Ook Strandvogels 2 capituleert voor Valken 3

Er was grote onzekerheid zondag of de wedstrijd tegen Strandvogels 2 wel door zou gaan. Harde, gure winden met hevige regenval teisterden al een tijdje ons kleine land. Bij Strandvogels hebben ze een mooi kunstgrasveld en een zwaar tweede veld tot hun beschikking. Uiteindelijk bleek het dat wij stonden ingeroosterd op het kunstgrasveld en dus werd er om 11:00 uur afgetrapt tegen het tweede elftal. Niet bij de selectie vandaag zaten Nobi en Michel Haring.

Met een gelukkig nog niet al te harde wind en zonder regen werd er begonnen aan de eerste helft. Hierin is Valken de bovenliggende partij, maar echt overtuigend wordt er niet gespeeld. Veel foute passes over en weer en de kansen zijn spaarzaam. Marc komt er in het eerste half uur nog het dichtste bij, maar hij krijgt de bal helaas niet tussen de palen. Gelukkig heeft Valken Nick in de gelederen, die in zulke moeizame wedstrijden vaak de ban weet te breken. Zo ook nu weer. Vanaf links draait Roy een vrije trap in en Robin verlengt deze met de borst. Nick staat vervolgens op de goede plaats en weet zo de bal in het dak van het doel te rammen. Strandvogels komt aan de andere kant niet veel verder dan lange ballen. Toch krijgen ze hier een keer succes uit. Een diepe al belandt bij de meeverdedigende Robin, die besluit Jeroen in te spelen. De keeper van Valken 3 had hier echter niet op gerekend, maar de spits van Strandvogels wel. Hij faalt niet voor open doel en zo wordt er gerust met een 1-1 tussenstand.

In de rust wordt er gediscussieerd wat goed ging en wat beter kan en met een paar omzettingen wordt de tweede helft aangegaan. Niels Kool komt er in voor de zieke Niels van t Hoff en neemt zijn eigen positie in als verdedigende middenvelder. Rowan schuift hierdoor een plek terug als voorstopper. Deze omzetting levert meer voetbal op en Valken weet hiermee Strandvogels onder druk te krijgen. Deze druk levert na 15 minuten in de tweede helft de terecht 2-1 voorsprong op. Opnieuw is het Nick die een vrij trap promoveert tot doelpunt, ditmaal vanaf de voet van Niels Kool. Strandvogels gaat vervolgens iets opportunistischer spelen, maar tot echte kansen leidt dit niet. Aan de andere kant ontstaat er veel ruimte, maar de (grote) kansen worden niet benut. Vooral Roy en Marc hebben het vizier vandaag niet op scherp. Maar omdat Strandvogels niet echt een vuist kan maken, wordt de overwinning toch vrij makkelijk binnen gesleept.

Opnieuw drie punten en maar 1 doelpunt tegen. Doordat de wedstrijd KGB 5 – West Frisia 5 werd afgelast, staat Valken 3 nu bovenaan. Komende week komt Medemblik 2 op bezoek. De eerste wedstrijd werd met 3-3 gelijk gespeeld. Valken weet dus waar ze aan toe zijn.