DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 3 niet opgewassen tegen fysiek Blokkers 6

Zondag speelden de mannen van Valken 3 de laatste wedstrijd van het seizoen. Net bijgekomen van het teamuitje van de vrijdagavond, waarbij de drank weer rijkelijk vloeide en Wilco de quizprijs van een jaar lang geen wastas wist binnen te slepen, was Blokkers 6 nu de laatste tegenstander van het seizoen. Het was een wedstrijd waar zeker nog iets op het spel stond. Samen met KGB zijn zij op zondagmorgen half 10 de drie overgebleven titelkandidaten, waarbij KGB de beste papieren heeft. Valken en Blokkers moeten hopen op een misstap en minimaal de onderlinge clash winnen om nog aanspraak te kunnen maken. Op de langdurig geblesseerden na een fitte selectie, dus er werd begonnen met 3 wissels.

Op het verre D-veld, omringd met brede sloten, ging om 14:00 de bal voor het eerste rollen. Bij Valken was inmiddels al bekend dat KGB zijn wedstrijd al had gewonnen en dat de titelkansen weer wat waren geslonken. Misschien dat Blokkers dit nog niet wist of misschien waren zij gewoon gretiger, maar vanaf minuut 1 is Blokkers eigenlijk de betere van de twee. Ze gaan de duels feller aan en weten vooral op het middenveld vaak de tweede bal te winnen. Het is dat Jeroen een paar keer goed bij de les is, anders had Valken al snel een paar doelpunten om de oren gehad. Nu duurt het tot de 35ste minuut. Een bal wordt teruggelegd vanaf de 16 en de meegekomen voorstopper krijgt alle tijd om uit te halen. Hij doet dit dan ook met verve en de bal belandt wonderschoon in de kruising. Voor rust krijgt Valken ook wel een paar kansjes, maar echt grote zitten er niet bij.

Na rust laat Blokkers zich iets meer inzakken en probeert Valken een opening te vinden in de verdediging. Het loopt hierbij, net zoals in de eerste wedstrijd, in het mes van de Blokkerse counter. Een paar keer weten zij razendsnel om te schakelen na balverlies van Valken en twee maal verzilveren zij dit met een doelpunt. Hierbij moet worden opgemerkt dat het niet fluiten door de scheidsrechter voor soms vrij schandalige overtredingen op de Valken niet meehelpt om de achterstand te verminderen. Het is dan ook vrij verrassend dat Valken na zo’n 80 minuten ineens een, overigens terechte, strafschop krijgt. Ondanks dat Nick nog bovenaan staat in de hierarchië, wordt besloten dat Jeroen achter de bal op de stip mag gaan staan. Hij is de enige fitte speler die nog niet heeft gescoord dit seizoen. Hij weet gelukkig het buitenkansje te verzilveren, waardoor de tussenstand iets dragelijker is en ook hij zich terugvindt op de lijst. Het slotakkoord is opnieuw voor de Blokkers. De spits neemt een hoge bal mooi aan op de borst, kapt daarna goed naar zijn rechterbeen en weet vervolgens Jeroen nog een keer in de korte hoek te verschalken.

Al met al duurde het seizoen net even te lang voor de Valken. Voor de Valken zit het er nu ook op. Als de Blokkers zijn wedstrijd volgende week nog weet te winnen, dan gaat het nog over de Valken heen en zal Valken derde worden. Toch mag Valken dan alsnog trots zijn op een mooi seizoen, waarin het erg lang meestreed om het kampioenschap. 14 overwinningen, 4 gelijke spelen en 2 verliespartijen leveren een mooi totaal op van 46 punten, een record voor Valken 3. Volgend seizoen blijft de selectie nagenoeg ongewijzigd. Michel Haring, a.k.a. Paling, gaat zijn oude makkers van veteranen 2 ondersteunen. Daarentegen is het goed mogelijk dat Bas, een ander dier (de Hyena), zijn rentree gaat beleven in het mooie rood groene shirt na zijn lange revalidatie.

Voor nu groet ik jullie allen en bedank ik jullie voor het lezen van mijn verslagen dit seizoen. Hopelijk kan ik volgend jaar schrijven over een nog mooier seizoen met misschien wel de titel aan het eind…

Topscoorders Valken 3:
Marc Zwagemaker 20
Roy Zwagemaker 15
Nobi Jonker 7
Nick Redeker 7
Niels Kool 6
Niels van ’t Hoff 3
Erwin Hofland 2
Wilco Kenter 2
Jesper Bot 2
Mark Borst 2
Ron Boon 1
Rick Raven 1
Rowan Boots 1
Michel Haring 1
Jouke Wiltenburg 1
Jeroen Goedhart 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com