Helden vervallen in oude fout

Voor het vijfde duel in de competitie dienden de helden de wereldreis naar Naerdincklant, de landstreek in het zuidoosten van onze provincie, te maken. Aldaar werden we door de gastheren van NVC ontvangen in het clubhuis met kerstboom en speculaasjes.

Goed, genoeg gezever, het duel. NVC – vorig jaar vliegend kampioen – is de beste formatie in onze competitie. Dat we vorig jaar het slotduel thuis van ze wonnen kwam mede dankzij de hulp van versterkingen en het ontbreken van enkele sterkhouders bij de Naardenezen. Kunstgras op ieder veld in Naarden: het duel wordt gespeeld ondanks de wind en regen. Gelukkig viel het met het barre weer ‘s-ochtends nog mee.

Voor vanmiddag misten wij weer enkel krachten. Geen Tuur, Rens, Dennis Dup en Erwin R. Geen wissels op voorhand. Gelukkig was vandaag Marco Stapel de gast van de week en konden we toch nog een wissel op het formulier neerzetten. Erwin L., Edwin en Martin maakten van deze gelegenheid gebruik.

Voor rust hebben we niks in te brengen. Als we al in de aanval zijn word er vaak geschoten van afstand of komen de voorzetten niet aan. De keeper met het korte lontje en de lange krullen is ook vaak – letterlijk – een sta in de weg. Dat was Valken in aanvallend opzicht. We houden de bal niet in de ploeg, verdedigend worden we in de counter overlopen. Zo kan het gebeuren dat de thuisploeg met rust met een duidelijke 4-0 voorsprong bezit.

Vlak voor rust komen we al iets beter in het spel, na rust is het allemaal nog beter. We krijgen flink wat kansen, de voorzetten zijn helaas vaak net iets te hard. Meegezogen door de wind richting de A1.

Eén corner halverwege het tweede bedrijf is wel op maat. Getrapt door Jaap-Jan. Bij de eerste paal staat Ivo die met een knappe volley de bal in de korte hoek tikt. Ivo gaat dit seizoen voor zoveel mogelijk mooie doelpunten.

Tien minuten voor rust lijken we het nog spannend te kunnen maken. Martin wordt randje 16 neergehaald. De vrije trap is voor Dennis. Net langs de muur laat ie met een pegel de keeper kansloos. 2-4, kan het nog?

Nee, helaas heeft NVC nog een afstandsschot in het en eindigen we het duel met een 5-2 nederlaag.

Hiermee vervallen we in de fout die we ook tegen Hauwert thuis en vorige week tegen Kolping Boys maakten: Een zwak begin.