DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 3 in gezapige wedstrijd langs zwak Westfriezen 5

Met de teleurstelling nog in het achterhoofd van het gelijkspel van afgelopen week tegen Woudia 3, waarbij de eerste plaats werd verspeeld, moest er vandaag tegen Westfriezen 5 worden aangetreden. Na 15 wedstrijden hadden zij slechts 6 punten weten te verzamelen, waarmee ze alleen MOC 2 onder zich laten. Het lijkt dus een ideale tegenstander voor Valken om weer wat aan het zelfvertrouwen te werken. Vandaag 12 man tot de beschikking; alleen de fitte Nick was afwezig, de rest is geblesseerd. Bas en Rowan waren mee voor de morele steun. Michel Hoffer trok zijn kicksen weer aan en speelde een prima tweede helft als schakel op het middenveld.

De reden dat Westfriezen in de onderste regionen bivakkeert wordt al snel duidelijk. Er zit weinig bezieling bij het team met de gele tenues. Combineer dit met weinig techniek en inzicht en daar heb je dan de verklaring. Valken heeft vandaag dus totaal geen moeite om winnend van het veld te stappen, de enige vraag is met welke cijfers dit dan zal zijn. Na 10 minuten komt het eerste doelpunt op Marc’s conto. Wilco komt door op rechts en hij geeft een lage voorzet. Marc komt goed voor de man, maar schiet recht op de keeper af. Die pareert dan ook goed, maar bokst hem voor de voeten van Roy. Die rommelt de bal vervolgens weer voor Marc zijn voeten, die daarna simpel kan intikken. Roy, die erg gedreven is voorin (hij staat al even droog), wordt daarna in de 16 onreglementair gestopt bij zijn doelpoging. Jouke is de aangewezen persoon, maar hij knalt de bal op de rechterkruising. Jouke komt dus weer onderaan de lijst met penaltynemers terecht en neemt daarmee de plek in van Roy. Roy krijgt wel loon naar werken als hij wordt diep gestuurd met een heerlijke pass van Nobi. De bal valt precies op die plek waar Roy er net eerder bij kan zijn dan de keeper. Roy knalt vervolgens de bal hard in het dak van het doel. Westfriezen komt in de eerste helft 0 keer bij het doel van Jeroen.

Na de theepauze vertoont het spel hetzelfde beeld. Valken valt aan en Westfriezen verdedigt. Het is dat Valken vaak zeer slordig speelt, anders hadden zomaar de dubbele cijfers kunnen worden gehaald. Nu blijft het totaal gemaakte doelpunten op slechts 5 staan. Mark maakt de derde van de dag aan Valkenkant, maar deze is wel erg gelukkig. Zijn mislukte voorzet belandt recht in de handen van de keeper, maar deze laat hem er zomaar doorglippen. Als we op een hoger niveau hadden gespeeld, hadden er mensen gedacht aan matchfixing. De vierde komt op naam van Niels van ’t Hoff. Hij weet een omhaal van Niels Kool uit een corner door te koppen in de kruising. Het is Niels Kool zelf die de vijfde aantekent met een schuiver in de lange hoek vanuit de tweede lijn. Jeroen heeft de hele wedstrijd vrijwel niets te doen gehad, maar toch wordt hij in de allerlaatste seconde gepasseerd. Wilco haalt een geintje uit bij een inworp rond de middellijn. In plaats van de vrijstaande Niels van ’t Hoff in te spelen, werpt hij de bal naar de gedekte Jesper. Het balverlies dat hierop volgt leidt tot de eerste en enige corner van Westfriezen in de wedstrijd. En prompt valt hij precies goed op het hoofd van een verdediger van Westfriezen en gaat de bal bij de tweede paal binnen. Michel Hoffer kan hem helaas net niet pareren.

Zonder goed te spelen toch drie punten, maar met een dergelijke tegenstand kan het ook bijna niet anders. KGB won ook en blijft 1 punt voorsprong houden. Komende week komt Strandvogels 2 op bezoek. Zoals gewoonlijk is dan om 13:00 de aftrap.

Topscoorders Valken 3:
Marc Zwagemaker 17
Roy Zwagemaker 13
Nobi Jonker 7
Nick Redeker 6
Niels Kool 6
Niels van ’t Hoff 3
Erwin Hofland 2
Wilco Kenter 2
Jesper Bot 2
Mark Borst 2
Ron Boon 1
Rick Raven 1
Rowan Boots 1
Michel Haring 1
Jouke Wiltenburg 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com