1e overwinning Valken 2 een feit. ‘Oudjes’ leiden overwinning in

Na het krappe verlies van vorige week tegen Hugo Boys stond vandaag de wedstrijd tegen Limmen 2 op het programma. Wegens de kermis bij Limmen in het dorp (bleek pal naast het sportcomplex te liggen) was de wedstrijd omgedraaid en speelden we dus de wedstrijd Limmen – De Valken. Helaas voor ons betekende dit om 8.15 uur verzamelen op de parkeerplaats, maar het moet gezegd worden: iedereen was ruim op tijd voor het vertrek naar Limmen.

Jos was weer terug van familieweekend en zo stonden we om 10.07 uur aan de aftrap met een volwaardig fit 2e elftal. We begonnen iets later omdat de scheidsrechter blijkbaar geen zin had om in plaats van naar Hem naar Limmen toe te rijden. Gelukkig kregen we een (club) scheidsrechter ter vervanging en zo begon de bal te rollen.

Limmen had hier en daar wat verschijnselen van een prachtige kermisavond, maar overall gezien waren beide teams aan elkaar gewaagd. De eerste kans was in de 20e minuut voor Valken. Lennard speelt een prachtige crossbal op Jos die hij met zijn verse pata’s mooi aanneemt in de 16. Zijn eerste schot beland op de keeper en bij het 2e schot glijdt Jos ietwat lachwekkend uit. Hij moet ze dus duidelijk nog even inlopen.

Niet veel later in de 25e minuut is het dan toch echt raak. Na een mooie voorzet van Rick R. Op Lennard, bedenkt Lennard zich geen moment en schiet diagonaal de bal in het doel. De keeper kan deze bal nooit pareren en zo start de Valken dus voortvarend aan de wedstrijd: 0-1.

Limmen verzet zich en ook Limmen krijgt een aantal (halve) kansen. Een fit Limmen zou deze kansen wellicht verzilverd hebben, maar gelukkig voor ons, zijn ze niet in goeden doen en komt Valken bij vlagen goed weg en blijft het 0-1.

De Valken drukt door en moet ook eigenlijk om 0-2 komen. Echter gooit de scheidsrechter roet in het eten, door een onderuit getrokken Lennard in de 16, juist te bestraffen met een aanvallende fout van diezelfde Lennard. Niemand ziet het, niemand van Hugo Boys protesteert ook, maar De Valken krijgt helaas geen penalty. Helaas zou de scheidsrechter er vaker naast zitten vandaag, wat jammer is voor het algemene spelbeeld van deze wedstrijd.

Zo drukt de scheidsrechter in de 33e minuut een stempel op de wedstrijd, door een handsbal van Limmen niet als zodanig te beoordelen, met de 1-1 tot gevolg. Vlagger Chris probeert duidelijk te maken dat hij het vanuit zijn oogpunt prima heeft gezien, maar het mag allemaal niet baten: de scheidsrechter heeft vandaag zijn eigen agenda meegenomen.

Limmen probeert door te drukken en zonder een goed optredende Tom was dit ook bijna het geval. Een mooi schot op doel weet Tom tot corner te verwerken en zo ontsnapt Valken aan een achterstand. Sterker nog. 1 minuut later heeft Jos zijn nieuwe schoenen dermate ingelopen, dat hij een prachtige voorzet op Lennard weet af te leveren die vervolgens alleen nog maar de bal in het doel hoeft in te tikken: 1-2. Niet lang daarna is het rust en gaan we ook met een voorsprong de kleedkamer in.

De 2e helft starten we zonder wissels en begint De Valken meteen voortvarend.
’48: Jos met mooie solo alleen op de keeper af: 1-3
’49: Lennard legt een voorzet bij Jos neer die hem alleen hoeft in te tikken: 1-4
’53: Jos legt een bal af op Lennard. Lennart tikt hem erin: 1-5

Lennard scoort dus zijn 2e hattrick in 2 weken tijd en Valken staat met een comfortabele marge voor. Echter zijn er nog 35 minuten te spelen en deze boodschap lijkt de scheidsrechter ook te hebben begrepen.

In de 56e minuut scoort Limmen de 2-5 waren het niet in buitenspelpositie.
Chris vlagt, maar zonder zelfs naar Chris toe te lopen, weet de scheidsrechter toch echt te melden dat het absoluut geen buitenspel is. Vooropgesteld: een scheidsrechter moet je respecteren en ik zal absoluut niet claimen dat een scheidsrechter geen fouten mag maken. Sterker nog: aan het einde van het seizoen heb je evenveel pech als voordeel van de keuzes die een scheidsrechter maakt. Waar ik alleen nooit aan zal wennen, is dat een scheidsrechter voor de wedstrijd aan beide teams meldt dat samen met de assistenten een wedstrijd wordt geleidt en dan vervolgens diezelfde scheidsrechter met een arrogante houding Chris geeneens een bezoekje kan brengen om samen tot een conclusie te komen. Welke conclusie dan ook. Vanaf dat moment geef je eigenlijk aan dat je de hele wedstrijd zelf wel red….

Maar goed, de Valken laat zich niet van de wijs brengen en gaat in de 62e minuut door waar het mee was begonnen: scoren! Rick Hooijboer legt de bal op Jos die vervolgens Lennard vrij zet voor de keeper. Wederom is het Lennard die het net weet te vinden en zo is de marge wederom 4 in het voordeel van De Valken.

Peter geeft ook de wisselspelers op de bank de mogelijkheid om zichzelf in de kijker te spelen en zo komt Rick B. erin voor Rick V. en gaat Jos eruit voor Jaap. Tot de dag van vandaag zijn de analytici nog aan het napraten over de volgende 10 minuten, maar Limmen doet wat de Valken in de eerste 10 minuten van de eerste helft deed: veel scoren. In een mum van tijd staat Limmen op 5-6 en dreigt De Valken duur puntverlies te lijden. Tijdens deze sprint van Limmen komt ook Jeffrey V. erin voor Jeffrey M. En moeten de overige heren de punten mee naar Hem zien mee te nemen.

Limmen zet alle zeilen bij en Tom moet zijn ploeg nog 1x keer redden bij een 1 op 1 situatie. De goed spelende Tom weet ook deze aanval af te wenden en zo weet De Valken de eerste punten van het seizoen dik verdiend mee te nemen naar Hem.

Met nog de hele dag voor ons drinkt De Valken nog een lekker kermisbiertje in de kantine van Limmen en maken wij ons weer op voor de volgende wedstrijd. Uit bij Hollandia T. om 11.00 uur.

Er is nog te weinig te melden van de stand, maar over een aantal wedstrijden weten we waar we staan en tevens wat we kunnen verwachten van onze tegenstanders. Voor nu staan we op een keurig 7e plaats, een positie waar we eind van het seizoen voor tekenen.