DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Seizoen 2014-2015 Valken 3

Ieder seizoen begint voor bijna elk voetbalteam in een andere samenstelling dan het vorige, dit is dan ook niet anders voor de Valken 3. Marcel Ott (ASV 2), Erwin de Jong (gestopt) en Rens Zuurbier (selectie) zijn vertrokken. Daarentegen zijn er een paar andere spelers voor terug gekomen. Mark Borst, Niels Kool en Nobi Jonker bewandelen de tegenovergestelde weg als Rens en doen een stapje terug naar het 3de. Een mooie kwaliteitsimpuls. Ook Jesper Bot komt (vanaf KGB) en Michel Haring komt vanuit de veteranen om toch nog bij de senioren mee te spelen. Al met al staat er een kwalitatief goede selectie die zeker met de bovenste plekken mee kan doen in de zevende klasse. Dit blijkt dan ook uit de uitslagen. De eerste wedstrijden worden gewonnen en alhoewel er ook af en toe een verliespartij tussen zit, strijd Valken lang mee om de bovenste plekken. Doordat er na de winterstop uiteindelijk te veel verloren wordt, weet Valken dit niet door te zetten en eindigt het uiteindelijk op een 4de plaats. Wel hebben ze een puntenrecord te pakken (41), al moet hierbij worden gezegd dat er ook nog nooit zoveel wedstrijden zijn gespeeld (maar liefst 24).

De hoogtepunten van het seizoen waren absoluut de wedstrijden tegen ASV 2. Waar de eerste oefenwedstrijd voor de beker nog werd verloren met 1-0, werden de twee voor de competitie in zeer spannende wedstrijden gewonnen. Thuis een 3-1 overwinning en uit liepen we weg met een 0-2 op het scorebord. De spanning voor en tijdens de wedstrijden, de sfeer eromheen en het gezellige nazitten met de tegenstander achteraf maakt dit tot het ultieme voetbalgevoel. Deze wedstrijden zijn echt het neusje van de zalm.
Helaas gebeurde in de laatste wedstrijd tegen ASV 2 ook gelijk het dieptepunt van het seizoen. Bas raakte in deze wedstrijd namelijk zwaar geblesseerd aan zijn rechterknie. Waarschijnlijk kan hij het komende seizoen nog niet op het veld verschijnen, maar misschien dat het hem toch nog lukt om een paar minuten te maken. Ik wens hem nogmaals veel sterkte met de revalidatie.
De sfeer in het team is het hele seizoen erg goed geweest. Alle spelers houden van een lolletje, de trainingen worden goed bezocht en ook in de derde helft kan Valken 3 een aardig potje breken. Dit bleek wel bij het teamuitje in de Irma La Douce, waarbij menig speler de weg naar huis iets langer zag worden door wat slingerwerk. Het afsluitende uitje zal nog plaatsvinden, maar ik ga ervan uit dat het ook dan weer gezellig wordt tot in de late uurtjes.
Een eervolle notering gaat uit naar Dirk Vriend en Ad Zwagemaker, die trouw elke (!) week langs de lijn stonden om ons aan te moedigen. Hiervoor dank!

Dan nog een klein spelersprofiel. Uit welke spelers bestaat de Valken 3 eigenlijk?
– Jeroen Goedhart. Keeper. Een rots in de branding die er bijna altijd is. Vooral erg goed in de 1 op 1 situaties en op de lijn.
– Jouke Wiltenburg. Back. Houdt ervan om zijn tegenstander volledig op te vreten. Het liefst met de botten en al. Hij heeft de kap achter het standbeen gekopieerd van Nobi en doet dit met verve.
– Wilco Kenter. Back. De motor langs de zijlijnen. Meerdere malen hebben zijn directe tegenstanders gevraagd om hun moeder omdat Wilco maar bleef rennen.
– Jesper Bot. Back. Begon als linksbuiten, maar is door nood omgetoverd tot back. Komt hier steeds beter uit de voeten. Met zijn muziek en goede humeur een goede sfeermaker.
– Mark Borst. Centraal achterin. Nog zo’n rots. Mark verzaakt nooit, maar heeft wel af en toe een ‘oepsje’. In de lucht onverslaanbaar. Heeft dit seizoen een nieuw talent ontdekt, namelijk vrije trappen nemen.
– Nobi Jonker. Centraal achterin. Koning van de bal achter de standbeen en de goeroe hierin voor Jouke. Staat echt altijd op de goede plek.
– Niels Kool. Centraal midden. Verbindingsspeler pur sang. Geeft de bal altijd aan de goede kleur.
– Niels van ’t Hoff. Centraal midden. De vuurvreter van het team. Je moet hem als tegenstander minstens 3 keer voorbij. Alleen een kater kan hem tegenhouden.
– Rowan Boots. Manus van alles achterin en midden, multi-inzetbaar. Heeft een bloedhekel aan koppen.
– Michel Haring. Links midden. De nestor van het team. Kwam voor het hogere niveau en dat heeft hij geweten. Moest in het begin aanpoten, is inmiddels alweer gewend en zal altijd 110% geven.
– Michel Hoffer. Links/rechts midden. De man met de verfijnde pass. Vooral geroemd om zijn positivisme die hij doorgeeft aan het team.
– Erwin Hofland. Centraal midden. Begon als aanvaller, maar door nood ook af en toe op het midden. Inmiddels daar niet meer weg te denken. Zit echt overal tussen.
– Ron Boon. Voorin. Onnavolgbaar aan de bal. Altijd goed voor de tweede helft. Helaas volgend jaar niet meer bij de selectie door de studie. Altijd welkom om terug te komen!
– Roy Zwagemaker. Voorin. Topscoorder van beroep dit seizoen. Opvallend koel voor het doel. Leert steeds meer wat medespelers zijn.
– Nick Redeker. Voorin. Super balvast en kopsterk. Ideaal aanspeelpunt om je aanval te beginnen.
– Robin Vriend. Rechts midden/voorin. De verpersoonlijking van inzet. Scoort altijd een voldoende.
– Bas Gagliardi. Voorin. Enthousiasme alom. Is altijd aanwezig, ook op het veld. Rent voor 3 man tegelijk. Geeft uitzonderlijk mooie feestjes.

Als laatste wil ik iedereen bedanken voor het lezen van mijn verslagen van dit seizoen. Hopelijk weten jullie ze ook het volgende seizoen weer te vinden. Voor nu wens ik iedereen een fijne zomerstop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com