DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 4 zet Hollandia 2 aan de kant!

Voetbal verslagje Hollandia 2 – S.V. Valken 4

Zondag was het weer eens zo ver, we mochten de hei in om een balletje te trappen. Maar voordat ik mij ga uitweiden over de wedstrijd van vandaag, eerst even het Valken 4 nieuws.
We zijn sinds deze augustus een teamgenoot kwijt. Wessel heeft besloten om zijn studentenleven voort te zetten in Costa Rica, waar hij aan de UN University of Peace een één jarige master gaat studeren. Naast Wessel moeten wij ook tot de winterstop Bart Braas missen. Deze piraat zit op zee andere piraten op te pakken. Na de kerst kunnen wij hem weer welkom heten in ons team. Ook hebben wij afscheid moeten nemen van Loek, hij gaat zijn keepkunsten laten zien bij de selectie. Daar tegen over staat dat we Erwin Feller hebben mogen opnemen in ons uiterst getalenteerd team.
Vorige week moesten we voor de beker tegen Westfriezen 9. Helaas verloren we daar met 1-0 maar met zo super veel kansen dat we ondanks de verliespartij met veel vertrouwen naar Hollandia toe reden.

Than the game

Met een heel leger aan mensen gingen wij naar het altijd verre Hoorn. Daar aangekomen was de opstelling als volgt:
Frank Huigen was bereid gevonden om op doel te gaan.
Bas, Tjeerd, Bart V en Sven stonden achterin.
Koen, Bart vd G. en Menno stonden in het midden.
Ruud, Dennis en Erwin stonden voorin.
Frank V. pakte de vlag op en Edwin, Frank K, Harm en Jeroen stonden wissel.

We begonnen redelijk aan de wedstrijd. De eerste paar minuten was het aftasten. Hollandia heeft veel individuele klasse, maar het samenspel en veldvoetbal kan veel beter. Laten wij daar juist beter in zijn. Het gevaar aan van hun kant kwam vooral van hoge, diepe ballen die op de snelle buitenspelers en spits werden gegeven. Gelukkig hielden Tjeerd, Bart V, Sven en Bas vaak de ballen tegen en anders stond daar onze invaltweeling Frank nog op de lijn om de ballen te keren. Wij begonnen wat beter voetbal te tonen maar het was niet onze voetballende kwaliteit dat we op voorsprong kwamen. Na een lange bal van achter op Menno werd er door de laatste man van Hollandia verkeerd terug gekopt. De keeper was omzeilt en Menno won met zijn snelheid van de verdediger en wist de bal nog voor de lijn even aan te tikken! 0-1!
Na ruim een half uur voetbal en een korte drinkpauze kregen wij een vrije trap op 30 meter van het doel. Bart V. (voortaan onder vermelding van ‘Neef’) nam zoals gebruikelijk de vrije trap en sprak met Koen af dat hij naar hem zou passen. Koen stond bij de tweede paal en ontving de bal in een keer op de slof voor naar Bart v/d Gulik die simpel binnenschoot! Wots 0-2! Tweede goal van het seizoen en nog 60 minuten te gaan voor meer. Helaas was het laatste kwartier voor rust voor Hollandia. Er werd niet gescoord en we gingen rusten met een verdiende 0-2 voorsprong.

In de kleedkamer werden de vele wissels doorgevoerd. Een volledig nieuwe voorhoede. Defensief werd het een en ander gewisseld en ook het middenveld bleef niet onaangeroerd. Na wat tips van trainer Jack gingen we met goede moed de tweede helft in.

Na het fluitsignaal van de goede fluitende leidsman begonnen we beter te voetballen dan voor de rust. Al snel kreeg Bruno een prima pass van Edwin en met een bal zo snel als een kanonskogel pegelde Bruun de bal in het doel. 0-3 en de wedstrijd leek gespeeld. Alhoewel…. Hollandia kreeg weer meer kansen. Door een overtreding van onze kant in onze 16 kregen zij ook nog een pingel. Deze werd trefzeker door hun keeper binnengeschoten en de stand was 1-3. Na de 1-3 was het weer onze beurt. Na een valpartij in hun 16 kregen wij een pingel. Edwin verzilverde hem en het verschil was weer 3 doelpunten.
Helaas mochten we daar niet heel lang van genieten want door een prima opgezette aanval van Hollandia werd het 4-2. Gelukkig maakte Koen een einde aan de spanning door in de slotfase van de wedstrijd in de rebound van zijn eigen schot, snoeihard de bal achter de keeper te werken en de einduitslag op het scorebord te brengen. 2-5 winst! En om deze mooie dag ook nog eens goed te eindigen, we staan 1ste! Maar niet te vroeg juichen. Volgende week staat Woudia op het programma. In alle vroegte richting Westwoud om daar een balletje rond te spelen tegen de plaatselijke FC.

Topscoorders:
Koen: 1
Edwin: 1
Bruno: 1
Bart vd G.: 1
Menno: 1

Trainer Jack bedankt voor de coaching en de trainen van vrijdag!

Iedereen langs de kant bedankt en houd alvast zondag 26 september, 1 uur (lokale tijd) vrij in uw agenda. Dan staat de kraker tegen ASV 2 op het programma bij ons thuis!

Gegroet,
Dolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com