Valken 3 heeft volle mep uit twee duels

Voor het tweede duel van dit seizoen mocht wat langer gewacht worden dan normaal. Dit keer was, door het overvolle programma op de velden van de Valken, de starttijd gepland om 15:00. Het voor Valken 3 onbekende WMC 5 kwam op bezoek. Met een selectie van 15 man waren er geen personele problemen. Nobi is nog geblesseerd. Gelukkig stond Dennis zijn mannetje weer onder de lat.

Als om 15:00 de aftrap heeft plaatsgevonden, gaat Valken vol overtuiging op zoek naar een openingstreffer. Na enkele minuten blijkt het echter dat Jouke, ondanks het tijdstip, toch nog niet helemaal wakker was. Hij wil terugspelen op Dennis, maar ziet hierbij de loerende linksvoor over het hoofd. Deze onderschept de bal en verschalkt Dennis in de korte hoek. Een minuut na de hervatting staat het alweer gelijk. Ook WMC heeft een verdediger opgesteld die blijkbaar een late nacht had, want hij is onoplettend op randje 16 en Nick kan hem zomaar de bal ontfrutselen. Ook hij weet de keeper te passeren. In het vervolg is het een open wedstrijd waarbij vooral de ruimtes op het middenveld erg groot zijn, maar er niet heel grote kansen ontstaan. Na 20 minuten is het WMC dat opnieuw op voorsprong komt. Uit een corner wordt er knap in de kruising bij de tweede paal gekopt. Rowan (bij de paal) en Dennis kunnen de bal niet pareren. Ook nu weet Valken snel weer de gelijkmaker te maken. Erwin krijgt een steekbal op rechts van Rowan en geeft vervolgens de bal goed terug op Bas. Deze kan aannemen en krult de bal naar de verre hoek. De keeper zit er nog wel aan, maar kan niet verhinderen dat de bal tussen de palen gaat. Valken krijgt daarna meer grip op de wedstrijd en krijgt nog twee grote kansen voor de rust. De eerste is een mooie aanval van Niels en Wilco, waarbij de eerste na een één-tweetje de bal net niet genoeg kracht kan meegeven om keeper te produceren. De tweede is een nog veel grotere kans, namelijk een penalty. Marc wordt neergehaald in de 16 en Nick stapt achter de bal. De normaal zo zuivere Nick schuift de bal echter nu naast het doel. Hij komt dus onderaan de penaltylijst. Er wordt gerust met 2-2.

Na de rust houdt Valken het overwicht en komt WMC er nog sporadisch uit. Het overwicht leidt tot een paar grote kansen. Ze zijn echter niet aan de voorwaartsen van Valken besteed. Vooral Marc, vaak een zekerheid voor een of meerdere doelpunten, kan de bal niet tussen de palen krijgen. Uiteindelijk is het de keeper van WMC dat Valken in winnende positie brengt. Mark geeft een lange bal voor de spitsen, maar hij lijkt te diep. De erg lange keeper schat de bal echter totaal verkeerd in, waardoor hij over hem heen valt. Met een draaikick probeert hij de bal weg te werken, maar hij raakt de bal compleet verkeerd en zo werkt hij de bal vanaf 16 meter in het eigen lege doel. Valken weet hierna nog eenmaal te scoren. Vanuit opnieuw een voorzet vanaf rechts van Erwin komt de bal na een botsing tussen keeper, verdediger en Rowan zomaar voor Rowans voeten vallen. Deze weet dit buitenkansje wel te benutten en geeft het laatste tikje voor het lege doel en brengt hiermee de eindstand op 4-2.

Na twee wedstrijden dus 6 punten voor Valken 3. Ook Blokkers 6, Kolping Boys 7 en Strandvogels 3 hebben nog geen punten verspeeld. Tweede positieve punt is dat Valken in het duel met WMC, ondanks de twee tegendoelpunten, niet veel heeft weggeven. Komende week heeft Valken 3 een baaldag. Door weekendjes weg zijn er niet genoeg spelers beschikbaar. Op 2 oktober wacht thuis om 10:30 Westfriezen 5.