Driemaal is nog geen scheepsrecht

Zo, daar is ie dan, de return tegen onze vrienden uit Grootebroek: Zouaven Ve. 1. Het eerdere duel dit seizoen werd na vijf minuten beëindigd, eens kijken hoe lang we het nu zouden kunnen volhouden. Hiervoor was scheidsrechter Pronk de aangewezen persoon, hij verving vandaag onze minofmeer vaste scheidsrechter Vroling.

Aan onze zijde ontbraken uiteraard weer de nodige mensen. Erwin R., Erwin L. (standby), Tuur, Dennis Dup. Wederom waren we gelukkig met de inzet van Mark R. die weer goed stond te ballen op het middenveld.

De wedstrijd: De eerste helft een eenzijdig spelbeeld. Valken valt gedisciplineerd aan, Zouaven probeert er uit te komen maar krijgt op 1 kopbal vlak voor rust geen kans.

Valken wel: Mark, Rens (goed ingrijpen keeper), Dennis (vrije trap buitenkant paal), Ivo (poging tot schieten net verijdeld), Martin – meerdere kansen, Doelman (vrije trap over), hij valt nog niet.

En dan, 7 minuten voor rust volgt toch de beloning voor alle inspanningen. Mark mengt zich voorin en krijgt de bal vanaf links aangespeeld. Rechts van hem staat Martin vogelvrij en die ontvangt de bal. Een eerdere poging na een steekbal van Dennis wordt nog woest over geschoten. Nu is het schot opnieuw hard. De bal belandt achter via de onderkant van de lat in de korte hoek in de goal. Een mooi doelpunt voor de spits die al een tijdje droog stond.

Met deze minieme voorsprong gaan we richting de thee.

Na rust wordt Zouaven dreigender. Na enkele plaagstootjes is het na een kwartier weer gelijk. De linkerspits ontvangt de bal in buitenspelpositie, haalt de achterlijn en kan voorgeven. De spits tikt simpel binnen. Het vlagsignaal en een schamel protest worden niet gehonoreerd.

Zelf komen we er haast niet meer uit. Een enkele counter ten spijt komen we niet meer tot doelrijke kansen. Vlak voor tijd ontsnappen we nog aan een nederlaag als Niels z’n goal uitkomt, uitgespeeld lijkt maar Doelman redt op de doellijn. Niels grijpt de bal weer op, maar doet dit nadat de spits wordt neergelegd.

Twee seconden voor het laatste fluitsignaal testen Corné en diens directe tegenstander nog elkaars mentale weerbaarheid. Een fikse overtreding wordt gevolgd door een aai over het gezicht.

Jammer maar helaas, voor de derde maal op rij een 1-0 voorsprong, voor de derde maal op rij een 1-1 eindstand. Gelet op de pingel die Zouaven had kunnen krijgen een terechte eindstand, maar eigenlijk hadden we in de eerste helft al afstand moeten nemen. Komende zondag de kraker tegen Vet. 1. Als we voor de vierde maal op rij hetzelfde scenario weten te schrijven zou dat een prima prestatie zijn.