DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Kwaliteitsinjectie helden goed voor de eerste drie punten

Na 3 wedstrijden en evenzoveel nederlagen werd het tijd voor coach Erwin om maatregelen te nemen. Er moest gewonnen worden van Always Forward. Zonder Dennis Dup, Arthur, Marc en Niels was de selectie weer krap bezet. Bloemencorso in Winkel zorgde er echter voor dat Tjade en Lennard konden aanschuiven. Ook was Mark Ruiter weer beschikbaar. Een flinke kwalitatieve injectie dus voor de helden.

Los van de eerste vijf minuten waarin Always Forward nog het balletje rond mocht laten gaan was Valken vandaag heer en meester. Invalgoalie Dennis hoefde in ’t eerste bedrijf slechts eenmaal in actie te komen. In de tweede helft meldt ie zich af en toe rond de middenlijn. Dan weet u genoeg. De keren dat Forward denkt aan een aanval staat de schoonzoon van scheidsrechter Vroling buitenspel. De achterste linie is keer op keer alerter en feller dan de Forward aanvallers.

Drie punten dus, het zal tijd worden. Hoe kwamen de goals tot stand? In ieder geval lag er veel, heel veel ruimte aan de zijkanten voor Jaap en Michel. Mark en Remco verdelen het spel vanuit het midden. Met z’n vieren proberen zij het aanvallende duo Martin en Lennard in stelling te brengen.

En dat lukt vrij aardig. Na enkele speldenprikjes is het uiteindelijk Lennard die de ban breekt. Remco wordt rechts voorin de diepte in gestuurd en kan de bal terugleggen op de penaltystip. Lennard kan eenvoudig binnen schieten.

Niet veel later bijna een kopie. Een 1-2 tussen Martin en Lennard. Laatstgenoemde krijgt de bal op haast dezelfde plaats terug en tikt opnieuw binnen.

De 3-0 is wederom een plaatje. Michel stuurt Lennard de diepte in. Die gaat alleen richting keeper met Martin in z’n kielzog. Een simpele passeerbeweging stelt Lennard in staat de 3-0 te maken. Bescheiden als ie is laat ie de bal liggen voor Martin die de bal op 30 cm. van de achterlijn simpel kan binnen tikken.

Na rust gaat Valken vrolijk verder met verzorgd aanvallend voetbal. Forward wordt van het kastje naar de muur gestuurd maar komt telkens een stapje te laat. De 4-0 volgt na een minuut of tien. Een plaatje: Voorzet vanaf rechts van Jaap, lijkt onhaalbaar voor Lennard bij de tweede paal. Echter: met een karate-achtige beweging krijgt ie m met buitenkant voet nog hoog in de korte hoek.

En dat was ‘m dan. Ja, ik kan nog zeggen dat er nog wel vijf, zes goal gemaakt hadden worden. Opgelegde kansen worden door meerdere personen gemist. Lekker belangrijk, de punten in de tas na een heerlijk potje ballen.

Komende zondag de clash tegen Veteranen 1. Het is even afwachten wie en hoeveel personen er aan de aftrap verschijnen. Het kan zomaar eens 7 tegen 7 worden op een half veld.

Topschutters 16/17:
Lennard: 3
Martin: 2
Edwin: 2
Dennis: 2
Ivo: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com