Valken 2 warm gedraaid voor kraker tegen Volendam

Met nog 4 resterende wedstrijden op het programma, trof Valken 2 vandaag Woudia 2. Deze tegenstander staat steevast in de middenmoot. Het team kenmerkt zich door een flinke portie vechtlust te tonen. In de uitwedstrijd kwam deze vechtlust Valken 2 bijna duur te staan, want het had binnen 10 minuten met 2-0 achter kunnen staan. Deze wake-up-call bezorgde Valken 2 uiteindelijk nog een 5-1 zege.

De wedstrijdbespreking; de door Peter bestelde liters koffie waren door de familie Keuning klaargezet in de bestuurskamer. Onder het genot van een bakkie kon de bespreking plaatsvinden. Vandaag wederom enkele wisselingen in de basiself. Sammy keerde terug van een blessure en Tjade van een schorsing. Frits ontbrak aan de wedstrijdselectie, omdat hij nog herstellende was van de voorgaande wedstrijd. Ook opa was nog herstellende en zou vandaag uit voorzorg niet tot de wedstrijdselectie behoren. Omdat fenomeen opa nagenoeg onmisbaar is voor Valken 2 en hij een groot draagvlak binnen het team geniet, werd unaniem besloten dat hij toch deel uit mocht maken van de wedstrijdselectie. Voor hem was een rol al pinch-hitter weggelegd, zoals Michael Mols in zijn periode bij Feyenoord. Dj Jay Kobb trad in zijn plaats. Desondanks was er een prachtige rol voor opa weggelegd als assistent-scheidsrechter, welke rol hij met verve heeft vervuld. Al sprintend was hij langs de zijlijn te aanschouwen, alwaar hij met regelmaat de uiterst snelle sprintjes van laatste man Beun moest bijhouden. Saillant detail is dat Valken 2 deze wedstrijd 45% minder balverlies leed.

Valken 2 werd bij aanvang geen strobreed in de weg gelegd. Doordat Woudia 2 weinig druk zette, kon Valken 2 een degelijk positiespel neerzetten. Dit leidde binnen zes minuten al tot het eerste doelpunt. Sammy zette vanuit het middenveld de aanval op en wist zich links in de 16-meter te manoeuvreren. Via een mooie pass wist Sammy de bal via een volley in het doel van Woudia 2 te bereiken: 1-0. Het gerucht gaat dat Sammy dit doelpunt meteen vierde met een alcoholische versnapering, want er hing een behoorlijke walm rondom hem. Dat hij goed in de olie zat was duidelijk, want hij sleurde het hele veld over en speelde een prima wedstrijd. Vier minuten later werd opnieuw het net gevonden: met een goed geplaatst schot raakte Rukkie de paal, waarbij Niels attent was en vanuit de rebound 2-0 maakte.

Na dit schouwspel kwam plotseling de mascotte van Valken 2 het complex betreden: Jeffrey, die ook wel fungeert als maizena binnen de selectie van de Valken. Voor zijn studie heeft hij een trip gemaakt in Denemarken en daar de nodige levenservaring opgedaan. Ook sportief gezien heeft Jeffrey daar niet stilgezeten, want hij heeft zelfs 5 keer per week gesport en zodoende is hij gelukkig topfit om zijn bijdrage te leveren aan de resterende wedstrijden van Valken 2. Dit afgetrainde lichaam zal in Denemarken ongetwijfeld de nodige aandacht hebben gekregen, want ik heb begrepen dat hij daar is betiteld als “skørtejæger”. De vertaling kunt u zelf uitvogelen of u kunt uw fantasie de vrije loop laten gaan. Hoe dan ook, Valken 2 is weer blij dat Jeffrey terug is!

