De Valken 2 verliest meer dan 3 punten

Zondag 2 oktober was de voltallige selectie van De Valken aanwezig op het sportcomplex van Grasshoppers. In de middag heeft helaas het 1e met 2-0 verloren van de hoofdmacht van Grasshoppers. De Valken 2 mocht diezelfde morgen aantreden tegen het 2e elftal van Grasshoppers.

Het verslag is wellicht wat korter dan normaal, maar zoals de titel al voorspeld was het nogal druk op de bank en heeft het schrijven van het wedstrijdverslag niet altijd even veel prioriteit gehad.

Laten we beginnen bij het begin. Iedereen was netjes op tijd op het parkeerterrein en met een nagenoeg volledige selectie zijn we richting Hoogwoud gereden. Alleen Jeffrey V. was een nachtje te logeren in de hoofdstad van ons prachtige land, maar met Jeffrey M., Jaap en Rick B. op de bank en 11 basisspelers waren we op oorlogssterkte aangetreden op het behoorlijk natte A-veld.

Het begin van de wedstrijd klapt GH er direct behoorlijk op. Fair wel te verstaan, maar De Valken komt er bij vlagen hierdoor nauwelijks aan te pas. Toch is het Jos die in de 2e minuut van de wedstrijd het eerste schot op doel lost, maar deze helaas in het zijnet deponeert. Vervolgens krijgen we de eerste klap te voorduren: Tjade moet naar de kant wegens een blessure aan de kuit en zal vervangen worden door Jeffrey M. Jacco gaat hierdoor naar links en Jeffrey mag op de rechts achter plaats nemen.

De wedstrijd gaat gestaag door waarbij GH voornamelijk op het middenveld de bovenliggende partij is. GH is af en toe wel gevaarlijk bij de 16, maar de goed keepende Tom weet menig bal prima te pareren. We schrijven de 32e minuut als Rick R. ineens met een kerm naar de grond toe gaat. Niemand in de buurt, geen overtreding, maar achteraf blijkt Rick een scheurtje in een spier rond zijn heup te hebben opgelopen. Rick moet met een brancard naar de kleedkamer worden gebracht en gaat samen met Tjade naar de eerste hulp. Eerst wilde Tjade dit graag in de auto van Rick H. doen (hij verstond waarschijnlijk, we gaan met de auto van Rick), maar besluit toch met de witte bolide van Rick R. te gaan.

Enfin… Jaap besluit niet om het verslag verder te schrijven en dus pakken we het verslag richting de rust op met nog steeds een 0-0 stand. Wel moeten er een aantal spelers in de buidel tasten voor een (onnodige) gele kaart. Rick H., Lennard, en Rick B. kunnen binnenkort een acceptgiro op de mat verwachten. Betrouwbare bronnen hebben te kennen gegeven dat dit voornamelijk voor praten was en aangezien ik mij dit soort gele kaarten totaal niet kan voorstellen, is dit ronduit zonde. Ook de nummer 2 van GH krijgt nog geel wegens een charge op onze nummer 12 Koos en zo gaan we met een 0-0 de rust in en behoorlijk wat papierwerk voor de scheidsrechter.

In de rust zijn er eigenlijk twee zaken die op orde gesteld moeten worden: koppen dicht tegen de scheidsrechter en daarnaast moeten de slordigheden uit de (eind)passes gehaald worden.
Wisselen is (nog) niet nodig en aangezien we er ook nog slechts één op de bank hebben en één met de vlag in de hand, wacht Peter hier rustig mee. Dit blijkt later een prima keuze.

De tweede helft begint De Valken scherper aan de wedstrijd en zijn we enige tijd de bovenliggende partij. Tot 100% kansen leidt dit nog niet, maar we komen steeds dichter in deze positie. Daarnaast weten we dat we in de voorhoede een aantal spelers hebben die aan een halve kans ook genoeg hebben en dus stelt dit begin de bank behoorlijk gerust. Toch moet Tom ook een aantal maal optreden en kan de wedstrijd beide kanten op.

De wedstrijd kabbelt voort als Lennard in de 60e minuut in duel met een speler van GH een trap op zijn hoofd krijgt. Lennard schreeuwt het voornamelijk van kwaadheid uit (terecht), want de speler van GH raakt Lennard klungelig op zijn hoofd zonder enige kans om de bal nog te raken. Lennard loopt direct naar de kant omdat hij al direct bij het contact met de speler van GH een gat in zijn hoofd voelt opkomen. Met kunst en vliegwerk weten Peter en Jeen een prachtige tulband op het hoofd van Lennard te deponeren, die wonder boven wonder zonder problemen blijft zitten, maar Lennard zal nog weinig kopduels aangaan deze wedstrijd. Dit is ook een manier om je tegenstander uit te schakelen…

Het gevoel op de bank is dat de wedstrijd alle kanten op kan gaan, maar dat GH wel over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende partij is. Wetende dat een deel van de selectie van GH 3x per week traint is het na overleg op de bank dan ook duidelijk dat één punt meenemen uit Hoogwoud een goed resultaat is. Om deze reden besluiten we dus ook zo door te blijven spelen en komt een verse Jaap erin voor de moegestreden Rick V. Mochten we nog een uitval krijgen en de drie punten meenemen naar Hem is dit alleen maar nog mooier meegenomen. De wedstrijd loopt richting het einde als ook Koning Koos de wedstrijd moet staken wegens een verzwikte enkel. Chris H. mag zijn vlagpak uitdoen en de laatste minuten vol maken met één taak: geen goal tegen!

Nadat Tom in de 87e minuut zijn zoveelste 1 op 1 duel winnend afsluit, is het toch GH dat in de blessuretijd op voorsprong komt en deze niet meer uit handen geeft. Een corner beland via via bij de 2e paal waar een speler van GH de bal redelijk vrij in kan koppen. Gelegenheidsvlagger Rick V. claimt nog buitenspel, maar daar wil de verder goed fluitende scheidsrechter niets van weten. Na afloop legt hij ook nog uit waardoor het geen buitenspel was en onderbouwd dit met een pak papierwerk met de laatste regels van de KNVB, ingaand in het seizoen 2016/2017. Mogelijk leest de scheidsrechter dit bericht en kan hij mij alsnog via jeen@groeier.nl uitleggen waarom het nu precies geen buitenspel was. Want na 3x 68 pagina’s door te hebben gelezen ben ik nog steeds van mening dat we bestolen zijn van één punt.

Echter moet toegegeven worden dat GH over de gehele wedstrijd verdiend gewonnen heeft, alleen was het moment een beetje zuur en was het verlies eenvoudiger te verwerken als de goal in de 68e minuut viel. Het zij zo.

Coach Peter heeft een mooie puzzel voor aanstaande zondag, onze eerste wedstrijd op eigen bodem. Aanvang half 12 tegen Koedijk 2. Het medische team draait op volle toeren, maar sowieso zijn we Rick Raven enige tijd kwijt en probeert Edje hem zo snel mogelijk weer op de velden te krijgen.

Toch nog een opmerking waard voor dit verslag, is het optreden van Rick B. vandaag. De gifbeker moest natuurlijk even leeg toen Rick B. drie weken geleden iets te laat aanwezig was bij de wedstrijd tegen Hollandia T. Echter is dit vandaag definitief vergeten en vergeven doordat hij met veel strijd en inzet de volledig wedstrijd heeft volgemaakt en prima heeft gespeeld!

Allen tot a.s. zondag! We hebben er weer zin in!