Groot weet ook in Valken 2 het net prima te vinden

We zijn weer begonnen. Na een fantastisch kampioenschap vorig jaar, een beperkt aantal wijzigingen in de selectie en een vroege maar goede voorbereiding, mag Valken 2 ook in de 3e klasse proberen hoge ogen te gooien.

Het seizoen is eigenlijk al een aantal weken geleden begonnen met 3 bekerpartijen die bijna gebruikelijk worden gekwalificeerd als oefenpartijen. Kijken hoe het team ervoor staat, wedstrijdfit worden en de definitieve selecties voor het seizoen vaststellen. Zo ook dit seizoen. De uitslagen waren deels geflatteerd, maar Valken 2 hoeft dit jaar niet meer op de dinsdag- en/of donderdagavonden de wei in:

Valken 2 – Always Forward: 2-6
Valken 2 – West Frisia 2: 2-5
Westfriezen 2 – Valken 2: 3-1

Zondag 4 september was het dan voor het echie: Hugo Boys 2 – Valken 2.
Jos was nog een weekendje weg op familiefeest, Sammy en Wietse zijn helaas beiden nog langere tijd uitgeschakeld maar we hopen ze toch in 2017 weer te mogen verwelkomen bij de selectie en om te beginnen hierdoor bij het 2e.Ondergetekende moet ook nog even opstarten en u leest dus hier het verslag van 2 weken geleden. Het verslag van onze laatste wedstrijd volgt snel hier achteraan en ik zal per heden dus weer wekelijks de wedstrijden van ons sterrenteam verslaan.

De dag begon zoals meestal in de kleedkamer. Namens de spelersraad onder leiding van Tjade werd boon verrast met een presentje voor onze nieuwe Valken 2 aanwinst over 16 jaar: Jelte Boon. Beun heeft in juli al het kampioensfeest alcohol vrij moeten meemaken, wachtend op een belletje van thuis, maar halverwege augustus was het dan eindelijk zover.

De wedstrijd dan. Beiden teams moeten nog even wennen dat het seizoen dan toch echt begonnen is en pas in de 10e minuut ontstaat de eerste kans. Voor Hugo Boys dan… Loek trapt een bal ietwat verkeerd uit waardoor de spits van Hugo Boys de bal voor het intikken heeft. Gelukkig voor Valken lukt dit niet en blijft het nog 0-0.

Dan gaat het ineens snel. Zo snel dat de voorbereiding van de goal nog redelijk in het geheugen staat maar de achternamen even kwijt zijn. Via Rick, Rick en Rick komt de bal uiteindelijk bij Lennard. Die doet waar hij goed in is en het staat 0-1 voor de Valken. Twee opvallende namen bij de eerste goal: Rick Hooijboer die ergens betrokken is bij deze goal heeft besloten om zijn geluk te beproeven bij Valken 2. Na de voorbereiding heeft hij Peter kunnen overtuigen en hij mag het dus meteen proberen in de basis bij het 2e. Ook Lennard Groot is dit jaar bij het 2e van de partij en gaat dus door waar hij mee is geƫindigd: scoren! Later zal blijken dat hij in een zeer goede vorm is begonnen dit seizoen.

Lang kan de Valken niet genieten van de voorsprong. Wegens een dekkingsfout op het middenveld kan het spitsentrio van Hugo Boys doorlopen op de 16 af. Het tikkie breed kan nog wel worden gepareerd door Tjade, alleen de verkeerde kant op: eigen doelpunt en 1-1 op het scorebord. Zonder Tjade was dit echter ook de 1-1, dus nu kunnen we hem wellicht bijschrijven voor de doelpunten voor de spelerspot.

De laatste 20 minuten van de 1e helft vallen voornamelijk op door het zwakke optreden van de scheidsrechter. Tot twee maal toe verdienen 2 spelers van Hugo Boys een gele kaart en je zou verwachten dat in deze nieuwe klasse het niveau van de scheidsrechters daarmee ook een klasse hoger komt. Helaas: beiden niet bestraft maar gelukkig geen blijvende schade aan onze spelers.

