De Valken E2 wint topper in Sporthal De Kreek.

Zaterdagmiddag vertrok de handbalselectie van De Valken E2 naar Wognum voor de topper tegen Spartanen E1 in sporthal De Kreek.

Vorige week behaalden wij in de laatste minuut een 9-8 overwinning tegen Victoria Obdam, afwachten of het dit keer weer zo spannend zou gaan worden. Nu was Spartanen E1 de volgende tegenstander, een team waar wij thuis in sporthal De Banne van wisten te winnen maar die nu wel nog boven ons stond op de tweede plaats met één wedstrijd meer gespeeld.

Na een prima warming-up, het begroeten van de wedstrijd en natuurlijk de bekende De Valken yell gingen wij na het fluitsignaal meteen los. De eerste 10 minuten speelden wij sterk en liepen stapsgewijs uit naar een 1-4 voorsprong. De tegenstander herpakte zich en kwam terug tot 4-4. Hierna ging het over en weer maar hielden de beide keepsters tot de rust alles tegen. Ook stond de paal en lat ons een paar keer in de weg.

De tweede helft ging het talrijk opgekomen publiek er eens goed voor zitten! Het werd een boeiende wedstrijd waarbij De Valken telkenmale een voorsprong nam met maximaal één doelpunt verschil; bij een stand van 9-10 ging Joyce na een break out alleen op doel af maar behoedde de keepster van Spartanen haar team van een grotere achterstand. Het werd zelfs meteen hierna 10-10 en leek Spartanen, met nog een paar minuten op de klok, zelfs op weg naar een voorsprong maar dit liet keepster Alette niet toe. De supporters van De Valken lieten zich meteen horen en dat gaf de speelsters extra kracht op weg naar een prachtige 10-12 overwinning!

Het was een dolle boel in de zaal, juichend en glijdend over de vloer gingen de speelsters van De Valken hun tegenstander bedanken en natuurlijk ook hun supporters!

Met deze overwinning staan wij nu boven Spartanen E1, een team dat ook speelt zonder dispensatiespeler(s).

Op naar de volgende THUISwedstrijd: zondag 29 januari, aanvang 13:30. Komt allen naar sporthal De Banne!