De Valken 2 doet wat het moet doen en blijft in de race

Iets later dan normaal gesproken volgt hier het wedstrijdverslag van De Valken 2 tegen VVS 46 2. Dit komt voornamelijk door het late tijdstip van aanvang: 14.00 uur, waardoor ik als reporter ook minder tijd heb gehad om het verslag uit te werken. Ondanks het tijdstip en ondanks het stukje rijden naar Spanbroek, was bijna de gehele familie Fine aanwezig. Opa, zo zal later blijken, was van onschatbare waarde met zijn aanwezigheid. Moeder en vader Fine, zo zal ook later blijken, waren iets te laat aanwezig, mogelijk als gevolg van het bootfeestje van onze opa samen met vader Fine. Snapt u het nog?

Met maar liefst 13 spelers binnen het veld/dug-out begonnen we aan de wedstrijd. De lijst met afwezigen was een forse door een aantal blessures en een aantal snoepreisjes, waardoor coach Peter zijn opstelling behoorlijk moest omgooien. Meest opvallende was de positie van nummer 12 Koos. Door afwezigheid van Edwin was het Koos die op dezelfde positie als Edwin, voor de verdediging mocht plaats nemen. Dit was dan ook gelijk een tactisch besluit: net als Edwin was het niet de bedoeling dat Koos in de laatste linie te vinden zou zijn (das beter van niet), maar zich toch meer bij het middenveld zou voegen om zo een overtal te creëren. Koos vervulde deze rol prima wat echter niet automatisch betekend dat Edwin een vrijbrief heeft om dit jaar nog op vakantie te gaan…

De wedstrijd schommelt vrij rustig heen en weer met in de eerste fase van de wedstrijd De Valken als bovenliggende partij. Dit resulteert in een aantal (halve) kansen voor onder andere Jos en Koos. Ook Rick B. met zijn nieuwe (allrisk verzekerde?) voetbalschoenen komt af en toe in een dreigende positie, maar het is toch Niels F. die in de 20e minuut de eerste goal erin prikt. Niels is de laatste tijd op dreef als het gaat om mooie goals maken en ook deze mag er zijn. Dit alles hebben wij van opa Fine, omdat net op het moment van de goal ook Roda de 2-2 erin prikt tegen Ajax en zowel Coach Peter als Reporter Jeen even waren afgeleid van het veld… Als wij de objectiviteit van opa Fine mogen geloven heeft Niels na een combinatie met Jos de bal op de rand van de 16 zelf goed neergelegd, om vervolgens de bal “schitterend in de bovenhoek” te plaatsen. 0-1 voor De Valken. Helaas kwam de goal van zoon Fine te vroeg voor papa en mama, want die kwamen vijf minuten na het wonderschone doelpunt bij de dug-out staan.

De Valken gaat door waar het mee is begonnen en probeert VVS op 0-2 te zetten. Dit lukt niet echt en VVS moet eigenlijk op 1-1 komen. Eerst verkijkt Paul zich op een corner maar weet Rick V. ons op de doellijn van een 1-1 te behoeden. Een paar minuten later kan de keeper doorlopen richting Paul, maar net als hij verwoestend wil uithalen, glijdt hij door het verder prima bespeelbare veld uit. De Valken komt goed weg en komt zelfs bijna op 0-2 door een hele mooie vrije trap van Rick B. die de bal op het hoofd van Jacco weet te leggen. Jacco kan er echter niet de sturing aan meegeven die de bal nodig heeft en de bal beland net naast het doel. Met een stand van 0-1 gaan we de rust in.

In de rust is het vooral het puntjes op de i zetten van het vertoonde spel in de eerste helft. Zoals benoemd had het ook zomaar 2-1 kunnen staan en Peter hamert erop dat we geconcentreerd moeten blijven voetballen en op zoek moeten gaan naar de 0-2. Jacco geeft aan niet verder te kunnen (net ziek geweest) en Arjan mag weer plaats nemen in de laatste linie. Ook vraagt Peter nog even of het alsjeblieft mogelijk is om minimaal één goede corner te produceren. Dit voornamelijk naar aanleiding van een prachtige corner van opa, die de bal in een keer achter het doel weet te schieten. De laatste vraag/opmerking is gericht aan Koos, die a-la-messi achter een vrije trap gaat staan met de bal op 35 meter afstand. Aangezien de bal nog net niet met een stuiter in de handen van de keeper terecht komt, is toch ook hierbij de wens om de vrije trappen over te laten aan mensen die er wel eens eentje hebben ingeschoten.

Goed, de tweede helft. De Valken komt vol uit de startblokken met al snel een perfecte kans voor Twan op de 0-2. 1 op 1 (alweer ja) faalt Twan helaas en weet de keeper goed te redden. Niet veel later komt de mooiste aanval van de wedstrijd. Na een vrije trap van Niels op Jos, weet Jos Rick B te vinden. Dit alles in een enkele seconde alsof er op de training op donderdag ook echt zo op is geoefend. Rick B. schiet de bal bijna perfect op doel, maar helaas voorkomt de binnenkant van de paal dat De Valken op 0-2 komt. Weer niet dus…

De wedstrijd loopt richting de 70e minuut als Jos het vrije-trappen-advies van Peter opvolgt. Geen Koos achter de bal dus, maar onze balgevoelige gelegenheidsaanvoerder. Het moet gezegd worden, geen zacht balletje in de handen van de keeper, maar een oud vrouwtje wonend achter het complex van VVS heeft op zondag 150% per uur mogen betalen voor een glaszetter voor haar mooie dakkappelletje. A.s. donderdag hebben beide heren beloofd te gaan trainen op vrije trappen. Uit de wandelgangen is echter het gerucht gehoord dat er een vrije trappen specialist zich weer bij de selectie wil voegen, dus mogelijk hebben beide heren hun laatste kans gehad….

Het laatste kwartier zet Peter nog zijn laatste wapen in: Jaap erin voor Twan. Rick B. verhuisd naar rechts en Jaap mag op links op zoek naar de 0-2. Twan speelt de rest van de wedstrijd foutloos en heeft zelfs aangegeven dat hij best vaste vlagger wil worden… Peter heeft aangegeven hier serieus over na te gaan denken. De wedstrijd loopt ten einde maar veel opwinding is er nog wel. Allereerst door een overtreding van een VVS-speler die een rode kaart wel waard is. De scheidsrechter beoordeelt de overtreding ten onrechte dat dit een gele kaart is, maar na een minuut praten met de betreffende speler, was de gele kaart alleen even in de hand gehouden om uit te leggen dat dit de kaart is die hij krijgt als hij het nog een keer doet… vreemde situatie maar nog steeds 11 tegen 11.

De wedstrijd duurt voor het gevoel nog uren en Peter hoopt ijsberend dat VVS niet nog op gelijke hoogte komt. De mannen houden de ruggen recht en slepen over de gehele wedstrijd terecht de 0-1 over de streep.

KGB speelde niet dit weekend en dus lopen we zowel 1 wedstrijd als 3 punten in op de koploper.
Met een gelijk aantal wedstrijden en een gat van 5 punten ligt alles nog open en moeten we vooral blijven winnen. Aanstaand weekend hebben we even vrij van de competitie maar bent u allen van harte welkom om ons aan te moedigen in de beker tegen Berkhout 2. Wij weten niet beter dan dat de aanvangstijd 11.30 uur is. Hou de site in de gaten voor de (correcte) tijd.