Tegen het einde van de 1e helft weet de Valken een goed gevoel mee te nemen richting de kleedkamer, met een hoofdrol voor Loek, aka Poekie aka Hiphop. Loek onderschept een voorzet van Hugo Boys en ziet Lennard 1 op 1 op het middenveld staan. Met een prachtige uittrap tussen keeper en Lennard in, weet Lennard dit buitenkansje te benutten door een mooie lob over de keeper van Hugo Boys heen. Valken gaat ietwat geflatteerd met een 1-2 voorsprong de rust in.

In de rust is het vooral duidelijk dat de stand mooi meegenomen is, maar dat we met beter spel nog wel dit resultaat mee naar huis moeten nemen. Een soortgelijke 2e helft als de 1e zal dit knap lastig maken. Rick H. legt nog even aan Rick B. uit wat meesnoepen is (twee spelers vechten om een bal en de derde gaat ermee vandoor) wat ook Tjade weer wat wijzer maakt. Die was in de veronderstelling dat het iets met de spelersvrouwen te maken had. Zenders wissels beginnen we de 2e helft.

Hugo Boys maakt al direct duidelijk dat ze niet van plan zijn deze wedstrijd te verliezen en heeft het bovenliggende van het spel. Valken probeert met een aantal mooie aanvallen de 1-3 erin te prikken, maar toch is het na 20 minuten Hugo Boys die de 2-2 erin prikt. Terecht op dat moment, al staat de spits van Hugo Boys wel vogelvrij om de 2-2 er zonder problemen in te tikken.

Peter neemt meteen maatregelen en wisselt Rick Raven voor Jaap om voorin met meer snelheid Hugo Boys te ontwrichten. Dit verloopt niet helemaal volgens plan en Hugo Boys wint steeds meer duels.
De 3-2 begint dan ook op het middenveld doordat Jeffrey wat onfortuinlijk een 1 op 1 duel verliest. Het overtal valt niet meer weg te werken en Hugo Boys scoort verdiend de 3-2.

Een kwartier voor tijd moet Pascal helaas de strijd staken met een blessure en komt ook Jeffrey M. Het veld in voor Jeffrey V. Lennard komt nog bijna op een hattrick en hierdoor op de 3-3 maar door een goede redding weet Valken slechts een corner te verdienen. Hugo Boys wil de wedstrijd graag op slot gooien en doet dit 5 minuten voor tijd ook: 4-2 en de wedstrijd lijkt gespeeld.

Toch komt Valken nog terug op 4-3 door wederom een goal van Lennard. Via Edwin Visser en Rick H. Weet Lennard zijn eerste hattrick van het seizoen te scoren en we hopen natuurlijk allemaal dat er nog meer mogen volgen! Met wat blessuretijd erbij hopen we allemaal op een klein stuntje en kan Peter het bij vlagen allemaal niet meer aanzien en wordt de spanning hem soms teveel:

Het slotakkoord van Jacko strandt helaas niet in het net en zo wint Hugo Boys verdiend met 4-3. Misschien maar goed ook aangezien Jacko anders voorlopig niet meer bij zijn schoonvader op de koffie mag komen… (Voorzitter Hugo Boys red.) We denken zelfs dat hij de bal expres niet in het doel heeft gewerkt, maar die vraag zullen wij onszelf altijd moeten blijven afvragen.

We zijn begonnen en de eerste wedstrijd was er een van twee kanten. Bij vlagen speelde Valken vertrouwd spel met een goed in vorm zijnde Lennard. Echter is er ook nog voldoende werk aan de winkel zodat we snel de eerste drie punten bij kunnen schrijven in de lijst.

Volgende week (die u dus al heeft gemist) spelen we uit in Limmen. Deze wedstrijd is omgezet vanwege de kermis in Limmen en dus mag Valken om 8.15 uur op het parkeerterrein verzamelen en op naar de eerste 3 punten van het seizoen.

Groet Jeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken