Jajajajajaja Japio!

Na de terechte nederlaag vorige week tegen NVC – de tweede dit seizoen – dienden we ons thuis tegen HSV Sport te revancheren.
Zo makkelijk zou dat niet zijn overigens. De Horinezen wisten bijvoorbeeld Valken Ve. 1 met duidelijke cijfers te verslaan.

Vandaag misten we natuurlijk weer een aantal spelers. Geen Arthur, Edwin en Dennis Dup, maar wel de terugkeer van Rens en Erwin R.
Ook kregen we weer hulp van Mark Ruiter op het middenveld, dat scheelt toch wel een slok op een borrel. Erwin L. en Peter beginnen op de bank.

Valken speelt voor rust uitstekend. Achterin dichtgetimmerd met Ivo, Doelman, Marc en Corné als viermansblok voor Niels. Doelman valt vlak voor rust met een op het oog zware blessure uit, Peter vervangt hem.
De beste kansen zijn voor de thuisploeg, de schoten worden echter vaak gedragen door de wind en belanden naast of over de goal.

Een op het oog mislukte aanval wordt echter wel tot goal omgetoverd. Halverwege het eerste bedrijf belandt de bal na een flipperkastje bij Martin die vlak voor de 16 staat. Jaap-Jan is doorgelopen en Martin past hem precies op maat in. Jaap bedenkt zich niet en haalt snoeihard uit: De bal verdwijnt in de verre kruising.

Martin krijgt zelf – in buitenspelpositie – de allerbeste kans van het seizoen. Hoe ie het doet weet niemand – maar voor een leeg doel laat ie zichzelf na een voorzet vanaf links ‘panna-en’. De bal aanraken had waarschijnlijk genoeg geweest.

Na rust keerde Doelman uiteraard niet meer terug. De diagnose een dag later blijkt een flinke zweepslag. Die zien we helaas tot na de winterstop niet meer terug. Sterkte doelman!

Valken speelde – net als uit tegen Kolping Boys – weer prima voetbal. Van achteruit werd er niet zomaar naar voren gepegeld. Nee hoor, gewoon de rust bewaren en rondspelen die bal. HSV Sport lijkt conditioneel minder te zijn en kan het allemaal niet belopen. Valken probeert voetballend tot kansen te komen, de wind is echter vaak spelbreker bij de voorzetten: Vanaf links blijft ie in de lucht hangen, vanaf rechts vliegen ze vaak de goal voorbij.

En zo spelen we een winnende pot. Erwin wordt nog eenmalig hardhandig onderuit gehaald door de laatste man, die daar zichtbaar zelf van schrikt en even een paar minuutjes tot rust mag komen. Einde wedstrijd echter, hij komt niet meer terug. Het blijft bij 1-0.

Een mooie overwinning en geen één opgelegde kans weggegeven. Slechts één corner, prima gestopt door Niels en een handjevol afstandsschoten. Prima verzorgd spel, ook van achteruit.

Voor volgende week wordt het waarschijnlijk weer zeuren om tot een elftal te komen, maar gelukkig hebben we een vindingrijke coach.