Valken 2 geeft met ruime overwinning coach Haars kopzorgen

Afgelopen donderdag 27 augustus. Ondanks de zomerperiode was het de gehele dag nat en stormachtig, waardoor we helaas geen gebruik konden maken van welk veld dan ook bij De Valken; training afgelast. Toch kun je ook zonder het trainingsveld te betreden je voorbereiden op het bekerweekend en zo geschiedde. Een volle kantine, potje voetbal op TV en vooral erg mooie voorspellingen voor het weekend. Eentje onthouden we u niet; Twan Koster ‘vroeg’ aan Peter: “Peter, hoeveel wil je dat ik er zondag maak bij je?”
“Doe er maar 2 Twan” antwoorde Peter nadat zijn slappe lach eindelijk was weggetrokken.

Dan de wedstrijd van vandaag. De voorbereiding is nagenoeg voorbij, maar toch merk je dat er een aantal spelers nog even moeten wennen aan het wekelijkse ritueel met de bijbehorende ‘spelregels’ van coach Peter. We hopen dan ook dat deze alinea met het verslag van de voorbereiding in de aankomende weken steeds kleiner zal worden en lopende het seizoen niet meer aanwezig zal zijn in het wedstrijdverslag. Want de aankomst en wedstrijdbespreking was er eentje om snel te vergeten.

Op papier zouden we vandaag starten met 14 verse en 2 half verse spelers.
Echter was het bijna 10 uur toen Jeroen Bosch aangaf bij Peter dat hij wegens een oorontsteking niet kon komen vandaag. Vervelend, maar met 13 verse moet het ook goedkomen.
Om 10 uur nam iedereen plaats in de bestuurskamer, echter was onze goedmondige Twan nog niet aanwezig. Dat was hij nog wel om 4 uur vannacht in de app-groep bij een snackkar bij De Paus, dus duidelijk was dat dit er wel eens mee te maken kon hebben….Peter was resoluut en Twan zou zijn beloofde 2 goals sowieso niet de eerste helft maken; wissel! Nadat Peter wederom de opstelling had omgegooid en deze op het bord begon te schrijven, kwam hij uit bij Rick Besseling. Iedereen keek elkaar een beetje vreemd aan want ook Rick B. was nergens te bekennen en wederom kon Peter de opstelling omgooien want ook Rick mocht een plaatsje op de bank uitzoeken. Dit als hij nog zou komen opdagen, want zijn telefoon werd niet opgenomen. Kermis Lutjebroek, bedankt! Enfin. Jeen erin voor Rick. Hij zou kijken hoe het zou gaan, aangezien hij al weken met een liesblessure loopt en nagenoeg niet heeft getraind. Inmiddels kwamen eerst Twan en daarna Rick wel de bestuurskamer in waggelen en zo hadden we 12 verse en 4 half verse spelers in ons midden.
Voor Peter was de gifbeker nog niet op; Jeen kwam geblesseerd de warming-up uit, dus was het toch Twan die de eerste helft mocht starten.

Zonder Opa (24 uur wijn drinken op zijn boot), Paul (vakantie) en Edje Keddetje (vakantie) begonnen we uitstekend aan de wedstrijd op een stroef maar toch redelijk bespeelbaar veld. Onze tegenstander luisterde naar de naam Kwiek ’78 2. 3 seizoenen terug hebben we in een tweeluik 24 goals voor en 1 goal tegen gekregen, maar Peter waarschuwde zijn mannen voor onderschatting. Echter was het na 10 minuten voetbal wel al snel duidelijk dat als De Valken vandaag het normale spel op de mat zou leggen, we van de tegenstander weinig last zouden moeten hebben.

In de 14e minuut kwam dan ook gelijk de eerste echte kans met tot gevolg ook gelijk een doelpunt voor Niels Fine. Arjen stuurde Niels met een prachtige pass de diepte in die vervolgens de keeper wist te omzeilen. Toen Niels de bal al praktisch in het doel schoot, besloot de assistent scheidsrechter toch nog maar snel te vlaggen voor (onterecht) buitenspel en zo bleef het 0-0.
Kwiek probeerde De Valken bij te benen maar veel dreiging kwam er niet uit. In de 17e minuut lukte het Kwiek nog wel om een schot op doel te lossen die zowaar over gelegenheidskeeper Edje Hoffer op de lat uiteen spatte, maar als we Edwin mogen geloven was het allemaal onder controle en was er geen moment dat hij dacht dat de bal in het doel zou raken.

Na een half uur en een handvol kansen die we om zeep hadden geholpen, was het toch Niels die ons op 1-0 voorsprong zette. Twan priegelde zich tussen een aantal verdedigers door de 16 in. De bal belande bij Niels, die de keeper kansloos liet en de 1-0 op het scorebord zette.
Moet wel bij gezegd worden dat we op dat moment tegen 10 man van Kwiek speelde, want een gele kaart betekend ook direct 10 minuten aan de kant.

Vijf minuten later was het weer raak, maar deze goal was direct ook de mooiste van de dag.
Niet zozeer door de schuiver die Jaap produceerde en hiermee de 2-0 realiseerde, maar zeer zeker wel door de dieptepass van Tjade, waarmee hij Jaap volledig vrij voor het doel zette. Een pass om in te lijsten! Tjade was terecht zelf ook blij met deze pass en de daaropvolgende goal, want eerdere passes van onze vaste rechtsachter waren helaas niet aan onze spitsen besteedt.

