DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

De Valken 2 gaat net als Feyenoord een ronde verder in de beker!

Vandaag een weekje vrij van de competitie, maar De Valken 2 mocht wel de wei in om een bekerwedstrijd te spelen tegen Berkhout 2. Met iedereen op tijd en Sam met de welbekende stempel op zijn hand, verzamelde iedereen zich in de bestuurskamer om allereerst Tjade te feliciteren met zijn verjaardag. Tjade laat dat soort gebeurtenissen niet zomaar aan zich voorbij gaan en met hulp van zijn schoonmoeder stonden er een paar heerlijke appeltaarten klaar. Tjade, nogmaals gefeliciteerd!

Peter gaf in de voorbespreking aan dat het de tweede seizoenshelft belangrijk(er) is geworden om aanwezig te zijn op de training. Dit jaar hebben we een luxeprobleem als het gaat om het aantal spelers voor zowel 1 als 2, dus niet trainen is niet spelen. Tel daarbij op dat een aantal spelers van een welverdiende vakantie heeft genoten afgelopen week, waardoor de wisselplaatsen deze week voor Sam, Arjen, Edwin en Niels F. waren. In de basis dus een aantal ‘vreemde’ namen. Kenny op de links achter in plaats van de nog altijd geblesseerde Wietse. Koos start nogmaals op de plek van Edwin met een aanvallend karakter en Jeffrey mag starten op de rechts half. Kenny en Jeroen waren dit weekend gastspelers omdat het 1e vandaag vrij was. Martin gaf wel bij de opgave van de teamindeling aan dat het 1e volwaardig naar het 2e zou komen kijken en daarna Ajax-Feyenoord in de kantine. Mede door de steun van het 1e is de wedstrijd positief verlopen:

Na de wedstrijd heeft Jeffrey aangegeven dat hij vandaag voorlopig zijn laatste wedstijd heeft gespeeld voor de selectie omdat hij voor zijn studie naar het buitenland moet. We wensen Jeffrey veel succes (en zijn gastgezin ook) en hopen hem nog minimaal terug te zien bij het afsluitende feestje!

De Valken begint iets onwennig aan de wedstrijd, wat mede komt door de vele positiewisselingen. Ook het veld helpt niet mee, maar De Valken is de eerste 10 minuten de bovenliggende partij. Berkhout, een klasse lager voetballend dan De Valken, zet hier veel strijd en snelheid tegenover en weet zelf ook een aantal gevaarlijke momenten te creëren. Toch is het De Valken die op 1-0 komt door een mooie assist van opa op Rick B. die de bal achter de goed keepende doelman van Berkhout weet te krijgen. De Valken pakt door maar meer dan halve kansjes komt het niet. De Valken komt zelfs heel goed weg als, mede door ons eigen toedoen, Berkhout tegen het einde van de eerste helft 4 opgelegde kansen krijgt en met een voorsprong de rust in zou moeten gaan. Paul laat zijn waarde zien en weet met een aantal prachtige 1 op 1 reddingen een 1-0 stand mee de rust in te slepen.

In de rust worden er weinig woorden vuilgemaakt aan ons spel de eerste helft. Het is duidelijk dat er de tweede helft uit een ander vaatje moet worden getapt en mede door Niels F. erin voor Jaap en Edwin erin voor Rick V. moet dit goedkomen. Koos mag terug op het middenveld, Edwin op zijn vertrouwde plek achterin en ook Niels F. mag proberen zijn vorm van de laatste weken kracht bij te zetten. We zijn de kleedkamer nog niet uit of De Valken krijgt een terechte penalty en kan zo de stand op 2-0 brengen. De goed spelende Rick B. neemt plaats achter de bal maar helaas weet hij dit kansje niet te benutten en weet de keeper de bal uit de linker onderhoek te duiken.

Jammer, niet nodig maar het is niet anders. Alsnog op zoek naar de 2-0, want bij 1-1 maken we het onszelf onnodig lastig… Het duurt dan ook niet lang of het is weer Jos die een mooie assist geeft aan Niels F., die de bal via de keeper hard in het doel kopt. Niels F. zou later zeggen dat de goal precies zo hard als Ruud Gullit zijn goal in ’88 was, waarmee hij de lachers toch wel weer op zijn hand had! De toeschouwers weten dat dit verre van de waarheid is. We laten het hier maar bij. Peter wisselt nog tweemaal. Jeffrey krijgt een publiekswissel en ook Pascal moet de strijd staken wegens een enkelblessure. We hopen dat dit meevalt en dat hij aanstaande week ‘gewoon’ weer kan aanschuiven op de training. Berkhout geeft niet op en blijft af en toe gevaarlijk. Ze komen zelfs met een mooie goal op 2-1 en De Valken is gewaarschuwd. Door slechte ervaringen uit het verleden slaan de zenuwen toch een beetje toe, want de marge van 1 is er eentje waar we last van zouden kunnen krijgen. Gelukkig heeft Jeroen geef zin om de wedstrijd te lang spannend te laten zijn en met een no-look pass zet hij Rick B. vrij voor de keeper die de bal hard onder de keeper langs schiet en hiermee ook de 3-1. De marge van 2 is weer terug!

Berkhout geloofd het wel en ook De Valken laat de wedstrijd langzaam uitlopen. Jos maakt nog wel zijn hattrick compleet (van assists) door Jeroen vrij voor de keeper te zetten die met een halve lob, via de keeper, de 4-1 naar binnen schiet. De Valken bekert verder, blijft ongeslagen en misschien wel nog belangrijker, blijft in beweging. We zitten in een goede flow, zijn nagenoeg fit en zijn getergd om de titelstrijd in de competitie een spannende te laten zijn. Volgende week spelen we uit tegen ALC 2, de nummer 8 op de ranglijst. We zijn het aan onze stand verplicht om hier winnend van het terrein af te lopen, maar zoals Peter heeft aangegeven in zijn bespreking, zal dit beginnen door dinsdag en donderdag met het voltallige team aanwezig te zijn op de training.

Groet Jeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com