Valken 3 wint topper en neemt koppositie

Vandaag was dan eindelijk de grote dag waar alle Valken 3 spelers al een tijdje naar uitkeken: de confrontatie met de grote concurrent om de titel, KGB 5. Met een goede wedstrijd wist Valken 3 de eerste ronde van het tweekamp in de herfst thuis te winnen met 2-0. In deze eerste wedstrijd kwam Valken al snel op deze voorsprong en wist het dit vervolgens, ondanks het overwicht van KGB, met verve te verdedigen. Vandaag de return. Voorafgaand aan de wedstrijd is het gat 2 punten. Bij winst gaat Valken dus over KGB heen en komt het grote doel, het kampioenschap, een stuk dichterbij. Zonder Rowan, Michel, Robin, Jouke, Erwin en Bas (allen geblesseerd), maar met Edwin Hoffer werd er vandaag geknokt om dit doel te kunnen bereiken.

Het begin van de eerste helft is van beide kanten een beetje weifelend, maar al snel wordt KGB de bovenliggende partij, voornamelijk omdat het feller is in de duels. De kansen voor KGB blijven dan ook niet lang uit, maar het blijft bij een paar speldenprikjes. Tot de 15de minuut, wanneer er een corner gevaarlijk indraait. Het kopsterke KGB krijgt een hoofd tegen de bal en deze wordt ternauwernood door Jeroen voor de doellijn gekeerd. De rebound is echter ook voor KGB en zo heeft KGB al snel het net gevonden. Ook in het resterende half uur van de eerste helft is KGB de betere partij. Een bal op de paal, een schot net naast en een paar attente acties van Jeroen voorkomen een verder achterstand voor Valken. Valken stelt er weinig tegenover.

Na de rust is het Valken dat de wedstrijd beter hervat. Ze zijn scherper en feller dan in de eerste helft en ook weten ze elkaar makkelijker te vinden. Dit overwicht resulteert uiteindelijk in de gelijkmaker. Een vrije trap van Mark lijkt makkelijk weg te werken, maar in plaats van een KGB-voet weet Marc de bal te toucheren en de bal verdwijnt in de korte kruising. Valken pakt direct door en de KGB-spelers beginnen steeds meer te mopperen op elkaar. Toch krijgen zij vlak na de gelijkmaker wel een grote kans. Uit een corner wordt de dwarslat boven Jeroen getorpedeerd en daarna volgt een scrimage die ook een paar hachelijke momenten oplevert. Een goal levert het echter niet op. Bij Valken krijgt Nobi vervolgens een grote kans, maar hij komt na een mooie 1-2 door het hart van de verdediging net niet goed uit met zijn stappen om af te kunnen ronden. Even later is het wel raak. Wilco speelt Marc in de voeten op rechts en hij passeert in één beweging zijn directe tegenstander en kan zo door naar het doel. Eén op één met de keeper aarzelt hij niet en met een droge knal in de verre hoek schiet hij Valken op voorsprong. Daarna gaat KGB naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan 1 kans komen ze niet. Een lange bal vanuit achteruit gaat over Mark heen en de spits kan 1 op 1 door naar Jeroen. Deze is er echter vliegensvlug uit en weet buiten het zestienmetergebied zo voor het schot te springen van de spits dat de kans verkeken raakt. Een cruciale redding, want hiermee trekt hij de overwinning over de streep.

Na het laatste fluitsignaal is euforie aldaar bij spelers en staf. Dergelijke wedstrijden is waar je het als voetballer nou eenmaal om doet en om ze dan ook winnend af te sluiten geeft een heerlijk gevoel. Een heerlijke teamprestatie! Toch is er ook gelijk de relativerende factor. Want als er bij de volgende wedstrijd puntverlies wordt geleden, dan is de overwinning van vandaag niets waard geweest. Er moeten dus nog 5 wedstrijden worden gespeeld en in elk van deze 5 wedstrijden zal er vol voor de winst moeten worden gegaan, want eerlijk gezegd ziet Valken KGB geen punten meer morsen. De eerste van deze wedstrijden is 3 april, om 13:00 thuis tegen Woudia.