Helden in de hoek waar de klappen vallen

Of: hoe het ene kermisteam het andere oprolt.

Kermis in De Rijp, aanvang van het duel De Rijp Ve. – Valken Ve. 2 verplaatst van 09:30 naar 11:00, om de lokale feestvierders een uurtje extra rust te gunnen. Prima, geen probleem.

De helden missen uiteraard weer een aantal spelers, u bent niet anders van ons gewend. Ditmaal konden Arthur, Niels, Marc, Corné, Remco en Erwin R. niet aan de aftrap verschijnen. Een haast onmogelijke opgave voor coach Erwin om toch nog een elftal aan de aftrap te krijgen. Maar ere wie ere toekomt: wederom bleek zijn hoge hoed diep genoeg en kwamen Frits Greuter, Maarten van Ophem en inval-Arthur te voorschijn. Tevens maakte Doelman Dekker al na drie wedstrijden zijn lang verwachte rentree. Laatstgenoemde ging echter niet op de goal, die was vandaag het domein van Dennis.

Helaas voor Dennis ziet ie teveel tegenstanders dicht in zijn buurt gedurende de gespeelde 70 minuten. De ene na de andere aanval weet de thuismat op het kunstgrasveld te produceren. Veel oud-1e-spelers waar Valken 1 in de glorietijden ook nog tegen speelde. We waren (op 1 na) kansloos. Prachtige goals, prima voorzetten, panklaar neergelegd en ingekopt. We staan al snel 3-0 achter.

Dan kan Edwin uit het niets wat terugdoen en in ieder geval de eer redden. De voorzet van rechts van Jaap-Jan wordt gemist door centrale verdediger. Edwin zet zijn linker er tegen en verschalkt de keeper in de korte hoek.

De Rijp besluit de 1e helft met nog een goal: Ruststand 4-1.

Na rust: Hetzelfde spelbeeld, we komen er simpelweg niet aan te pas. Eén mislukte lob, een spaarzame voorzet, meer was het niet. Nog even flink schrikken 9 minuten voor tijd als Maarten zijn kniebanden lijkt af te scheuren. De schade bleek gelukkig mee te vallen. O ja, De Rijp verdubbelt de productie.