DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

De Valken 2 blameert zich

U zult wel denken: zo snel is het verslag nog nooit op de website geplaatst. Slechts 2,5 uur na het laatste fluitsignaal zegt de titel al genoeg over het verloop van de wedstrijd en moeten we deze wedstrijd ook snel vergeten. Des temeer reden om het verslag al vandaag online te zetten, zodat we morgen weer snel kunnen kijken naar de volgende wedstrijd.

Vandaag mochten we aantreden tegen SVW ’27 uit Heerhugowaard. Onze tegenstander staat bij de aftrap vandaag op de 2e plek en met een 8e plek voor De Valken 2, beloofde het vandaag een lastige wedstrijd te worden. Allereerst de personele invulling. Tjade neemt vandaag geblesseerd plaats op de bank met de mogelijkheid om wel in te vallen. Koos en Rick R. zijn zoals de trouwe lezer inmiddels weet, langdurig geblesseerd, maar hopen we weer te verwelkomen. Jos was na een harde week werken wel weer toe aan vakantie en ook de familie Besseling weet twee spelers (Tom en Rik) van ons af te snoepen bij een Oktober/Familiefeest.

Echter zouden wij vandaag vanaf de 2e helft aangevuld worden met twee A-junioren en was ook Twan Koster beschikbaar gemaakt voor het 2e elftal. Toch? Een lang verhaal kan soms heel kort gemaakt worden: Twan was niet in het bezit van een geldige spelerspas en kreeg dus tijdens de warming-up te horen dat hij vandaag niet zou starten. Het hoe en waarom is nog niet geheel duidelijk, maar zal aankomende week worden gladgetrokken zodat Twan a.s. zondag weer speelgerechtigd is. Vanaf het B-veld werd snel A-junior Nick ingevlogen en dus konden we om 11.35 uur starten met de wedstrijd op een prachtig A-veld.

De Valken begint direct goed. De eerste crossball van Rick H. direct na de aftrap beland voor de voeten van Jaap. Hij komt een beetje links van de 16 ‘1 op 1’ op de keeper af en weet deze goed te omspelen. Helaas beland net als vorige week zijn inzet op de paal en dus blijft het bij 0-0. Toch zal het niet lang duren voordat De Valken op dat moment terecht de voorsprong neemt. Al in de 10e minuut is het na een ingooi Lennard die de bal ontvangt. Hij trekt de bal laag voor over de grond richting de vrijstaande Nick, die de bal heel koeltjes in de rechter hoek schuift. Een prima goal en een verdiende voorsprong. SVW ’27 komt totaal niet over als de ploeg die voor de aftrap als 2e in de ranglijst staat en het spelbeeld blijft dan ook het merendeel van de 1e helft gelijk: De Valken de bovenliggende partij en SVW ’27 die probeert een vuist te maken.

Helaas, zoals dit wel vaker gebeurd, is het De Valken die SVW ’27 een handje helpt. Toegegeven, de dribbel van de spits van SVW ’27 moet nog wel even gemaakt worden, maar het gemak waarmee deze speler 4 valkenspelers passeert is onszelf aan te rekenen. Een aantal spelers maken de keuze om € 12,10 in de portemonnee te houden, maar hierdoor komen we wel op gelijke hoogte: 1-1.

De Valken laat de koppies er niet bij hangen en het is Edwin die een prima aanval zelf opzet, combineert door het hart van de verdediging van SVW ’27 maar helaas de paal raakt. Deze aanval had een 2-1 voorsprong verdient maar helaas mag het niet zo zijn. Ook Nick wil graag nogmaals zijn visitekaartje laten zien. In de 33e minuut is het Lennard die een puike voorzet aflevert aan Nick, die zijn kopkunsten vertoond en met een flying-kopbal net niet de keeper van SVW ’27 verrast. Deze weet nog knap te redden en dus blijft het nog steeds 1-1.

SVW ’27 krijgt eigenlijk te veel als het in de 40e minuut op voorsprong komt. De spits van SVW ’27 schiet eerst nog een niet te missen niet goed genoeg in de hoek. Loek pareert met een zeer goede redding het iets wat slappe schot. Echter lijkt het vanaf de kant alsof eerst Arjan en daarna Jeffrey het voetballend willen oplossen, wat niet helemaal goed uitpakt. De bal komt weer terug voor de voeten van een SVW ’27 speler en die rond nu wel verwoestend af. Met een 1-2 achterstond gaan we de rust in.

Peter kan in de rust kort zijn: De Valken speelt een van de betere wedstrijden en de achterstand is geheel aan onszelf te wijten. Het betreft voor een ieder zijn gevoel ook maar 2 minuten van onachtzaamheid waardoor we nu tegen een achterstand aankijken, maar absoluut niet omdat SVW ’27 ons het lastig maakt. Het algemene gevoel is dan ook dat we snel naar de 2-2 op zoek moeten en dat dit ook makkelijk mogelijk is.

Ondanks deze woorden en ook de gezamenlijke afspraak om direct op zoek te gaan naar de gelijkmaker, loopt de 2e helft totaal anders dan gepland. Als na 8 minuten in de 2e helft kijkt De Valken tegen een 1-4 achterstand aan, waarbij we wederom de schuld bij De Valken kunnen leggen. Zowel de 1-3 als de 1-4 zijn reden tot klagen en dan tot echt op onszelf, maar het vervolg van de wedstrijd is totaal Valken 2 onwaardig. Een ieder besluit ineens een totale off-day in te gelasten, al kan je dit eigenlijk op basis van de 1e helft niet claimen. De eindstand van deze wedstrijd luistert naar maar liefst 2-9, een eindstand die al heel veel jaren niet is voorgekomen bij Peter en zijn manschappen.

Na de wedstrijd staan gelukkig de neuzen allen dezelfde kant op: slechter dan dit is bijna niet mogelijk (op basis van de 2e helft) en laten we dit maar als een incident bestempelen. Laten we het hopen en volgende week weer fris en fruitig het publiek dan wel een goede partij laten aanschouwen. Volgende week treden wij wederom thuis aan tegen Winkel 2. Winkel wint vandaag toch best onverwachts van Hugo Boys dus ook volgende week kunnen we weer aan de bak. We hopen vandaag niet al te veel supporters verloren te hebben en u allen volgende week weer te zien!

Wederom dank voor de invallers vanuit de A-junioren!

Groet Jeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com