Valken 4 wint eindelijk in de competitie!

Hallo beste lezers,
Het is alweer een tijdje terug dat ik het laatste verslag schreef. Even een korte update: We nemen dit seizoen afscheid van Danny Coot, Tom Wagemaker en Wietse de Groot. Laatst genoemde heeft ondertussen al meerdere wedstrijden voor het Vlaggenschip van de Valken gespeeld. Danny en Tom stoppen beide met voetballen. Voor hen hebben wij Loek Groot van de selectie aangetrokken, hij gaat keepen en Edwin is onze nieuwe spits. Daarnaast zijn we versterkt met Bart van der Gulik. Deze sterke speler heeft in het verleden ons al eens uit de brand geholpen en komt dit seizoen ons team versterken! Harm van Leijen is een oud bekende van de Valken, na een paar jaar niet gevoetbald te hebben sluit hij zich bij ons aan.

De beker wedstrijdjes aan het begin van het seizoen zijn wisselend gespeeld. Eén keer winst, één keer gelijk en één keer verloren. Bij de gewonnen wedstrijd tegen Spirit 4 deden Niels Fine en Jos Dalmulder mee, samen goed voor 4 doelpunten (de wedstrijd werd gewonnen met 7-1). Tegen KGB speelden we helaas gelijk, winst had er zeker wel ingezeten. De Zouaven was echt een klasse sterker dan wij en zijn terecht poulewinnaar geworden.

De eerste wedstrijden in de reguliere competitie waren een ramp. Slecht spel, late zaterdag avonden en slordigheden zorgden ervoor dat zowel de Blokkers 5, Oosthuizen 5 en Hollandia 4 de volledige 3 punten van ons pakten. Tom Wagemaker, Tom Besseling (A1) en Jeroen Goedhart (3e) hielpen ons door een kort keepersprobleem op te lossen omdat Loek geblesseerd raakte bij het pain(t)ballen. Ook Tim Groot heeft een wedstrijd meegedaan omdat we anders (hoe houd je het voor mogelijk) te kort spelers hadden. Bedankt voor de hulp mannen, het wordt zeer gewaardeerd! Zodoende we afgelopen weekend de kraker onderin hadden. DESS 2 tegen de Valken 4, nummer 11 en 10 van de competitie. Vorig jaar werd DESS twee keer aan de kant gezet met een 2-1 overwinning thuis en uit werd het zelfs 5-0 voor de mannen van het 4e team. Met toch wel een bepaalde druk op de schouders gingen wij de voorbereiding in.

Maar voordat ik verder ga met het verslag wil ik stil staan bij Corrr Vriend. Sinds dit jaar onze vaste scheidsrechter. Omdat het de week van de scheidsrechter is hebben wij Corrr voor de wedstrijd even in het zonnetje gezet.

.

Edwin had namens het team een klein presentje klaar en nam het woord. Namens het team werd Corrr bedankt voor de inzet als scheidsrechter!

Dan de wedstrijd. Omdat wij voor het eerst dit seizoen compleet waren werd er eerst een teamfoto door Mary Koning gemaakt samen met trainer Jack Vriend en sponsor Huub Duijn van Duijn Teamsport.

.

Ook zijn er individuele foto’s genomen en ook deze foto’s zullen op de team pagina terug te vinden zijn.

Dan nu echt de wedstrijd. We begonnen deze wedstrijd met Loek Groot op doel.
Achterin stonden v.l.n.r.: Harm, Tjeerd, Frank V, Bart B.
Middenveld v.l.n.r.: Dennis, Koen en Bart v/d G
Voorin v.l.n.r.: Thijs, Wessel en Dolf.

Wissels: Edwin, Frank K, Sven, Bart V.
Man met de Vlag: eerst Edwin, later Sven.
Geblesseerde: Bas (gebroken middenvoetsbeentje) en Bruno (ook ergens last van). Voor beiden was een rol als bankvulling weggelegd.

Op een mistig A-veld werd om 13:00 uur het eerste fluitsignaal van de dag gegeven. DESS begon sterker dan de Valken. Maar waren vooral voorin onzuiver met de bal waardoor het makkelijk te verdedigen was voor de Valken. Na een minuut of 10 kwam de Valken beter in het spel en begonnen er kansjes te ontstaan. Het was onze spits Wessel die de eerste goal van de dag maakte door de keeper te verschalken met een mooie loepzuivere lob wist hij een, één op één situatie te verzilveren.

Niet veel later werd er door prima combinatiespel wederom Wessel als eindstation gevonden en wist hij in de rebound, wederom met een lob, de keeper te passeren. Echter mochten wij niet te lang genieten van Wessel die in topvorm verkeerde, hij werd nog voor rust getackeld en is later op de dag nog naar het ziekenhuis geweest. Hij ligt er waarschijnlijk 1 maand uit met een zwaar gekneusde voet. Wij wensen hem beterschap. Verder was de Valken de rest van de eerste helft heer en meester op het veld maar kwam helaas niet meer tot scoren.

Met rust werd er heel veel gewisseld. Iedereen die wissel stond kwam erin en Frank V., Harm en Bart v/d Gulik werden gewisseld. Edwin was er al eerder in gekomen voor Wessel.

De tweede helft begonnen we super scherp. Na een paar minuten stond het al 3-0 voor de Valken door een strak schot van Edwin vanaf de penaltystip was de wedstrijd gespeeld. Gelukkig deed de Valken zijn plicht om door te voetballen en kon Dolf na een goed opgebouwde aanval zijn eerste van het seizoen (en vorig) maken. Een simpele kapbeweging was genoeg om de verdediging op het verkeerde been te brengen en met buitenkant rechts werd de keeper verrast door de kwaliteiten van Valken 4. DESS werkte zich wat meer terug in de wedstrijd en wist te scoren. 4-1, geen ramp maar wel weer opletten achterin. Helaas voelde DESS zich gesterkt door deze score en wist nogmaals te scoren. 4-2. Vlak daarna was het Loek die het nog wel heel spannend maakte. Hij wilde de bal in een keer doorspelen op Bart B. Maar helaas zat daar een tegenstander tussen. Gelukkig voor ons zat Loek er goed bij om de schade te beperken. Hoewel? Nadat Loek de bal tegenhield was Bart B. aan de bal gekomen en kwam de rechtsbuiten van DESS te hard (gestrekt been) in. Bart B. viel hierbij geblesseerd uit en DESS moest met 10 man verder. Met nog 5 minuten te spelen was het weer de Valken die het spel bepaalde. Voorin kreeg Frank V. vanuit een corner de bal voor zijn voeten en schoot zo hard dat de verdediging en keeper geen schijn van kans hadden. Niet veel later floot Scheidsrechter Van De Week Corrr af en werden de eerste drie punten gepakt.

Volgende week moeten we heeeeeel vroeg tegen Always Forward 6 (10:00 uur). Namens het team bedanken wij Corrr voor het arbitreren van de wedstrijd en Jack Vriend voor de trainingen afgelopen weken.

Omdat ik mij wel eens afvraag hoeveel mensen het verslag lezen ben ik benieuwd naar de reacties!