Viermaal is dan echt scheepsrecht

Na driemaal een gelijkspel en de laatste overwinning die alweer uit januari dateert was het afgelopen zondag op een zonovergoten sportpark de clash tussen Valken Vet. 1 en de helden van Valken Vet. 2. Voor de gelegenheid speelden de helden in een tenuetje van weleer. Ter ondersteuning van alle acties voor het nieuwe handbalveld speelden we in een retro-Valken AT tenuetje:

Dennis Dup, Arthur en Erwin L. waren niet fit genoeg. Erwin R. probeerde het even maar zijn blessure speelde ook alweer snel op. Wederom hielp Mark Ruiter ons uit de brand en speelde ie samen met Ivo sterk op het middenveld.

Veteranen 1 miste een aantal belangrijke schakels: Spits Joris, de man van de goals, en de middenvelders Sander Groot en Frank Lakeman, beiden schuwen het fysiek niet, waren alledrie geblesseerd. Dat scheelt nogal een slok op een borrel.

Dat blijkt ook wel in het begin van de wedstrijd. Gedurende het eerste kwartier wordt Veteranen 1 compleet weggespeeld door de helden. Deze overmacht is nog niet eerder in deze clash vertoond. Prima positievoetbal van achteruit: Het stond simpelweg als een huis. Dat doet het trouwens al het hele seizoen. De helden zijn tot nu toe niet voor niets de minst gepasseerdde formatie. (En inderdaad: we scoren er ook niet veel).

Terug naar de wedstrijd. De eerste kansen zijn voor de helden. Jaap, Edwin, Ivo, Martin, hij valt nog niet. Maar na een kwartier is et dan toch raak. Dennis krijgt als linksback gedurende het eerste deel van de wedstrijd opvallend veel vrijheid om op te komen. Vet. 1 grijpt niet in en Dennis kan opstomen tot vlak voor de 16. Als er nog steeds geen reactie komt besluit Dennis maar uit te halen. Een verwoestend schot waar (inval)doelman Sjaak nog net zijn hand achter kan zetten, maar meer ook niet. Hij verlengt de bal eigenlijk in zijn eigen goal.

De voorsprong is terecht en moet eigenlijk vergroot worden. Dat gebeurt niet en dan lijken we voor de zoveelste maal dit seizoen weer eens het deksel op de neus te krijgen. Een voorzet van rechts van Marco Bakker is exacht op maat op spits Wilfried. Die kan vrij inkoppen maar doet dit recht op z’n zwager Niels af. Niels kan tot zijn eigen verbazing de bal over tikken.

Rust 0-1. Na rust gaat Vet. 1 meer op de aanval spelen. Maar ja, de helden hebben het hechte verdedigingsblok met Marc, Doelman, Corné en Dennis en daarvoor nog een paar stofzuigers. Zie daar maar eens doorheen te komen. Alleen de afstandsschoten zijn echt gevaarlijk. Die kunnnen keer op keer door man-of-the-match Niels tot corner verwerkt worden.

Aan de andere kant krijgen we volop ruimte om te counteren. De beste mogelijkheid is voor Rens na een mooie aanval door het midden. Rens schrikt echter van zoveel vrijheid en schiets in vrije positie ver naast.

En dan is het afgelopen: DE OVERWINNING IS EEN FEIT. De eerste overwinning van de helden op Vet. 1. Daar zijn we even stil van. De derde helft wordt door de nog aanwezige helden en een enkele vet.1 sportief verder gespeeld. Het was een mooie dag!