De Valken 2 laat mogelijkheid om in te lopen, liggen…

Met behoorlijk wat afwezigen stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Westfriezen 3 op het programma. Westfriezen 3 staat laatste in onze poule en de uitwedstrijd werd lastig maar terecht met 1-3 gewonnen. Echter waren vandaag de omstandigheden wel ietsje anders wegens de afwezigheid van een groot aantal spelers en…. onze coach Peter.

We hebben dit seizoen zoals eerder gemeld vele mogelijkheden om toch een volledig team om de been te krijgen en zo stonden er zondag ook gewoon weer 14 spelers op het wedstrijdformulier en zeker niet de minste. Arjan, Frits, Jeroen, Paul, Niels, Edwin, Rick R., Wietse en Koos waren allen afwezig en Jos wil ook graag dat de winterstop snel begint (liesklachten). De eindverantwoordelijkheid was deze zondag voor ondergetekende al moet gezegd worden dat het wel erg makkelijk coachen was en iedereen zich niets aantrok van de afwezigheid van Peter en een voorbeeldfunctie aannam. Complimenten. Ook Martin (1e helft) en Jos waren vandaag de kartrekkers, dus niets stond in de weg voor een goed resultaat.

De start van de wedstrijd was er eentje om snel te vergeten. Al in de eerste minuut werd er op het middenveld niet scherp genoeg het duel aangegaan. De Valken kwam vervolgens tegen een overtal op de 16 te staan waardoor Westfriezen heel vervelend een 0-1 voorsprong nam. De Valken was (wederom te laat) wakker en probeerde met goed positiespel de tegenstander van het veld af te spelen. Dit was wat lastiger dan gedacht, want Westfriezen zette hier voornamelijk fysiek het nodige tegenover. Overigens moet wel gezegd worden dat dit lang op het randje van het toelaatbare was en absoluut sportief!

De Valken probeert de gelijkmaker te forceren en voornamelijk Jaap kwam een aantal keer goed door met zelfs een 1 op 1 kans bij de goed keepende keeper van Westfriezen. Jaap werd hier zelf nog het meest gek van, maar zo zal later blijken, de aanhouder wint! Ook Twan die nagenoeg de hele wedstrijd bij ons mocht spelen, kwam oog in oog met de keeper, maar ook hij wist het leer niet in het netje te krijgen. Zo gingen we met een ietwat vervelende smaak de rust in met een 0-1 achterstand.

In de rust was iedereen het erover eens dat we uit een ander vaatje moesten tappen en ook fysiek ons mannetje moesten staan. Op een aantal positief was het soms te lief wat ook direct werd beaamd door bijvoorbeeld Sammy en wilden we nog enige kans maken om de gelijkmaker, zou het wat scherper moeten in de tweede helft. Nog geen reden om Rick B. of Rick V. in te brengen. Ook Jos was nog heel! Wel wisselden Twan en Jaap van kant en zou ook Jeffrey meer gezocht moeten worden omdat daar de ruimte lag.

Helaas was ook de start van de tweede helft een zure. Jaap komt wel eerst nog 1 op 1 op de keeper af, maar wederom loopt dit niet af met een goal. Vervolgens weet Westfriezen in de tegenaanval op 0-2 te komen, waarbij Mike zich (zo lijkt het vanaf de kant) eenvoudig laat uitkappen. Overigens speelde Mike verder een prima partij en blijft het jammer dat hij zijn geluk in Amsterdam heeft gevonden (voor ons dan, niet voor Mike).

In de 52e minuut krijgt De Valken dan toch eindelijk loon na werken en hiermee ook gelijk Jaap. Na een mooie combinatie tussen Jos en de veel beter spellende Sammy in de tweede helft, komt de bal bij Jaap terecht. Met zijn rug naar het doel toe maar met een mooie schijnbeweging, weet hij de bal met zijn linker in de verste hoek van de keeper te draaien. Een hele mooie vooractie, een nog mooiere goal en een verdiende 1-2 tussenstand. De Valken gelooft er weer in en gaat op zoek naar de 0-2.

