Raadsleden constructief over verplaatsing handbalveld

Maandagavond 8 februari is in het Gemeentehuis van Drechterland in een zogeheten Ronde-Tafelgesprek gesproken over het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders om het handbalveld te verplaatsen naar de plek waar het oude clubgebouw heeft gestaan.

De zeer slechte staat van het bestaande handbalveld maakt dat er iets moet gebeuren en het bestuur van SV De Valken maakt zich bij het gemeentebestuur sterk voor een toekomstgerichte beslissing. Immers, een handbalveld in de directe nabijheid van het clubgebouw, binnen de afrastering van het Valken-complex is sportief, organisatorisch en veiligheidstechnisch veel beter dan de huidige situatie.

Om deze wens van de vereniging kracht bij te zetten, staat SV De Valken voor een eigen bijdrage van EUR 30.000. In het Ronde-Tafelgesprek ter voorbereiding op de besluitvormende vergadering van de Gemeenteraad op 22 februari stelden de raadsleden van alle partijen inhoudelijk goede, opbouwende vragen aan de wethouder en SV De Valken om afdoende geïnformeerd te zijn.

Namens SV De Valken heeft de ‘handbalveld-commissie’ bestaande uit Jan Koster, Peter Vriend en Ron Laan met laatstgenoemde als woordvoerder, aan de Raadsleden gemotiveerd uitgelegd wat het belang is van de verplaatsing van het handbalveld en dat de vereniging volop aan de slag gaat om de eigen bijdrage mogelijk te maken. Met een korte bijeenkomst in de kantine wordt vrijdagavond 12 februari a.s. hiervoor het startschot gegeven, waarover een afzonderlijk bericht op de website wordt geplaatst.

De publieke tribune in de raadszaal was geheel gevuld met veel handbalsters en bestuursleden. Dat versterkte het beeld bij de wethouder en de raadsleden dat ‘het handbalveld’ sterk leeft en dat er draagvlak is binnen de vereniging en de kern Hem/Venhuizen om dit project te doen slagen.

Met een goed gevoel over hoe deze vergadering is verlopen, wordt met belangstelling en vertrouwen uitgekeken naar de Raadsvergadering van 22 februari. Ook deze vergadering is uiteraard openbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken