Valken 3 heeft aan 1 helft genoeg tegen Spirit 5

Voor de 6de wedstrijd van het seizoen kwamen de noorderburen uit Hoogkarspel op bezoek in Venhuizen. Spirit 5 is een nieuw team, bestaande uit jonge jongens die een vriendenteam hebben gevormd. De resultaten zijn tot nu toe wisselvallig. Valken 3 wil graag weer eens winnen na twee gelijke spelen en een verliespartij. Niet beschikbaar waren Jouke en Mark, die wel aanwezig waren voor de morele steun en het lachen op de bank.

Valken begint overtuigend aan de wedstrijd. Het is dominant op het veld en gaat de duels niet uit de weg. Ook weet het makkelijk onder de druk uit te voetballen. Na 20 minuten stuurt Roy zijn broertje Marc de diepte in op rechts. Marc, die de avond ervoor nog in de kroeg had gescoord, heeft daar blijkbaar het licht door gezien en weet na 4 wedstrijden weer het net te vinden. Met een droge schuiver langs de keeper maakt hij de 1-0. 10 minuten later is hij ook het eindstation van de 2-0. Samen met Rowan zet hij de aanval op en nadat Rowan de achterlijn haalt geeft hij hem goed af op Marc, die voor zijn man komt en de bal onder de keeper door schiet voor zijn tweede van de dag. Voor rust had het ook nog 3-0 kunnen worden. Niels Kool neemt een vrije trap op rechts en de bal wordt door vele mensen gemist of half geraakt, als hij vervolgens voor Bas zijn voeten belandt op 5 meter voor de doellijn. Bas raakt de bal echter ook maar half, waardoor het bij 2-0 blijft. Spirit kan er in de eerste helft alleen via de counter af en toe uitkomen en wordt ook 1 keer gevaarlijk, maar Jeroen weet het schot op doel dat hieruit volgt goed te pareren.

In de tweede helft is niets gebeurd (citaat van vlagger Dirk).

Eindelijk weer eens een overwinning van Valken 3. Omdat ook de andere teams bovenin wat punten laten liggen zo nu en dan, staat Valken maar 1 verliespunt achter de koploper. Komende week komt een van de concurrenten naar de Valken. De wedstrijd tegen Spartanen 5 staat dan op het programma. Om 13:00 wordt er afgetrapt.