De Valken 2 (letterlijk) te laat wakker en verspeeld dure punten

De derde competitiewedstrijd in de reeks was in en tegen Tuitjenhorn. Hollandia Tuitjenhorn wel te verstaan. Op papier een lastige wedstrijd, aangezien HT na 2 wedstrijden en 6 punten bovenaan stond. Nu is dat na 2 wedstrijden niet zo heel spannend, maar de uitslagen zagen er ook indrukwekkend uit.

Zo indrukwekkend dat we de aanvang bij HT met maar liefst 12 spelers mochten voltooien. Over indruk op de tegenstander maken gesproken….. Jeffrey V. had nog teveel last van een blessure, maar dit was ruim van tevoren bekend, echter was het wel erg vroeg voor Rik B. die besloot om zich nog lekker een keertje om te draaien en niet aan te sluiten op het parkeerterrein. Kan gebeuren en eerlijk is eerlijk. In zijn nieuwe bolide is hij direct met een bloedspoed naar Tuitjenhorn toe gereden. Excuses aangeboden, geaccepteerd en weer door. Door met de voorbereiding en door met de wedstrijd!

Met Jeffrey M. op de bank en Rik B. achter de vlag (Chris H. afwezig wegens werk) begonnen we de wedstrijd op het mooie B-veld van HT. Zonder een heel spannend begin van beide partijen was het toch HT die al vrij vroeg op een 1-0 voorsprong kwam. Via een corner (?) was het toch mogelijk dat er een horde HT-ers vrij stond in de 16 waarvan er eentje volledig vrij de 1-0 kon binnenwerken. De stilte na deze goal sprak boekdelen: De Valken begreep dat deze goal een cadeautje was…

Goed, we waren wakker… Toch? Niet dus! 2 minuten na ons cadeautje besloot Sinterklaas nog wat langer te blijven en gaf De Valken ook de 2-0 cadeau aan HT. Loek, Beun en Ed waren alle drie betrokken bij de goal, maar hoe exact is nog een beetje de vraag. Alle drie bij de bal, maar een HT-er maakt uiteindelijk de goal. Ook Wietse S. die revalideert van een blessure zag het vanaf de zijkant aan en zag dat deze start absoluut niet Valken 2-waardig was.

Het vervolg van de eerste helft is er vervolgens één spelbeeld: De Valken is inmiddels wel wakker en probeert de aansluitingstreffer te maken met hier en daar prima veldspel. Dit is wel lastig te noemen, aangezien HT daar helemaal geen zin in heeft. Veel lange ballen en daar waar nodig ook een behoorlijke fysieke tegenstand. Er moet gezegd worden: HT blijft daar behoorlijk sportief bij, daar waar De Valken af en toe goed weg komt en geen geel of rood mee terug neemt naar Hem (Naam op te vragen bij de redactie). Met een 2-0 achterstand gaan we vervolgens rusten.

Het is fijn dat iedere wedstrijd in de rust één en hetzelfde spelbeeld aanwezig is onder het team. Zo ook nu: we staan achter door twee doelpunten door ons voorbereid. Niet meer en niet minder. Peter spreekt van de zwakste tegenstander tot nu toe en ook dat hij absoluut niet het idee heeft dat deze wedstrijd verloren gaat. Ook hier is iedereen het over eens en met dit gevoel en een enkele wijziging (Jaap eruit, Jeffrey M. erin) gaan we richting de tweede helft.

Het eerste kwartier staat er qua kansen 1-1 op het bord. Door een goede redding van Loek komt de 3-0 niet op het scorebord te staan en Edwin probeert met een goede doorstoomactie de 2-1 binnen te werken. Echter beland de bal bij de spreekwoordelijke paarden en blijft het 2-0. In de 60e minuut krijgt HT een terechte vrije trap. De Valken organiseert de troepen, maar komt goed weg dat de kopbal die hieruit volgt net over gaat. Dit had de 3-0 kunnen en eigenlijk moeten zijn. We komen goed weg en De Valken besluit er nog een schepje bovenop te doen.

Het is dan altijd fijn als er een aantal vaste waarden voorop gaan in de strijd al moet wel gezegd worden dat de wedstrijd zomaar had kunnen eindigen met 9 man van De Valken. De scheidsrechter is redelijk goed gezind en ziet ook wel dat HT goed inspeelt op de soms behoorlijk (terecht) gefrustreerde Valken-spelers. Het helpt echter wel: De Valken krijgt grip op de wedstrijd en het is wachten op de verlossende aansluitingstreffer. Dit moet dan zonder Jacco, die steeds fitter op het veld verschijnt, maar nog niet 100% wedstrijd fit is. Jacco eruit, Rik B. uitgeslapen erin. De Valken moet nu snel scoren en Rik B. beland dan ook links achter. Niet omdat Rik voorin niet tot nut kan komen, maar omdat we achterin 1 op 1 gaan spelen en we op deze manier nagenoeg niets hoeven te wijzigen.

6 minuten voor de reguliere speeltijd resulteert dit dan eindelijk in de verdiende 2-1. Rick neemt een corner die bij Lennard beland. Bij twijfel geef je de goal natuurlijk altijd aan je ploegmaat, al kan het net zo goed een eigen goal zijn. Lennard scoort de 2-1 en De Valken voelt des te meer dat er wat mogelijk is.

Nu gaat het snel. HT neemt de aftrap geeft een roei naar voren (what else) en De Valken probeert de muur van HT te doorbreken. Met succes. 2 minuten na de verlossende 2-1 komt de bal via een kluts op een hand van een HT-er en legt de scheidsrechter de bal op de stip. Aangezien wij een ware specialist hebben, maar die vanaf nu de wedstrijdverslagen schrijft, mag Rick Raven de penalty’s nemen. Ook nu faalt Rick niet en staat er een (verdiende?) 2-2 op het scorebord met nog een aantal minuten te spelen.

Peter geeft bij zijn manschappen aan dat we vooral zo moeten blijven staan om ervoor te zorgen dat we niet in een tweesplitsing terecht komen. Dit is in het verleden vaker voorgekomen met alle gevolgen van dien. En wie weet, mogelijk kunnen we stiekem ook nog met de winst naar huis gaan?!
Echter heeft ook HT ineens het geloof gekregen dat ze hier geen punten hoeven te verliezen en zowaar ontstaan er nog een aantal hele spannende minuten. Arjan weet in de 92e minuut nog een knappe redding uit zijn benen te krijgen, anders was het zeker de 3-2 voor HT, maar in de 93e minuut gaat het dan alsnog mis. HT krijgt een corner en weet wederom de bal in ons net te krijgen. Het is vanuit de dug-out slecht te zien maar het hoe maakt even niet uit: hij zit en het is klaar…

De Valken is te laat begonnen aan de wedstrijd en stond al 2-0 achter toen het allemaal pas echt begon… Deze achterstand bleek een te grote te zijn al komen we terecht nog wel terug in de wedstrijd. Achteraf kun je alle kanten op met deze uitslag. 2-2 was verdiend maar eigenlijk ook wel de 3-2 voor HT. Deze stand komt alleen heel erg zuur tot stand en een 3-2 verlies in de 69e minuut had het een stuk dragelijker gemaakt.

Toch is het glas altijd half vol… De Valken doet op basis van het veldspel zeker mee in deze competitie. De enige ploeg met 9 uit 3 (HT dus) laat absoluut geen grootse indruk achter bij ons en dus gaan we nog een aantal mooie potjes tegemoet! Nog een groot pluspunt is de invalbeurt van Jeffrey M. Hij laat eigenlijk al weken zien dat hij een prima toegevoegde waarde is voor ons team en scoort vandaag een dikke voldoende met degelijk en nagenoeg foutloos spel!

Volgende week zijn wij vanwege een uitgestelde wedstrijd competitievrij. Vanwege het drukke programma heeft coach Peter besloten geen extra training in te gelasten en zijn wij op 2 oktober weer welkom op het veld bij Grasshoppers 2. Aftrap 11.30 uur en we hopen jullie toch snel te mogen verwelkomen op ons eigen prachtige sportcomplex!