50e minuut op een verrassende 2-1 door een slippertje achterin.

Valken schroefde het tempo iets op en zette Andijk helemaal vast waarbij de kansen vanzelf ontstonden.
Het was wederom Lennard die zijn hattrick voltooide door zeer alert te reageren en met zijn hoofd de keeper van Andijk het nakijken gaf 3-1.

Wissels werden ingezet (Jeen, Mark, Rick, Chris voor Sammy, Lennard, Edwin, Arjan)

Vanaf dat moment ging het hard……….

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar eindelijk liet Bart zien wat hij in huis heeft en dat begon in de 65e minuut toen hij de bal snoeihard in het kruis joeg en de stand op 4-1 zette!
Vervolgens een prachtige 5-1 waarbij Bart de bal voorgaf en Lennard met het hoofd terug lag op Jos die simpel kon scoren.
In de 73e minuut een prachtige steekbal op de wegspurtende Bart die die een solo begon en uiteindelijk de bal keihard via de keeper in de korte hoek schoot 6-1.

De 7-1 was van Barry Sijm……….Barry Sijm?……….inderdaad een prachtig eigen doelpunt van Andijk door een rake kopbal van bovengenoemde speler.

Het slotakkoord was een mooie……….Chris veroverde de bal en stuurde Jeen weg die vervolgens (wederom) Bart aan het werk zetten en hij niet egoïstisch de bal breed lag op Mark die de bal het laatste tikje mocht geven 8-1.

Omdat alle concurrenten hun wedstrijd wonnen, blijven we helaas op de hatelijke 11e plek staan en zullen we ook de laatste twee wedstrijden vol aan de bak moeten!

Een prima gespeelde wedstrijd met mooie doelpunten en prima opwarmer voor volgende week waar we tegen de nummer 10 van de ranglijst (uit naar ZAP 3) gaan uitmaken wie voor de laatste speelronde (3 mei) op de 11e plek terecht gaat komen welke rechtstreekse degradatie betekent.