DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 2 prolongeert ternauwernood koppositie

Enkele weken geleden leken slechts Valken 2 en KGB 3 de gedoodverfde titelkandidaten. Nadat beide ploegen punten hebben laten liggen, zijn ook RKEDO 2, Andijk 2 en Volendam 3 aan dit rijtje toegevoegd. Vandaag speelde Valken 2 thuis tegen RKEDO 2: wederom een kampioenswedstrijd.

Vanwege een schorsing en een blessure moest er vandaag gepuzzeld worden. Tjade zat zijn schorsing van 1 wedstrijd uit en Sammy was nog niet hersteld van zijn in Andijk opgelopen blessure. Naar verluidt weerhield deze blessure hem er van om het Valken complex te kunnen betreden, zelfs niet na de aftrap van de derde helft. Tjade daarentegen, was tijdig op het complex te bespeuren en had zich vrijwillig aangeboden om de corveedienst voor zijn rekening te nemen. De shirts lagen keurig op volgorde in de kleedkamer. In het verleden hebben bepaalde spelers nogal verstek laten gaan bij hun corveebeurt; laat deze spelers een voorbeeld nemen aan die van Tjade!

Dan de wedstrijdbespreking. Voordat deze begint, worden altijd eerst de stoere verhalen van de voorgaande avond besproken, zodat al het slappe geouwehoer achter de rug is en vervolgens de wedstrijd scherp voorbereid kan worden. Desondanks levert dit vaak smeuïge verhalen op, waarbij inmiddels klassiekers als ‘badkamermeubeltje-tik’ de revue gepasseerd zijn, maar waarbij inmiddels bij sommige spelers de wekelijkse routine bekend is (inclusief bami-gerechten?). Zo heeft één van de spelers een ritueel op zondagochtend. Zodoende plaatste hij de opmerking dat de door Peter meegebrachte gekookte eieren als een welkome aanvulling kwamen…

Tot zover het slappe geouwehoer. Vervolgens tijd voor het serieuze werk. Allereerst de opstelling. Frits nam de positie van Tjade in en Rick B die van Rick V. Beun startte vandaag als laatste man, waardoor Koos doorschoof naar het middenveld. In de uitwedstrijd wist Valken 2 te winnen met één doelpunt verschil, doordat Rick B. via een corner Frits kon bereiken, waarbij laatstgenoemde de bal prachtig in kon koppen. Hopelijk konden zij dit resultaat evenaren. Peter had voorafgaand aan de wedstrijd een prachtige wedstrijdbal van SC Cambuur bemachtigd. Nadat hij deze had aangeboden bij de scheidsrechter, creëerde hij een figuurlijke 0-1 achterstand voor Valken 2, omdat de scheidsrechter weigerde met deze bal te spelen. Waarschijnlijk omdat de bal net zo lek is als de verdediging van de betreffende club.

RKEDO 2 begon met een groot fanatisme aan de wedstrijd, waarbij behoorlijke duels werden aangegaan. De spitsen werden echter nog niet bereikt. Dit lukte bij Valken 2 wel: regelmatig werd rappe Rukkie gevonden, die met goed inzicht de gaten vond en tot een paar schoten kwam. Deze acties bleven niet onopgemerkt bij RKEDO 2, want er werd keer op keer een overtreding gemaakt op Rukkie. RKEDO 2 kwam zwaar onder druk te staan. Bij een corner van Valken 2 werd bijna de openingstreffer gemaakt, maar Edwin wist zijn kans niet te verzilveren. Niet veel later werd wederom de 16 bereikt en werd door Valken 2 uitgehaald: een speler van RKEDO 2 hield het schot tegen met zijn armen, wat Valken 2 een terechte penalty opleverde. Penaltykoning Rukkie wist zijn harde werk te bekronen en schoot raak: 1-0!

Jammer genoeg sloeg het positief fanatisme van RKEDO 2 vervolgens om in gefrustreerde reacties, omdat de penalty in hun ogen onterecht was. De coach van RKEDO 2 deed hier helaas nog een schepje bovenop en hield zich meer bezig met het maken van opmerkingen naar de scheidsrechter en spelers van Valken 2 die gevloerd werden, dan dat hij bezig was met het veldspel van zijn spelers. De periode die daarop volgde was erg chaotisch en slordig, omdat Valken 2 zich te makkelijk mee liet slepen in het commentaar van RKEDO 2. Daar valt lering uit te trekken.

De rollen waren omgedraaid, waardoor Valken 2 onder druk kwam te staan. Deze druk werd ook onze opa te veel, want hij kreeg te veel last van zijn lies en rug en werd helaas genoodzaakt het veld te verlaten. En wie kun je vervolgens goed gebruiken als er veel strijd geleverd moet worden? Juist, Jeen, alias the butcher. Naast het veld is Jeen dit seizoen al van grote waarde geweest ter ondersteuning van Peter. Des te mooier is zijn beloning om in één van de beslissende wedstrijden zijn bijdrage te mogen leveren. Jeen kwam op het middenveld te staan en Rick B (Hoesen) kwam de aanval versterken.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat Jeen de komende wedstrijden vaker als speler zijn opwachting maken, omdat Peter inmiddels heeft gekozen voor een carrière als ambtenaar, waardoor hij in zijn minder drukke bestaan geen assistentie meer van Jeen nodig heeft. De ouders van Koos hebben aanstaande zondag kantinedienst en schijnen al een bestelling van 5 liter koffie te hebben ontvangen van Peter. De gebroeders Dalmulder, fervent tegenstanders van ambtenaren, hebben al protestacties aangekondigd. Zij hebben helaas geen vrije dagen meer kunnen krijgen in hun drukke arbeidersbestaan, waardoor deze actie naar verluidt geen doorgang vindt.

