Valken 3 speelt matig en staat weer tweede

Zoals de titel al vermoedt, was het niet de beste wedstrijd die Valken 3 afgelopen zondag op de mat heeft gelegd. De voortekenen waren echter zeker niet tegen hen. Een volledig fitte selectie, een mooi lentezonnetje en volop motivatie om de net veroverde koppositie te verdedigen waren aanwezig. De heenwedstrijd in Westwoud met 1-0 gewonnen. Hier was valken 80 minuten heer en meester, maar mocht het blij zijn dat de winst over de streep werd getrokken in de laatste 10 minuten, waarin Woudia het Valken nog lastig maakten met hun alles of niets spel. Valken was dus gewaarschuwd.

Dat Woudia een goede verdediging heeft, blijkt ook vandaag weer. Valken probeert het wel in de eerste helft en is de betere van de twee teams, maar echt gevaarlijk kan het niet worden. Telkens zitten de mandekkers er bovenop om het Roy en Marc voorin zo lastig mogelijk te maken. Verder dan een paar voorzetten vanaf rechts komt Valken eigenlijk niet. Deze bereiken telkens net niet de spitsen. De grootste kans is er na een half uur spelen voor Marc. 1 keertje weet hij van zijn directe tegenstander te ontkomen en komt hij oog in oog met de keeper. Hij heeft de bal echter voor zijn linker, zijn chocoladebeen, en kan niet meer dan een rollertje produceren. En Woudia dan? Die stelt er nog minder tegenover. Het gevaarlijkste moment komt notabene van Erwin, die een voorzet per ongeluk verkeerd wegwerkt, waarbij de bal maar rakelings langs het doel van Jeroen zeilt.

In de tweede helft geeft Valken alles om de voorsprong te vinden. Het is heer en meester op het veld, maar het komt simpelweg niet door de verdediging heen. Ook de ingevallen Nico kan niet voor het verschil zorgen. 2 keer wordt hij goed gevonden met een voorzet op zijn hoofd, maar beide keren kan hij net niet genoeg richting meegeven om de Westwoudse, primakeepende, doelman te passeren. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd is voor Roy, zijn volley belandt echter jammer genoeg aan de verkeerde kant van de paal.

Jammer maar helaas, het zat er niet in vandaag. Het hechte blok van Woudia bleek vandaag niet te breken. Dit is de eerste keer dit seizoen dat Valken het net niet weet te vinden. Met dit gelijkspel laat Valken voor nu de koppositie weer aan KGB, dat geen kind had aan MOC 2 en daar met een 12-0 winst van het veld stapte. Komende week gaat Valken 3 op bezoek bij Westfriezen 5. Om 14:00 wordt er voor het eerst op het fluitje geblazen in Zwaag.