Met nog een paar minuten tot aan de rust was het dan toch Twan die de 3-0 op het scorebord deed belanden. Fine bracht Twan in stelling en kapte zijn tegenstander op de rand van de 16 uit.
Hij had de keus om te schieten of Jeffrey in stelling te brengen voor een leeg doel. Zijn eerste keus bleek de goede, want hij schoot de bal droog in de rechterhoek langs de keeper.

Rust.

Peter had aan een aantal duidelijke woorden genoeg om ons de tweede helft het veld op te sturen.
Ondanks de 3-0 en de minimale tegenstand van Kwiek, was het wel zaak om niet allemaal als een blinde naar voren toe te rennen. Bij 3-1 geloven ze er weer in. Als je blijft voetballen en blijft scoren, zal het geloof langzaam bij Kwiek wegebben. Tevens twee wissels: Twan eruit voor collega kermisganger Rick B. Kenny eruit voor Pascal.

De tweede helft een gelijkwaardig beeld als de eerste. De ploeg heeft goed naar Peter geluisterd, want in de 49e minuut was het Frits na een vrije trap van Fine die de 4-0 erin liep. Hoe exact is niet duidelijk, maar het was een combinatie van hoofd, knie, buik…… maar hij zat….
Zoals Peter voorspelde was het vanaf dat moment ‘op’ bij de tegenstander, waardoor ook wij een 20-tal minuten zeer zeker wel probeerden, maar niet echt tot grote kansen kwamen.
Zelfs toen Arjen in de 54e minuut ook een gele kaart pakte na een te korte terugspeelbal van Jeffrey (kon je m niet gewoon laten lopen Beun?) kon Kwiek niet meer gevaarlijk worden.

Een kwartier voor tijd wilde vader Koster de vlag overnemen van Chris (dank hiervoor!) waardoor ook Chris het laatste kwartier nog mocht mee ballen op zoek naar meer goals.
Chris kwam in de ploeg voor de moegestreden Tjade. Meerdere teamgenoten en ook de coach Peter vonden dit toch wel de wedstrijd van zijn leven, maar Tjade blijft Tjade… Zijn reactie was dan ook;
”Ja maar het gaat nu alleen nergens over”.

In de laatste 5 minuten gaf De Valken nog een beetje gas met voorop Rick B. die zelf ook wel concludeerde dat hij nog wat had goed te maken. Met een prachtige dribbel langs 5 man van Kwiek bereikte hij de rand van de 16. Nog één man te passeren, maar die liet dit niet zonder slag of stoot gebeuren met tot gevolg een penalty voor De Valken. Beste paard van stal Jeffrey kreeg de pingel geschonken van Fine, die normaal dit soort buitenkansjes benut. Jeffrey liet dit zich geen tweede keer zeggen en schoot de penalty onberispelijk binnen en scoorde zijn eerste officiële selectie-doelpunt voor De Valken. Benieuwd naar de penalty?: http://youtu.be/pNJhypd4zGw

De laatste goal komt op naam van Frits. Beun opende wederom mooi op Niels die vrij in de 16 kwam te staan. Hij had nog oog voor de nog beter vrij staande Frits, die de bal alleen maar in het doel hoefde te schuiven. Dit was ook gelijk het laatste moment van de wedstrijd, want niet veel later floot de scheidsrechter af en namen we met een 6-0 overwinning, drie punten mee in de bekercompetitie.

Ondanks dat de tegenstander er nooit echt een wedstrijd van heeft kunnen maken, moeten we ook zeker niet onderschatten dat een aantal spelers nadrukkelijk en positief aanwezig waren en zeker geen genoegen nemen met een wisselplek. Met 3 man afwezig en vandaag 15 man op de been die allen een dikke voldoende scoorden, heeft Peter een heus luxeprobleem!
Peter heeft laten zien goed om te gaan met deze situatie, want niemand is veilig voor de wisselbank.
Echter is er ook duidelijk gemaakt dat er maximaal 14 a 15 meegaan op zondag, dus een wedstrijd op veld B of C behoort ook tot de mogelijkheden. Volgende week kermis in Zutphen en Almelo. Ik stel voor dat Valken 2 even lekker thuis blijft!

Rest mij nog een aantal mededelingen te beginnen met de man of the match. Zoals reeds benoemd waren er een handjevol die in aanmerking kwamen voor deze titel. Niemand scoorde een onvoldoende en nieuwkomers zoals Frits, Jacco en Jeffrey laten zien dat met hard werken een stuk ervaring kan worden gecompenseerd. Toch gaat de titel deze week naar Tjade. Dit simpelweg omdat hij geen enkele defensieve fout heeft gemaakt, nadrukkelijk aanwezig was en voorop in de strijd ging en daarnaast met druk naar voren toe tevens een prachtige assist op zijn naam heeft mogen schrijven.

Wij heten u volgende week van harte welkom op ons fantastische sportcomplex om 11.30 uur tegen HSV 4. Dit is de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de beker en tevens onze laatste test voordat de competitie begint.

Aangezien ik nog wel even in de lappenmand lig, zal ik het wedstrijdverslag even op mij nemen.
Als ik weer in het veld te bewonderen ben, zal ik het stokje overdragen aan Wietse de Groot. Want die heeft hij nog tegoed;)