Valken 3 vergeet te winnen in Enkhuizen

Zonder alleen Erwin en Michel Haring werd er afgelopen zondag zowaar met een grote groep van 15 spelers richting Enkhuizen afgereisd om het op te nemen tegen het vijfde team van West Frisia. Ron was weer even in West-Friesland en hij haalde samen met Bas zijn voetbalschoenen weer uit het vet. Voor Bas was dit de laatste wedstrijd voor zijn operatie, waarna hij er zo’n 9 tot 12 maanden uitligt.

West Frisia 5 is niet een echte hoogvlieger in de competitie, afgaande op het resultaat van vorig jaar. Daar eindigde het ergens onderaan. Er waren dan ook niet echt zorgen bij de Valken dat het vandaag mis zou gaan lopen. Blijkbaar was er dus toch sprake van onderschatting en een gebrek aan concentratie…

Eigenlijk is de Valken de gehele wedstrijd heer en meester. West Frisia heeft moeite om de bal 5 keer naar elkaar over te spelen en het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van hun. Toch komen zij op 1-0 voor na 10 min. Achterin wordt de bal door Jouke verloren en de spitsen weten vervolgens wel om te gaan met het buitenkansje. Niet dat de voorsprong verdient is, want Valken heeft dan al een paar grote kansen gehad. Het duurt vervolgens even voordat de Valken de gelijkmaker weet te vinden. Ron staat er net in als hij de bal van Roy vanaf rechts op de 16 krijgt teruggelegd. Hij aarzelt niet en haalt uit. Via een tegenstander caramboleert de bal in de andere hoek als waar de keer heen ging, wat hem kansloos maakt. Erop en erover zou je zeggen, maar er wordt jammer genoeg opnieuw knullig balverlies geleden door Valken, deze keer door Robin. In de messcherpe counter die volgt is het wederom raak: 2-1. Dit is tevens ook de ruststand.

Na de rust Is het beeld hetzelfde: Valken domineert, West Frisia houdt tegen. Uiteindelijk is het de ingevallen Nick die de 2-2 geheel vrijstaand bij de tweede paal binnen knikt na een puike voorzet van Wilco vanaf rechts. 5 minuten later wordt dezelfde Nick met een soort ippon bij een corner naar de grond gewerkt. De scheidsrechter geeft terecht een penalty. Nick neemt de strapschop zelf en hij doet dit met verve: 2-3. Alles lijkt dus toch nog goed te komen voor de Valken, maar voor de derde maal vandaag is het een persoonlijke fout die een tegengoal inluidt. Helaas voor Jouke moet hij opnieuw de schuld op zich nemen. De counter die volgt uit het balverlies wordt ook deze maal zeer vakkundig afgemaakt. Naarstig gaat de Valken op zoek naar de winnende. 10 minuten voor tijd is er een aanval over rechts met Ron in de hoofdrol. Hij geeft vervolgens scherp voor en weer staat Nick vogelvrij bij de tweede paal. Deze keer schiet hij hem in het dak van het doel: 3-4. West Frisia gaat dan alles op alles spelen en drukt voor het eerst in de wedstrijd door. Zij krijgen dan ook een paar corners. De eerste 3 worden nog geneutraliseerd, maar de 4de wordt op doel gekopt. De bal lijkt voor Jeroen, maar Wilco weet niet dat de keeper achter hem staat en besluit in een reflex de bal proberen over te koppen. Hierdoor belandt de bal echter in het dak van het doel, buiten het bereik van Jeroen.

4-4. Een uitslag die een heel ander wedstrijdbeeld doet vermoeden. Net zoals de voorgaande weken en vorig jaar is gebleken dat Valken nog steeds erg kwetsbaar is in de counter. Er zal nog zorgvuldiger met het balbezit moeten worden opgegaan en er zal voor moeten worden gezorgd dat Valken ook om zijn restverdediging denkt. Komende week opnieuw een kans om te laten zien dat we wel degelijk kunnen verdedigen. MOC 2 is dan om 12.15 thuis de tegenstander.