Westfriezen merkt dat De Valken het overwicht neemt en zet hier nog meer fysiek geweld tegenover.
Op een ogenschijnlijk makkelijk te pakken dieptebal voor Edwin H. weet de spits van Westfriezen niet goed wanneer hij moet stoppen en gaat vol op Edwin door. Terecht een gele kaart en dus 10 minuten een overtal voor De Valken.

Direct hierna een omzetting door de goed spelende Jeffrey te wisselen voor Rick B. Niet zozeer omdat Jeffrey slecht speelde, maar om Rick B. als vierde spits in te brengen op zoek naar de gelijkmaker. Het resulteert niet lang daarna in een bal op de kruising van Twan, maar echt gevaarlijk weet De Valken niet meer te worden.

Helaas voor de wedstrijd weet Westfriezen zich niet meer goed te beheersen en ruikt letterlijk en figuurlijk bloed… Jelmer is de klos en krijgt eerst een beuk die niet wordt bestraft door de scheidsrechter. Even later is dezelfde speler van Westfriezen het blijkbaar zat en schopt Jelmer nogmaals onderuit. De scheidsrechter ziet dit wel en geeft de speler van Westfriezen terecht een rode kaart. In de schermutselingen die hierna volgen, gebeurt er van alles wat niet door de beugel kan. Jelmer die nog op de grond ligt van de eerdere charge krijgt nog fijn een trap na van een andere WF-speler. De scheidsrechter ziet dit voorval niet, maar helaas voor ons wel de trap die Tjade vervolgens uitdeelt. Ook Tjade krijgt meer dan terecht een gele kaart en zowel WF als De Valken komt goed weg dat hier niet nog tweemaal rood wordt getrokken. In de nasleep is het nog het vermelden waard dat de zeer sportieve coach van Westfriezen de speler die Jelmer nog natrapte op de grond, vervolgens zelf wisselt. Om zijn woorden te quoten “dit soort gedrag accepteer ik niet en past niet op een voetbalveld thuis”. Ik kan hem alleen maar 200% gelijk geven!

Met nog 13 minuten op de klok komt Rick V. nog in het veld voor Twan. Dat hij eigenlijk na 2 minuten weer mocht vertrekken wegens een domme actie op de keeper valt ook niet goed te praten, maar laten we het maar gooien op een adrenaline-overschot en hopen dat dit eenmalig is. Helaas voor ons was Westfriezen eerder bij de les van alle schermutselingen in het veld dan ons, want ze weten de wedstrijd nog op slot te gooien en de 1-3 op het scorebord te zetten.

De Valken verzaakt en het verlies is een dure. KGB verspeelde (zoals coach Peter al had voorspeld) punten door met 4-0 te verliezen van Andijk. Enig voordeel is dat ze dus niet nog meer op ons uitlopen, maar inlopen doen we dus ook niet. De afwezigheid van coach Peter, of de batterij aan spelers is absoluut geen reden om dit verlies te rechtvaardigen. Er stond een volwaardig team op het veld alleen zat het er vandaag helaas niet in. Dank voor het aanwezige publiek die de kou hebben getrotseerd. Volgende wedstrijd beloven we beterschap, al is het alleen maar op het sportieve vlak. Want bij vlagen was dit absoluut De Valken onwaardig!

Volgende week de wedstrijd tegen Andijk die door de winst op KGB (en ons verlies) zijn gestegen naar de 2e plek. Als we winnen kunnen we weer stuivertje wisselen en ook KGB heeft een lastige wedstrijd tegen HSV Sport. Aanvang 11.30 uur op ons eigen terrein. Ik heb de mannen al op de hoogte gesteld, maar volgende week gewoon weer coach Peter in de dugout. Als eindverantwoordelijke heb ik mijn conclusies getrokken en per direct ontslag genomen als hoofdcoach van De Valken 2. Dus volgende week zal ik ALLEEN het wedstrijdverslag produceren en zal Peter de mannen naar de drie punten toe leiden.

Groet Jeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken