DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Kampioensverslag De Valken 2

Wat een seizoen en wat een fantastische ontknoping!!! We gaan terug naar augustus 2015 waar we in de kantine een doelstelling met elkaar afspreken die er mocht zijn, namelijk zolang mogelijk meedoen om het kampioenschap…… Zelden zal een doelstelling zo letterlijk zijn uitgekomen als de deze!!
Op 20 september begonnen we aan de competitie en na drie gespeelde wedstrijden stonden we fier aan kop met 9 punten en een doelsaldo van 14 voor en 4 tegen. Op 11 oktober stond de eerste echte krachtmeting op het programma want KGB 3 is sinds jaar en dag een geduchte tegenstander en spelen altijd om de bovenste plaatsen. Zij waren op dat moment samen met ons medekoploper in de poule dus stond de koppositie op het spel, maar buiten dat ook een hele hoop eer!! In een fantastische eerste helft waren wij de betere, maar vergaten echt afstand te nemen en in de tweede helft was KGB de betere ploeg en zij maakten het wel af en stonden wij met lege handen! Wel hadden de mannen van KGB die nacht nog enkele nachtmerries vanwege……

Er volgde na deze nederlaag drie winstpartijen tegen respectievelijk Westfrisia (winnende treffer in 92e minuut door Rappe Rukkie!), RKEDO (winnende treffer gemaakt door twee invallers, voorzet Rick.B en met het hoofd afgemaakt door Fritsie de onverzettelijke!) en thuis tegen de latere concurrent RKAV Volendam 3 die we helemaal wegspeelde met 8-2 winst! Vervolgens stond er voor 6 december een “makkie” op papier tegen het laag geklasseerde Westfriezen 3 (uit met 1-3 gewonnen), maar schijn bedriegt want wij werden getrakteerd op een 1-3 nederlaag en de koppositie verdween lichtelijk uit beeld.
Wat volgde was een winstpartij tegen Woudia en een gelijkspel tegen het sterk spelende Andijk.
De winterstop werd natuurlijk goed gevuld met……….gourmetten, drinken, oliebollen, frites, uit eten enz, enz…

Ook werd er nog een weekendje weg georganiseerd wat een groot succes was! Met een goed en gezond gevulde koelkast kon het allemaal niet verkeerd gaan.

Daar werden ook de eerste (natte) dromen gedroomd…….

De training werd begin januari hervat en op 31 januari mochten we weer aantreden en wel tegen VVS in het mooie Spanbroek. Als trainer geef je meerdere malen aan dat we het met de hele groep moeten doen en dus ook de mannen die wat meer op de bank zitten. Uit tegen VVS werd dat maar weer eens bevestigd want door behoorlijk wat afzeggingen moesten de wat meer reserve zittende mannen het vandaag doen!
En zij stelde niemand teleur en sleepte een zwaarbevochten 0-1 overwinning uit het vuur!! Intussen zat onze eigen consul ook niet stil en maakte belangrijke beslissingen……………

Vervolgens werd HSV sport thuis met de grond gelijk gemaakt (7-0) en toen was het op 6 maart weer tijd om tegen KGB te spelen. Inmiddels stonden zij op de eerste plaats met 4 punten verschil dus bij een nederlaag zou het behoorlijk hopeloos worden! Deze wedstrijd zal niemand vergeten want het was de beste van het seizoen en KGB werd keurig met 1-4 weggespeeld! Valken 2 deed weer helemaal mee en pakte de week erna Westfrisia in met 4-2. Op 20 maart stond Andijk op het programma en dat werd een waar debacle……….bij vlagen werden we helemaal weggespeeld en ook de scheids zat niet echt mee wat bij elkaar resulteerde in een terechte 5-1 nederlaag. Na weer twee winstpartijen tegen RKEDO (zwaarbevochten) en Woudia, mochten we op 17 april richting Volendam om het op te nemen tegen de plaatselijke club RKAV Volendam 3. Wat er bij deze ploeg was veranderd wist eigenlijk niemand, maar vanaf de winterstop hadden zij werkelijk alles gewonnen en waren inmiddels onze grootste concurrent geworden!! (tweede op 4 punten). Deze wedstrijd werd gespeeld in ongeveer 5 graden Celsius met hagelbuien en een stevige wind. Met misschien wel een verkeerde tactiek (4-4-2 ipv 4-3-3) en teveel ontzag werden wij getrakteerd op een 4-3 nederlaag hetgeen betekende dat Valken 2 geen fouten meer mocht maken in de laatste twee wedstrijden!
De eerste van deze twee werd afgewerkt in Abbekerk tegen ALC 2 en op papier mocht dit geen problemen opleveren. ALC had planken en spijkers gekocht en timmerde de hele boel achterin dicht.
Aan ons de taak om dit bouwwerk voetballend te slopen………….
Dat dit toch gebeurde lag volledig aan onszelf door gewoon geduldig te blijven en te wachten op de kansen. Met een zakelijke 0-2 gingen wij huiswaarts met in onze gedachte al bij de zondag die zou gaan komen…………………………….

1 mei 2016

De week voorafgaande……………met een recordaantal berichtjes op onze groepsapp (+/- 1624 stuks) en een vaste lijn met onze keeper verliepen de dagen uiterst traag richting de zondag………
Maar uiteraard was iedereen er van overtuigd dat het goed zou komen dus werden de voorbereidingen in gang gezet…….bloemen, drinken, eten, platte kar, enz, enz…..
Iedereen moest er bewust van zijn dat er iets moois kon gaan gebeuren want het is geen vanzelfsprekendheid dat je in je voetballeven een keer kampioen wordt!
Als trainer kan je alleen maar hopen dat men de zaterdagavond ervoor minder zuipt en op tijd het bedje in gaat…..zucht….. Maar goed, eindelijk zondag 1 mei en er was vanaf 07:00 uur al beweging op onze groepsapp wat normaal veel later gebeurd…..

Ook de aanwezigheid van iedereen om 10:05 uur (ipv 10:14 uur) in de kantine viel op….

Tijdens de bespreking werd er nog wel geprobeerd deze spanning weg te halen, maar, wat later bleek, niet helemaal lukte! Iedereen gaf aan dat de WC’s thuis flink wat overuren hadden gedraaid om de spanning eruit te poepen…….. De tegenstander van vandaag was VVS uit Spanbroek en omdat zij nog konden degraderen konden we er vanuit gaan dat zij geen cadeautjes zouden weggeven!
Inmiddels waren we Wietse Sijm al twee weken kwijt vanwege een blessure en haakte Pascal in de warming-up ook nog eens af! Dat werd opgelost door Koos centraal naast Beun te zetten en Rick.V mocht beginnen op het middenveld. Door wat ludieke acties (facebook) waren er heel wat toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen om ons aan te moedigen en dat werd natuurlijk zeer op Om 11:30 uur begonnen we met het verliezen van de toss en dat was het hele seizoen nog niet gebeurd! (slecht voorteken?)
Vervolgens werd al snel duidelijk dat VVS inderdaad niet van plan was om als boksbal te fungeren, integendeel zelfs want VVS had het betere van het spel, maar zonder echt gevaarlijk te worden.
De spanning droop van onze spelers af en het gevolg was zenuwachtig voetbal met onzuivere passes en gemopper. Na ongeveer 30 minuten verdween de spanning langzaam en namen wij het heft in handen en kregen ook de eerste kansjes. In de 40e minuut kon de eerste 100% kans genoteerd worden en mocht Niels Fine alleen op de keeper af, maar helaas………..hij schoot vol op de goed uitkomende keeper!
De rust gingen we in met een teleurstellende 0-0 stand, maar het laatste kwartier gaf ons zeker een goed gevoel! In de rust enkele goed bedoelde opmerkingen over en weer waarbij het “mee terug verdedigen” meerdere malen viel. Besloten werd dat Niels zich iets terug liet zakken om zich daar te bemoeien met de opbouw richting voorste linie. De tweede helft begonnen we best goed en kregen kansen, maar werden (nog) niet afgemaakt. Maar dan start de 62e minuut………………………………..

Opa time!!!

Op vijf meter buiten de punt van de zestien mag De Valken een vrije trap nemen en Niels gaat bij de bal staan, maar daar komt Opa aan…………..
Niels zegt: “wat ga jij doen”?
Opa zegt: “ik neem de vrije trap en ik schiet hem erin”
Zoals zovele heeft ook Niels respect voor de ouderdom en liet Opa de vrije trap nemen……..
Opa ziet ruimte en bedenkt zich geen moment en knalt de bal loepzuiver in de verre hoek…..een prachtige ontlading in en rond het veld is het gevolg. Nog geen minuut later krijgt Opa de bal van Niels aangespeeld, maar de bal hangt een beetje lastig in de lucht dus Opa kon niets anders dan een ouderwetse dropkick geven met als gevolg een streep richting doel waarbij de keeper het nakijken had….2-0. Een nog grotere ontlading waarbij Opa een spurt inzette richting de trainer!
Een innige omhelzing was het gevolg waarbij de gehele bank betrokken werd.
Met nog 25 minuten op de klok waren we nog maar met één ding bezig en dat was deze overwinning op welke wijze dan ook binnenslepen!! VVS had duidelijk het beste al gegeven en zakte beetje bij beetje in elkaar en wij hadden een boost gekregen van de voorsprong en konden opeens nog meer geven en dat resulteerde in nog wat kansjes. De scheids had het na een krappe 90 minuten ook wel bekeken en floot af waarna Valken 2 zich officieel kampioen van de 4e klasse B mocht noemen en het feest kon losbarsten!! Tevens willen wij hierbij een aantal mensen bedanken die dit feest mogelijk hebben gemaakt d.m.v. een stukje sponsoring!

Ed Kamstra
Jos Daaaaalmulder
Jeen Kersten
Edwin Visser
Tjade Doodeman

Hieronder een verzameling van de genomen foto’s die een duidelijk beeld geven van het prachtige feest dat volgde!!

Ontlading direct na de wedstrijd!

Even een mooi kiekje voor het nageslacht!

Een trotse trainer die de kampioensschaal uit handen van de aanvoerder kreeg!

De tractor die de platte kar moest rondrijden werd gehaald…….

Gebroeders Dalmulder……….

Ook Edwin Hoffer was weer van de partij………..

Deze kwam laat op de zondag nog binnen en spreekt voor zich……
Mannen, een geweldige prestatie om na degradatie het opvolgende jaar alweer te promoveren en wat een geweldig feest!!!!
Iedereen die ik vergeten ben ook onwijs bedankt!!!!
Peter Haars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com