Weer verder met de wedstrijd. Na de 2-0 zat Valken 2 op rozen. Via het middenveld wist Koos via een dieptepass dj Jay Kobb te bereiken op rechtsvoor. Deze DJ kan niet alleen spinnen, maar weet zou nu en dan ook een puike actie neer te zetten. Zo zie je hem een half uur niet en plotseling valt hij op met een weergaloze actie. Zo heeft hij in een wedstrijd gemiddeld 3 keer ‘zijn moment’. Dit keer kwam hij op snelheid naar binnen en haalde de trekker over: een prachtige goal in de kruising! Helaas werd deze goal afgekeurd, omdat er gevlagd werd voor buitenspel. Vervolgens schakelde Valken 2 weer om en kwam het spaarzame moment dat Woudia 2 uitrukte. Hierbij moest Pascal aan de noodrem trekken, waarbij hij een overtreding maakte. Dit kostte hem een gele kaart. Dit kwam hem niet verkeerd uit, want nu kon hij even rust pakken na een behoorlijk zware nacht. Desondanks speelde Pascal weer een keurige pot en wij zijn benieuwd hoe goed hij kan presteren als hij de avond en nacht nuchter doorbrengt. Daar brengen we u graag verslag over uit, maar dat vindt waarschijnlijk pas over 7 jaar plaats. Door de gele kaart kwam Valken 2 even met 10 man te staan. Hier ging het elftal echter slecht mee om. Woudia 2 zette amper druk. In dat geval hoort Valken 2 simpelweg het balletje achterin te laten lopen en hiermee tijd te winnen. Helaas wilde Valken 2 keer op keer (tevergeefs) de beslissende pass geven, waardoor Woudia 2 kon opbouwen en de vleugelspelers kon bereiken. Tjade en Wietse wisten zich goed staande te houden. Ondanks dat Valken 2 onder behoorlijke druk kwam te staan werd voor rust de nul gehouden. Complimenten aan de verdediging, inclusief Phaul.

Na rust kwam Valken 2 weer met 11 spelers te staan. Wederom kon Valken 2 vrijuit voetballen en werd al snel de 3-0 gemaakt door Rukkie. Rukkie houdt overigens een nek-aan-nek-race met Niels om de titel topscorer van het seizoen. Er wordt nog niet te kennen gegeven wat de score op dit moment is, zodat het nog even spannend blijft tot het einde van het seizoen. Hoe dan ook, door Rukkie zijn doelpunt werd de wedstrijd beslist. Niet veel later werd Jay Kobb vervangen door Rik B. Deze invalbeurt liep echter heel slecht af voor Rik. Rik ontving de bal op het middenveld en werd met twee gestrekte benen neer gemaaid door een speler van Woudia 2. Een belachelijke overtreding, die slechts werd bestraft met een gele kaart. De straf voor Rik was een stuk zwaarder, want hij moest het veld ruimen. Daar bleef het helaas niet bij, want inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat Rik zijn binnenste knieband heeft ingescheurd en hij hierdoor 6 weken niet kan spelen. Dit betekent dus einde seizoen voor Rik. Heel veel sterkte gewenst met het herstel!

Jeen nam de plaats in van Rik B. Ook Rick V kwam het veld in, want Pascal was toe aan zijn welverdiende rust. Na de 3-0 kregen veel spelers van Valken 2 een onnodige scoringsdrang. Dit betekende echter ook dat er grote gaten vielen op het middenveld, waardoor de verdediging zo nu en dan onder druk kwam te staan. Deze verdediging was zelfs regelmatig incompleet, want linksback Wietse wilde dit keer ook graag scoren. Jeen zijn invalbeurt betekende dus voornamelijk verdedigen. Wietse wist in één van zijn aanvallen bijna het net te vinden, maar stuitte op de keeper. In het vervolg is het echter wel zaak dat de verdedigende organisatie wordt gehandhaafd, want in dergelijke situaties is de kans op een tegengoal aannemelijk. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je ook meer creëert, maar verhoudingsgewijs levert het vaker een minder goed resultaat op. In de slotfase werd Rukkie nog een keer de diepte in gestuurd en kwam de keeper van Woudia 2 ver uit zijn goal. Deze keeper kent de snelheid van Rappe Rukkie waarschijnlijk niet, want Rappe Rukkie was uiteraard sneller bij de bal dan de keeper en hij wist vervolgens met een prachtig afstandschot (aldus Peter, niet volgens Jeen) het doel te bereiken: 4-0.

Valken 2 heeft nog drie wedstrijden te gaan: Volendam 3, Alc 2 en VVS 2. Op dit moment staat Valken 2 op de 1e plaats en volgt Volendam met vier punten achterstand. Aanstaande zondag wordt in en tegen Volendam gespeeld. Gelet op de huidige stand zal dit een ware titanenstrijd worden. Uiteraard zijn de supporters weer van harte welkom; wellicht kunnen zij er een leuk dagje Volendam van maken. Tot zondag!

Groeten,

Koos

ps:

Het volgende verslag wordt u aangeboden door Wietse, waarbij is toegezegd dat hij het u uiterlijk maandag 18 april 2016 aanbiedt! Dit om de snelheid van het plaatsen van het verslag te bevorderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken