Jongste handbalheldinnen genieten bij SEW-Kwiek (update)

Afgelopen weekend mochten de jongste handbalmeiden ‘oplopen’ bij eredivisionist SEW. Een prachtige ervaring voor de meiden!

Afgelopen zaterdag (26 maart) waren de F1 en F2 uitgenodigd om op te lopen bij de wedstrijd Westfriesland SEW – Klink Nijland / Kwiek. Met de bus van Alpha Tours werden we naar Wognum gebracht, alwaar we tegelijk met spelersbus van Kwiek aankwamen.

Nadat we omgekleed hadden, gingen we kijken hoe SEW en Kwiek zich gingen klaarmaken voor de wedstrijd: eerst warmlopen, daarna gezamenlijk even een balletje gooien, de keepers ingooien en tenslotte nog even een break oefenen. Die meiden gooien echt hard!!!!
Vlak voordat de wedstrijd begon moesten we verzamelen in de hoek van het veld ; toen de speelsters van Kwiek één voor één aangekondigd, mochten we hand in hand (met een speelster van Kwiek) naar het midden lopen. Na de toss werd er begroet door middel van een yell, net zo hard als wij dat altijd doen. Daarna was er nog 1 minuut stilte voor de slachtoffers van Brussel.

Toen werd het tijd om de tribune op te zoeken en vanuit daar te kijken of we nog wat konden leren van deze dames. De eerste helft was van beide kanten rommelig en onzeker (vast de zenuwen). In de rust mochten we in de kleedkamer iets drinken en mochten we nog even met de bal gooien op het veld. In de tweede helft was SEW veel beter en won uiteindelijk de wedstrijd met 35 – 18 (misschien ook wel door onze aanmoedigingen ;-)).

Nadat we hadden omgekleed, was er een meet en greet met de speelsters van SEW en gingen we op jacht naar handtekeningen. Met een volle kaart handtekeningen zochten we de bus weer op en na een aantal rondjes rotonde, kwamen we weer veilig in Venhuizen aan.

Wij willen Alpha Tours (en chauffeur Jan de Jong) en SEW bedanken voor dit geslaagde uitje.