Veteranen 1 naar laatste 4 beker

Met een batterij aan invalveteranen heeft Veteranen 1 gisteren de halve finale van het bekertoernooi bereikt. In Stompetoren werd na penalty’s uiteindelijk afstand genomen van de plaatselijke SSV.

Voor rust, tegen wind en regen, speelde Valken niet echt denderend. Dat uit een van de spaarzame aanvallen toch de 0-1 valt was een mooie opsteker. Een mooie aanval over links belandt uiteindelijk bij Marco Stapel die vanaf rechts naar binnen trekt. Met zijn linker plaatst hij de bal in de verre hoek.

Na rust is het spelbeeld 180 graden gekeerd: Valken is heer en meester en het is wachten op de 0-2. Deze valt niet en dan krijgen ze de deksel op de neus: Uit een corner van SSV kopt de mee opgekomen laatste man knap de 1-1 binnen.

Hierna is het spel bijna ten einde. Een doelpunt van Sjaak Laan wordt nog (terecht) afgekeurd, de keeper had zijn hand reeds op de bal.

Penalty’s schrijven de reglementen voor. Deze worden door beide partijen niet echt denderend genomen. Van de eerste serie worden er door de elftallen slechts 2 aan iedere kant benut.

De 7e pingel zorgt er uiteindelijk voor dat Valken doorgaat.