Dan weer verder met de wedstrijd. RKEDO 2 bleef druk zetten. Dit leidde tot kansen voor RKEDO 2, waarbij de (beperkte) coaching van achteruit bij Valken 2 miscommunicatie creëerde. Een schot van RKEDO 2 werd gered en kaatste terug buiten de 16. Een speler van RKEDO 2 schoot de bal uit de rebound feilloos in de linkerhoek, waarbij Phaul geen kans had: 1-1, ruststand.

De tweede helft startte Valken 2 sterker dan dat het de eerste helft eindigde. Niels kwam regelmatig de bal vanuit het middenveld ophalen en zette Rukkie en Rick B regelmatig in (aanvallende) positie. Tot scoringsmogelijkheden kwam dit nog niet. Nadat Rick B op snelheid over links ging, werd hij nagetrapt door een speler van RKEDO, met een gele kaart als gevolg. Hier had ook rood voor gegeven kunnen worden, maar daar was het de wedstrijd niet naar en bovendien had dat tot escalatie kunnen leiden. Hierbij moet opgemerkt worden dat het voor de scheidsrechter in een (kampioens)wedstrijd als deze zeker niet makkelijk is om de wedstrijd perfect te leiden. Ook Valken 2 zal hier (meer) rekening mee moeten houden, want de betreffende scheidsrechter floot keurig.

De gele kaart van RKEDO 2 zou normaal gesproken voor een kantelpunt van de wedstrijd moeten leiden, wat in het voordeel van Valken 2 beslecht had moeten worden. Verbazingwekkend genoeg deed zich bijna het scenario ADO-Groningen voor, want RKEDO 2 speelde in deze 10 minuten met 10 man beter dan Valken 2. Zo erg zelfs, dat de spits van RKEDO 2 één op één kwam te staan met Phaul. De spits had de hoeken voor het uitkiezen, maar Phaul hield de schietlijn van de spits klein, waardoor de spits grote moeite had met het uitkiezen van zijn hoek. Nadat zijn keuze was gevallen op de rechterhoek loste hij een schot, maar Phaul wist met een weergaloze – katachtige – redding het schot te pareren. Grote complimenten voor de redding van Phaul, want de (mentale) gevolgen van een tegengoal in een 11 tegen 10 situatie waren desastreus geweest.

De save van Phaul bracht eindelijk weer rust in het spel van Valken 2. Nadat RKEDO 2 weer met 11 man kwam te staan waren de teams weer in evenwicht en was het Valken 2 dat rond de 70e minuut voor een uitbraak zorgde. Wederom was het Niels die aan de basis stond van de aanval. Hij wist Rukkie te bereiken, die doorliep in de 16 meter en met zijn schot, via de keeper, het net raakte: 2-1! Dit doelpunt leidde meer tot verbazing dan vreugde, want er werd tegen de verhoudingen in gescoord. Na de 2-1 ging liet Valken 2 zich meer inzakken. Hierbij fungeerde Beun als extra slot op de deur en met zijn ervaring zette hij de verdediging keurig neer. Helaas moest een van de verdedigers, Frits, het veld ruimen nadat weer een overtreding op hem werd begaan. Frits verdiende complimenten, want hij stond verdedigend zijn mannetje en zo nu en dan kwam hij ook aanvallend goed door. Frits werd vervangen door Rick V.

Doordat RKEDO 2 de bal regelmatig richting de 16 pompte en de speler daarbij goed de aansluiting vonden, werd het Valken 2 nog regelmatig lastig gemaakt. De door RKEDO 2 gecreëerde kansen hadden minimaal tot een doelpunt bekroond mogen worden, maar Valken 2 had het geluk aan zijn zijde. Niet geheel tegen de verwachting creëerde Valken 2 wat kansjes via de counter. Regelmatig was de eindpass onvoldoende zorgvuldig, maar één keer werden de spitsen goed bereikt, hetgeen leidde tot een doelpunt. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd, waardoor de slotfase nog spannend bleef. Gelukkig wist RKEDO 2 het net niet meer te vinden, waardoor Valken 2 met een benauwde overwinning het resterende gedeelte van de prachtige zondagmiddag tegemoet kon zien. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat RKEDO 2 op basis van kansen zeker recht het op een punt.

Aanstaande zondag wordt wederom thuis gespeeld, dit keer tegen Woudia 2. In de uitwedstrijd van december 2015 wist Valken 2 te winnen met 5-1. Met de inzet van afgelopen zondag en de scherpte van de uitwedstrijd tegen Woudia 2, zijn er weer genoeg kansen voor Valken 2!

Groeten,

Koos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com