Valken 3 op tijd bij de les voor 3 punten

Om 12:15 uur werd er vandaag verzameld voor het gebruikelijke bakkie voor de wedstrijd. Tenminste, dat was de bedoeling. Waar normaal gesproken er nog een enkeling binnendruppelt na de afgesproken tijd, was nu de helft nog maar aanwezig. Navraag van ondergetekende leerde dat bijna het gehele elftal de spaarpot had geleegd de avond ervoor om de Valken te sponsoren voor het handbalveld door veel alcoholische versnaperingen te bestellen bij het gemaskerde bal. Het berichtje over Nobi in de groeps-WhatsApp was illustrerend. Om 12:14 werd er gemeld dat hij niet ging voetballen. Uiteindelijk heeft hij in de tweede helft toch nog 45 minuten zijn mannetje gestaan, alhoewel hij wel bekende dat hij nog nooit met zoveel tegenzin een bal had gekopt.

De tegenstander vandaag was Strandvogels 2. Uit leverde het duel een magere 1-2 overwinning op. Valken wist dus dat het ondanks de vele katers hard aan de bak moest. De geblesseerde Robin stond vandaag ten aanmoediging aan de zijlijn. Bas en Michel Hoffer waren in gedachten bij ons tijdens hun zuipweekend.

Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van Valken 3 de laatste jaren flink omhoog is gegaan, blijken ze toch nog best goed drank en voetbal te kunnen combineren. Tijdens de gehele wedstrijd is Valken 3 de bovenliggende partij. Maar net als de laatste weken komt Valken moeilijk door de verdediging heen. Op een paar halve kansen en afstandsschoten na is het niet echt gevaarlijk voor het doel van de Onderdijkers. Tot de 40ste minuut. Marc weet het buitenspel te omzeilen en heeft doortocht naar het doel. De hoek is echter lastig en bij de tweede paal staat de meegelopen Erwin helemaal vrij. Toch gaat Marc voor eigen kans. Helaas raakt hij de paal. Strandvogels is op een paar dreigende uitbraken na niet echt gevaarlijk geweest.

Na de pauze heeft Valken nog steeds de overhand, maar Strandvogels ruikt dat het niet echt soepel loopt bij Valken en komt er steeds uit. Na 10 minuten is het dan ook raak. Een diepe bal valt net over de verdediging en de spits is eerder bij de bal dan Jeroen. Hij weet Jeroen te omspelen en daarna nog net de bal in het doel te werken. Het tegendoelpunt is precies wat Valken nodig had. Met de wil om de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken gaat Valken er vol voor. Een kwartier na het tegendoelpunt is de gelijkmaker daar. Nick heeft een prima actie in huis aan de zijlijn waar hij zijn directe tegenstander poort en vervolgens een puike voorzet geeft. Marc staat helemaal vrij bij de tweede paal en kan simpel binnen koppen. Valken ruikt bloed en gaat vervolgens vol door. 5 minuten na de gelijkmaker is het opnieuw een hoofd van een Zwagemaker die een voorzet promoveert tot een doelpunt. Marc is in plaats van afmaker nu aangever en broer Roy weet zijn voorzet goed te verlengen naar de verre hoek. Valken weet zelfs nog een derde keer te scoren. Marc ontvangt een steekbal vanuit het middenveld en met zijn links(!) ramt hij de bal van zo’n 20 meter in de linker korte hoek.

Valken was dus op tijd wakker om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Met de 3-1 winst komt Valken op 43 punten uit 18 wedstrijden, nog steeds één minder dan KGB, dat weer won. Komende week speelt Valken opnieuw thuis, ditmaal tegen de buren uit Hoogkarspel. De aftrap is om zoals altijd om 13:00.