DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Nieuwe kwaliteitsinjectie en sluw zetje helpen helden langs Vet. 1

Zo, na de winst op Forward wacht nu de allereerste kraker van het seizoen tegen Veteranen 1. Op voorhand een mooi potje tegen onze eigen clubgenoten. Aan beide kanten is de selectie echter dun bezet, dus was het even afwachten of we allebei wel 11 man op het veld konden brengen. Bij Veteranen 1 haakten na vorig seizoen enkele spelers af (Joris Groot, Marco Bakker, Ron Boon) maar wisten ze wel nieuwe spelers aan zich te binden: Jeroen Bleeker, Walter Putters en John Bleeker. Laatstgenoemde goede voormalig Valken 1 speler was helaas voor hen niet aanwezig.
Wij misten uiteraard weer een aantal spelers: Niels, Arthur, Corn├ę, Marc en Erwin L. waren er niet bij. Gelukkig was er wederom hulp beschikbaar, een drietal kwalitatief prima spelers: Valken 3 was vrij en dus haakten Neo-helden Mark Borst en Niels Kool bij ons aan. Ook Mark Ruiter was er weer bij.

Wij spelen thuis dus mogen andere tenues aan. De ‘blauwe’ reserve shirts van Valken 1 worden door het 1e zelf geclaimed dus besluiten we simpelweg om ons tenue om te keren.

Dennis mag voorlopig voor de laatste maal op de goal, volgende week is Niels er weer bij. Voor hem dienen Ivo en Mark centraal en Peter en Michel als backs de aanvalsgolfjes van Vet. 1 te keren. En dat gaat prima! Alleen in de eerste helft kan Vet 1 er zo nu en dan door komen. ‘Meester’ Sjaak glipt er een aantal malen prima door maar op het moment supreme lukt het hem niet om te scoren. Eenmaal op de paal (en de terugkerende bal valt precies bij Dennis in de handen) en eenmaal te zwak ingeschoten. Dat was Vet. 1. In de tweede helft krijgen ze nog 1 mogelijkheid: Een prima voorzet van Frits Greuter – aan hun zijde als extra hulp ingeschakeld – kan nipt door Dennis worden opgepakt voordat Jeroen Bleeker binnen kan tikken.

Een oplettend lezer begrijpt het al: Dit duel gaan de helden niet verliezen. Nee dat klopt, maar wordt het een puntendeling of gaan ze voor de volle buit?

In de eerste helft krijgt Valken een klein aantal kansjes. Een kopbal van Martin gaat net over de kruising, Ivo schiet met een halve volley na een corner een metertje over. Dat was hem eigenlijk wel, ‘good old’ Jan Koster en Piet Vriend houden de boel prima voor keeper Wilfried Laan dicht.
Verder wordt de strijd op het middenveld gestreden waar aan Vet. 1 zijde Frank Lakeman, Sander Groot en Frank Hand zich moeten meten met Niels Kool, Mark Ruiter, Jan-Jaap en Remco Raven.

Na rust gaan de helden beter en beter spelen. Ze komen sowieso niet meer in gevaar en komen zowaar tot aanvallen. Na tien minuten volgt de beloning. Een steekbal vanuit het midden (naar ik meen van Niels Kool) lijkt te worden weggewerkt door Piet Vriend. Net op het moment dat hij denkt aan koppen is er een licht duwtje van Martin in zijn rug. Sluw want Piet is in onbalans. Martin ontvangt de bal achter hem, twijfelt niet en schiet richting kruising. Wilfried lijkt te kunnen pareren maar is blijkbaar onder de indruk van de actie van zijn teamgenoot Piet. Wilfried laat de bal door zijn handen glippen. 1-0.

Daarna zijn er nog voldoende kansen, onder meer voor Erwin R, Mark Ruiter en Edwin. De marge wordt echter niet verdubbelt, maar dat was ook niet nodig. De wedstrijd eindigt in 1-0. Wederom winnen de helden van Vet. 1, al moet gezegd dat de hulp van Mark R, Niels en Mark B het voetballen voor de overige helden wel een stuk makkelijker maakte.

De 3e helft werd in afgeslankte vorm ook een prooi voor de helden.

We vervolgen komende zondag de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Blokker(s). Aanvang is vertrouwd: 10:30. Wie weet kunnen we de positieve lijn voortzetten.

Topschutters 16/17:
Martin: 3
Lennard: 3
Edwin: 2
Dennis: 2
Ivo: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com